Nieuwe iPhone firmware 2.0 wijst op geotagging voor foto’s

De nieuwste build van de iPhone-firmware is deze week naar een select aantal partners gestuurd. Opvallend is dat deze beta verschillende locatiegebonden opties bevat, die wijzen op geotagging.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone Beta GeotaggingApple heeft deze week een nieuwe build van de iPhone-firmware 2.0 beschikbaar gesteld aan een select groepje partnerbedrijven. Dat is op zich al bijzonder (de eerdere builds werden verspreid onder alle ontwikkelaars), maar ook zijn er nog niet eerder aangetroffen instellingen aanwezig. Deze wekken de indruk dat de Camera-applicatie zal worden voorzien van geotagging. Met geotagging kun je plaatscoördinaten aan een foto toewijzen, zodat je later kunt zien waar de foto is gemaakt.

De nieuwe functie is overigens nog geen bewijs dat er daadwerkelijk GPS-ondersteuning in de nieuwe iPhone zal zetten. Mogelijk maakt de functie ook nog gebruik van de huidige methode van plaatsbepaling, met behulp van Wi-Fi-toegangspunten. De nieuwe firmware met buildnummer 5A292g laat zien dat applicaties zoals Maps en Camera nu aan de gebruiker vragen of de geografische locatie doorgegeven mag worden. Apple heeft ook een schakelknop toegevoegd in het algemene instellingenscherm, waarin je de Location Services voor alle applicaties kunt in- en uitschakelen.

Meer screenshots zijn te zien bij Apple Insider.
Thanks, Ruud en Truckdiver!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2008, 19:11
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, geotagging, gps, locatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.