Interview met Apple-ontwerper Jonathan Ive

The Independent had een (zeldzaam) interview met Jonathan Ive, hoofdontwerper bij Apple. Volgens de ontwerper heeft hij geen idee waar zijn inspiratie vandaan komt en kijkt hij bij het ontwerpen van een product niet alleen naar het uiterlijk.

Jonathan IveThe Independent maakte een afspraak met Jonathan Ive, winnaar van weer twee Black Pencils, de prestigieuze designprijzen die Apple een paar dagen geleden in de wacht sleepte. De Brit vindt het lastig om te zeggen wat goed design precies is: het is alles en niets. Het gaat volgens Ive niet alleen om het uiterlijk van het product, maar ook wat het is en hoe het werkt. Waar Ive zijn inspiratie vandaan krijgt? Hij kan dat niet precies zeggen, maar vindt het makkelijker om te praten over zijn motivatie.

Ive en zijn team ontwerpen producten die ze zelf ook zouden willen gebruiken. Zinvolle producten maken is ook een doel voor de ontwerper, die met zijn gezin nogal teruggetrokken schijnt te leven en op een Aston Martin na niet van dure uitspattingen houdt. Ive’s eerste kennismaking met de Mac was aan het einde van zijn opleiding Industrieel Design aan de Newcastle Polytechnic. Hij was meteen verkocht.

Via: Independent

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2008, 16:24
Categorie Apple
Onderwerpen apple, jonathan ive, ontwerpen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.