iTunes 10 krijgt sociaal netwerk Ping (update)

Apple heeft iTunes 10 aangekondigd, met een nieuwe functie: Ping. Hiermee kun je dankzij vrienden en artiesten nieuwe muziek ontdekken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

itunes logoApple heeft een nieuwe versie van iTunes aangekondigd, met een bijzondere nieuwe functie Ping. Het gaat om een sociaal netwerk waarmee je muziek kunt ontdekken, door je te abonneren op updates van je vrienden en artiesten. Ping heeft niets te maken met de al bestaande chat- en sociale netwerkdiensten die Ping heten. De functie komt niet alleen beschikbaar in iTunes op de computer, maar ook op je iPhone en iPod touch. Je kunt het downloaden als applicatie uit de App Store. iTunes 10 is vanaf vandaag beschikbaar.

Ping is een dienst om via je sociale netwerk muziek te ontdekken. Je kunt je als één van de 160 miljoen iTunes-gebruiker meteen aanmelden, je mening geven over muziekalbums, eigen toplijstjes maken van muzieknummers en albums en meer dan 17.000 concertlistings bekijken. Ping doet denken aan Twitter en Facebook, maar dan speciaal voor iTunes. Je kunt artiesten en vrienden volgen en zelf gevolgd worden. Ook zitten er privacy-instellingen in: je kunt aangeven dat je alleen gevolgd wilt worden als jijzelf daar toestemming voor geeft. Daarnaast geef je zelf aan welke informatie privé moet blijven en welke openbaar te bekijken is. Er zijn nu meer dan 12 miljoen muzieknummers in iTunes te vinden, dus een functie om muziek te ontdekken lijkt zinvol. In Ping zit meteen een optie om nieuw ontdekte muziek meteen aan te schaffen.

itunes-pingiTunes heeft een nieuw logo gekregen. Omdat digitale downloads via iTunes inmiddels populairder zijn geworden dan fysieke cd’s is de afbeelding van een cd uit het logo verdwenen. Nog wat meer stats: er zijn 11,7 miljard nummers gedownload via iTunes, meer dan 450 miljard tv-programma’s, 100 miljoen films, 35 miljoen boeken en er zijn meer dan 160 miljoen accounts waaraan een creditcard is gekoppeld en 1-click shopping is ingeschakeld. Het uiterlijk van iTunes is grotendeels hetzelfde gebleven. Wel is er een nieuwe hybride weergave, waarbij je 5 of meer muzieknummers te zien krijgt uit dezelfde lijst, voorzien van albumhoesjes.

De nieuwste versie is (later vandaag) te installeren via de update-functie van iTunes of via de website van Apple.

Update: iTunes 10 is inmiddels beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2010, 9:45
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen itunes, sociale netwerken

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.