Bancontact en Payconiq fuseren

Belgische app Itsme krijgt ondersteuning van alle Belgische banken

De Belgische Identificatie-app Itsme kan nog dit jaar gebruikt worden om in te loggen bij alle Belgische banken. Er zijn op dit moment al drie banken die de dienst ondersteunen en later dit jaar volgt de rest.

Itsme

Alle Belgische banken gaan nog dit jaar gebruik maken van de identificatie-app Itsme. Via Itsme bevestigen gebruikers het inloggen bij de bank via hun smartphone. De grote banken Belfius, BNP Paribas Fortis en KBC ondersteunen Itsme op dit moment al en later dit jaar zullen ook de andere Belgische banken volgen. Een datum is nog niet bekend gemaakt.

Bancontact en Payconiq fuseren

Vijfcijferige Itsme-code
Op de website van de bank geven gebruikers aan dat ze gebruik willen maken van Itsme om in te loggen. Vervolgens krijgen ze een notificatie op hun telefoon waarin gevraagd wordt om het inloggen te bevestigen. Hiervoor moeten gebruikers hun vijfcijferige Itsme-code invoeren. Dit is dus de enige code die de gebruikers moeten onthouden om een betaling te kunnen voltooien.

Inlogmethode van alle 11 miljoen Belgen
Het doel van de app is om de wachtwoorden en kaartlezers van banken te vervangen. Op dit moment heeft de app al 350.000 actieve gebruikers in België. Uiteindelijk hopen de makers dat dit de standaard digitale inlogmethode wordt voor alle 11 miljoen Belgen. Naast het inloggen bij de bank kun je de app ook voor andere dingen gebruiken. Zo is de app ook geschikt om in te loggen bij diensten van de Belgische overheid.

Let op: onderstaande app is alleen verkrijgbaar in de Belgische App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2018, 15:26
Bron Bron Security
Categorie Apps
Onderwerpen bank, belgie, belgische apps, mobiel bankieren

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.