intel-logo-bedrijf

Apple bouwt met ex-Intel-werknemers aan geheim hardware-lab

Apple heeft een aantal oud-werknemers van chipfabrikant Intel in dienst genomen. Het zou gaan om zo'n twintig werknemers die voorheen als engineer of onderzoeker hebben gewerkt voor Intel en nu in een geheim lab werken aan nieuwe hardware.

Voormalig Intel-werknemers naar Apple
Het hardware-lab zou gevestigd zijn in Washington County, in een westelijke buitenwijk van Portland. De exacte locatie van het gebouw is nog niet onthuld. Apple zou de mensen al in november in dienst hebben genomen, zo blijkt uit LinkedIn-profielen van de betrokken werknemers. Het gaat voornamelijk om onderzoekers en engineers. Het gerucht dat Apple aan een eigen chip voor de Mac zou werken, is hiermee nog niet bevestigd, maar het sluit wel aan bij eerdere geruchten. De nieuwe locatie van Apple ligt dichtbij de thuisbasis van Intel. De meeste nieuwe werknemers waren senior onderzoeker of engineer bij de chipfabrikant.

Senior onderzoekers en engineers
Anderhalve maand geleden kwam het gerucht naar buiten dat Apple in 2020 de eerste Mac met eigen ARM-chip op de markt wil brengen en dit lab zou daarvoor zijn bedoeld.

intel-logo-bedrijf

De reden dat Apple aan een eigen chip werkt, heeft er volgens Bloomberg mee te maken Apple minder afhankelijk wil zijn van Intel. De nieuwste Intel-processoren voor laptops en desktops kunnen vaak niet meteen verwerkt worden in de iMacs en MacBooks, omdat Apple eerst moet wachten op speciale configuraties. Met een eigen chip zou dit verleden tijd zijn. We moeten hier nog wel even op wachten, want de eerste modellen worden pas in 2020 verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2018, 18:13
Bron Bron Oregon Live
Categorie Apple
Onderwerpen intel, processor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.