iPod touch vandaag 5 jaar oud

De iPod touch is vanaf vandaag precies vijf jaar oud. De eerste iPod touch werd verkocht op 5 september 2007 en kreeg een jaar later onder andere toegang tot de App Store.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPod touchHet is vandaag precies vijf jaar geleden dat de allereerste iPod touch in de winkel lag. De eerste generatie iPod touch werd op 5 september 2007 geïntroduceerd en was daarmee het tweede iOS-apparaat dat gebruikmaakte van iOS – toentertijd nog iPhone OS. Daarmee werd de iPod touch niet alleen een mp3- en videospeler, maar ook een goed alternatief voor iedereen die graag apps wil downloaden, maar geen behoefte heeft aan een smartphone.


De iPod touch was in 2007 de eerste iPod die Wi-Fi en een touchscreen bevatte. Hoewel de App Store nog niet beschikbaar was, kon je wel vanaf de iPod de iTunes Store bezoeken om muziek te kopen en te downloaden. Daarnaast had je toegang tot Apple’s eigen applicaties, waaronder de webbrowser Safari en de YouTube-app. Er was in eerste instantie alleen een 8 GB-model, maar in 2008 introduceerde Apple iPods met 16 GB en 32 GB aan opslag. In datzelfde jaar voegde Apple ook de App Store toe in iPhone OS 2.0.

Sinds 2007 is er aardig wat veranderd aan de iPod touch. Het scherm werd vervangen door een Retina-display, die origineel zijn intrede maakte in de iPhone 4. Een camera op de voorkant maakte het daarnaast mogelijk om FaceTime-gesprekken te voeren met andere iDevices, terwijl de achtercamera video’s met een resolutie van 720p kan opnemen.

Het is al een tijdje vrij stil rond de iPod touch. Sinds 2007 verscheen er ieder jaar een nieuwe versie van de iPod, maar in 2011 sloeg Apple voor het eerst een jaar over. Dit was toevallig ook het jaar waarin de iPhone 4S in oktober werd aangekondigd, wat vrij dicht op de gewoonlijke september-verschijning van de iPod touch zat. Met geruchten over de aankondiging van de nieuwe iPhone in september is het nog onduidelijk of we dit jaar wel van Apple een nieuwe iPod kunnen verwachten. Geruchtensites beweren dat Apple wel degelijk nieuwe iPods gaat introduceren van de iPod nano, iPod touch of iPod shuffle. Er wordt onder andere gesproken over een langere iPod met groter scherm, homeknop en Wi-Fi. Onduidelijk is of dat een iPod touch is of een iPod shuffle of iPod nano.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2012, 12:17
Categorie iDevices
Onderwerpen ipod touch, mijlpaal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.