Apple bevestigt media-event op 12 september, iPhone 5 verwacht

Apple heeft de media uitgenodigd op 12 september 2012 voor een speciaal evenement. Het cijfer 5 in de uitnodiging wekt de indruk dat de iPhone 5 wordt aangekondigd. Op woensdag 12 september vanaf 19:00 uur Nederlandse tijd weten we meer.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple eventApple heeft de pers zojuist uitgenodigd voor een evenement op 12 september. Hier zal vermoedelijk de nieuwe iPhone worden aangekondigd. De afbeelding bij de uitnodiging wijst daarop: in de schaduw van de 12 is een 5 te herkennen. Apple zal op 12 september ook meer details vrijgegeven over iOS 6. Het evenement zal plaatsvinden in Yerba Buena Center in San Francisco (zoals eerder al werd vermoed) om 10:00 uur ‘s ochtends lokale tijd. Dat betekent dat we om 12 september 19:00 uur Nederlandse tijd klaar moeten zitten voor alle aankondigingen.


Er speelden al langer geruchten over een speciaal evenement op 12 september. Er is kans dat Apple alleen een nieuwe iPhone aankondigt. AllThingsD hoorde in augustus van bronnen dat Apple in september alleen de nieuwe iPhone zal presenteren, waarna een evenement in oktober volgt over de iPad mini.

Naamgeving: iPhone 5?

Het cijfer 5 in de schaduw van de 12 wekt de indruk dat de nieuwe iPhone daadwerkelijk iPhone 5 zal gaan heten. De afgelopen maanden werd gespeculeerd of Apple de volgende generatie iPhone niet ‘nieuwe iPhone’ zou gaan noemen, in navolging van de ‘nieuwe iPad’ eerder dit jaar. Ook waren er suggesties dat Apple het nieuwe toestel de iPhone 6 zou moeten, omdat het inmiddels om de zesde generatie iPhone gaat. Apple verwerkt vaak hints in uitnodigingen. Zo werd vorig jaar op de uitnodiging ‘Let’s talk’ vermeld, waarna aankondigingen over Siri volgden.

De afgelopen tijd zijn er erg veel ‘gelekte’ onderdelen van een vermoedelijke iPhone 5 online verschenen. Ook waren er heel wat foto’s en filmpjes van mock-ups die in grote getale in China circuleren. De nieuwe iPhone werd zelfs al nagemaakt en op de markt gebracht onder de naam GooPhone i5. Vandaag bleek dat het bedrijf achter de GooPhone patent in China heeft aangevraagd. Alle informatie wijst op een totaal nieuwe behuizing, met langer scherm, dunnere behuizing, nieuwe speaker aan de onderzijde en een compleet vernieuwde dockconnector met 9 contactpuntjes. Ook zou de iPhone 5 voorzien zijn van een krachtiger A6-processor.

Gelekte verpakking van ‘the new iPhone’?

De aanwijzingen dat de volgende generatie iPhone de naam iPhone 5 gaat krijgen, stapelen zich op. Toch probeert een nieuw verschenen foto op internet ons op het verkeerde been te zetten. De foto toont een productiemedewerster die drukwerk voor de nieuwe iPhone-verpakking in handen heeft. Wat opvalt is de opdruk ‘the new iPhone’ en dat is raar. Bij de nieuwe iPad staat er namelijk ook kortweg ‘iPad’ op de verpakking en niet ‘the new iPad’. Bovendien heeft de gelekte verpakking een opdruk met het logo van iOS 6 aan de zijkant. Bij eerdere iOS-producten stond er alleen een zilverkleurig Apple-logo aan de zijkant. Wat ook opvalt: er staat een YouTube-icoon op de verpakking (terwijl die app in iOS 6 juist is verdwenen) en het Passbook-icoon ontbreekt. We kunnen er dan ook gevoegelijk van uit gaan dat de foto nep is.

iphone 5 verpakking

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 september 2012 om 10:59
Categorie
Apple
140 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.