Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Apple lanceert iTunes WiFi Music Store

Apple heeft de iTunes WiFi Music Store aangekondigd, waarmee je vanaf de nieuwe iPod Touch draadloos muziek kunt downloaden en aanschaffen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft de iTunes WiFi Music Store aangekondigd, waarmee je vanaf de nieuwe iPod Touch draadloos muziek kunt downloaden en aanschaffen. De muziekwinkel is bereikbaar via een nieuwe roze icoon in de dock van de Touch. De draadloze muziekwinkel heeft een soortgelijke interface als iTunes op de Mac.


In de iTunes WiFi Music Store kun je een muzieknummer aantikken om een preview ervan te beluisteren. Daarna kun je op de knop Download klikken om het nummer aan te schaffen. De nummers worden geleverd met album art, zoals je bij de normale versie van de iTunes Store gewend bent. Alle functies zijn aanwezig, waaronder Genres, New Releases en What’s Hot.

Later in september is de draadloze iTunes Store ook beschikbaar voor de iPhone, met een gratis software-upgrade.

Op het persevenement waar Apple de iTunes WiFi Music Store aankondigde, werd ook verteld dat ze een samenwerking met Starbucks hebben gesloten – en tegelijk dus ook met T-Mobile, die alle Starbuck-vestigingen heeft voorzien van Wi-Fi. Er verschijnt een Starbucks-icoon in de mobiele iTunes-winkel, waarbij je het liedje dat op dat moment wordt afgespeeld meteen kunt aanschaffen. De iPod Touch en de iPhone kunnen beide in de gaten houden of je in de buurt van een Starbucks bent.

De nieuwe Apple iTunes WiFi Music Store

 

De via Wi-Fi gekochte nummers kunnen weer worden gesynchroniseerd met de lokale iTunes

 

Er is verder geen onderscheid tussen de normale iTunes Music Store en de Wi-Fi iTunes Music Store

 

In de iTunes Wi-Fi Music Store is het met een druk op de knop mogelijk om previews te luisteren of complete albums te kopen.

 

De knop Downloads laat na aankoop de voortgang van het binnenhalen van je aankoop zien.

Foto’s (c) Engadget, 2007

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.