Kattenfoto

iPhone XR krijgt toch portretmodus voor dieren, via externe app

De makers van de Halide-app denken dat ze de iPhone XR ook geschikt kunnen maken voor je honden- en kattenfoto's. Standaard herkent de portretmodus aan de achterkant alleen mensen.

Standaard geen kattenfoto’s
De iPhone XR heeft aan de voor- en achterkant dezelfde kwaliteit camera’s als de iPhone XS. Alleen ontbreekt er aan de achterkant een extra telefotolens en dat heeft wat consequenties. Zo kun je er niet optisch mee zoomen en is de portretmodus alleen geschikt voor mensen. Het maken van portretten van je hond, kat of paard zul je met de selfiecamera moeten doen. Misschien komt daar verandering in, want de ontwikkelaars van de populaire camera-app Halide zeggen dat ze een manier hebben gevonden om de diepte-informatie van portretten te gebruiken, ook voor dieren en niet-levende objecten.

‘Geen persoon gedetecteerd’

Wil je met de Camera-app op de iPhone XR een niet-persoon fotograferen dan krijg je een melding dat er geen persoon is gedetecteerd. Richt je de camera op een persoon en het werkt opeens prima. Bij de Steve Jobs-pop die we voor onze iPhone XR eerste indruk gebruikten gaf dat wisselende resultaten. Soms werd Steve herkend als iemand met menselijke trekjes, maar op andere momenten weer niet. Nu zal er bij het fotograferen van je hond of kat weinig twijfel zijn en zal de camera meteen aangeven dat er geen persoon in beeld is.

iPhone XR portret Steve Jobs-pop

De ontwikkelaars van Halide laten op Reddit weten dat ze de portretmodus inmiddels werkend hebben voor dieren. Met nog wat meer ‘tooling’ zijn ze waarschijnlijk in staat om een versie van de Halide-app uit te brengen waarin de portretmodus op allerlei objecten werkt.

Er zijn nog wel wat problemen te overwinnen. De portretmodus van de iPhone XR schijnt in de instellingen wat ‘meer temperamentvol’ te zijn dan die van de iPhone XS. Ook de dieptekaart die de iPhone XR van een object maakt heeft een lagere resolutie. Maar het lijkt toch bruikbaar:

Halide wordt gemaakt door Ben Sandofsky en de Nederlander Sebastiaan de With en krijgt regelmatig updates met de allernieuwste functies. De makers proberen echt het maximaal mogelijke qua functionaliteit eruit te halen. Je vindt Halide voor een paar euro in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2018, 9:09
Categorie Apps
Onderwerpen iPhone XR, portret
Device iPhone XR

Actuele iPhone XR deals

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.