Reacties voor: Apple biedt gratis reparatie voor defecte iPhone X schermmodules

iPhone X reparatieprogramma
Apple is een reparatieprogramma gestart voor de iPhone X. Het scherm van sommige modellen van de iPhone X kan opeens niet meer reageren als het wordt aangeraakt. Kom jij in aanmerking? Hoe pak je het aan? In dit artikel geven we antwoord op al je vragen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Ik heb een soortgelijke probleem op mijn XS gehad paar dagen terug. Scherm zwart, reageerde op geen enkele aanraking. Ook de aan uit knop en volume knoppen reageerden niet. Ben benieuwd of dit vaker gaat voorkomen.

  2. En ik maar aangeven bij Apple dat mijn iPhone X vanaf t begin af aan al “traag” leek te zijn. Het scherm reageerde totaal niet op wat ik deed. Probeer dat maar eens te laten zien in de Apple Store. Niemand had hier last van zeiden ze.. Wel netjes een nieuwe gekregen. Heb wel ‘t gevoel dat deze iPhone X dit probleem ook geeft.

  3. Even afkloppen
    Maar tot nu toe nergens last van
    En vrienden met een iPhone X hebben ook geen last tot nu toe

  4. Mijn scherm lijdt af en toe een eigen leven en reageert niet op mijn acties op het scherm.

    Opent uit zich zelf apps etc.

    Komt voornamelijk voor bij een warm toestel. Nadeel is niet altijd, zul je zien als je in de Apple store bent alles goed gaat. .

    Is dat wat hier bedoeld wordt?

  5. Ik had mijn Iphone X ergens in december 2017 aangeschaft.

    Een paar maanden later deed mijn scherm af en toe raar en dit werd alleen maar erger, waardoor mijn scherm onbedienbaar werd voor een paar minuten.
    Uit het niets begon mijn iphone op alles op het scherm te drukken, waardoor in mei besloot om het te laten repareren.

    Het werd gratis gerepareerd, maar ze zeiden er toen wel bij dat het niet een bekend probleem was.

    Nu zijn we inmiddels bijna een half jaar verder, en nu merk ik dat die symptonen terug komen (zelfs na de reparatie in mei).

  6. @René: Dit is erg herkenbaar op mijn iPhone X. Ik dacht dat het een software probleem was.
    Binnenkort toch maar even langs de Apple Store…

  7. Origineel geplaatst door René
    Mijn scherm lijdt af en toe een eigen leven en reageert niet op mijn acties op het scherm.

    Opent uit zich zelf apps etc.

    Komt voornamelijk voor bij een warm toestel. Nadeel is niet altijd, zul je zien als je in de Apple store bent alles goed gaat. .

    Is dat wat hier bedoeld wordt?

    Denk het wel

  8. Onlangs een schermreparatie onder garantie laten doen ivm genoemde klachten. Was met 1 uur klaar en definitief opgelost. Wel jammer dat Apple eerst wees naar het gebruik van een hoesje, daarna naar apps, daarna naar …. etc. En dan telkens weer een ubervriendelijke support medewerker aan de telefoon die telkens ubervriendelijk je dezelfde re-set handelingen laat doen terwijl ik telkens aangaf dat het hardwarematig moest zijn. Ubervriendelijk werd telkens aangegeven dat er totaal geen andere gelijksoortige gevallen bekend waren. Voordeel daarvan was wel dat ik me op dat moment uniek voelde… Heeft 3 maanden geduurd (waarin ik vaak geen gesprekken kon aannemen door te swipen) voordat Apple zich realiseerde dat als je wijst, er 3 vingers naar jezelf wijzen.

  9. Heb alleen dat op bepaalde websites, links niet willen openen als ik ze aan raak.. Maar dat zijn altijd dezelfde websites.. Lijkt mee geen hardware probleem dan, of heb ik dat fout?

  10. Origineel geplaatst door Eric
    En op de iculture app, kan ik pas terug naar de vorige pagina als het beeld niet meer aan het scrollen is. Anders doet hij gewoon niks als ik op pijltje terug druk

    Ook ik heb dit op de iPhone SE met 12.1. Ligt dus niet specifiek aan de iPhone X 🙂

  11. Ik heb de nieuwe iphone xs 256 gb maar wat mij dus ook opvalt soms dat het scherm niet goed functioneert, als ik youtube kijk lijkt net of iemand op het scherm tikt! Want je ziet de scherm oplichten om pauze te drukken als jullie snappen wat ik bedoel!
    Geldt dat dus ook voor de xs?

  12. Had ik al een paar maanden terug. Vreemd dat ze er zo laat mee naar buiten komen. Is gerepareerd bij de AS Den Haag maar kwam daarna niet door test. Nieuwe gekregen en die is perfect.

  13. Ik heb het alleen bij deze app met pijltje terug
    Maar het werkt wel alleen
    Alleen een goed drukken
    Verder nergens en ook niet bij andere app’s in die hoek

  14. @Eric: Dat heb ik ook met de iPhone 8 plus en had het ook met de 5s ofwel ligt aan de app

  15. Ik heb dit probleem ook gehad. De functie van het touchscreen verminderde in een uur tijd van prima naar totaal geen reactie meer. Afspraak gemaakt bij de genius bar Amsterdam en binnen 2 uur gefixed.

  16. Bijzonder dat het alleen de iPhone X is en de iPhone Xs Max niet. Af en toe dat m’n scherm en knoppen helemaal nergens op reageren en op zwart blijft, en na gemiddeld een minuut weer aan springt alsof er niets gebeurd is

  17. Origineel geplaatst door MadhouseNL
    @Eric:
    Dat heb ik ook met de iPhone 8 plus en had het ook met de 5s ofwel ligt aan de app

    Hier ook IPhone 7 en alleen bij sommige web sites

  18. Origineel geplaatst door René
    Mijn scherm lijdt af en toe een eigen leven en reageert niet op mijn acties op het scherm.
    Opent uit zich zelf apps etc.
    Komt voornamelijk voor bij een warm toestel. Nadeel is niet altijd, zul je zien als je in de Apple store bent alles goed gaat. .

    Is dat wat hier bedoeld wordt?

    Precies het probleem wat beschreven wordt. Gaat om een defect in het display, hoeft niet altijd voor te komen. Nu met het reparatieprogramma zijn ze bij Apple ook beter geïnstrueerd lijkt me.

  19. Vreemd, maar ik heb de laatste weken identiek hetzelfde probleem (niet reagerend touchscreen) gehad, maar dan op mijn iPad pro (10,5 inch van 2017). De eerste 11 maanden vreemd genoeg geen enkel probleem met het toestel. Na alles geprobeerd te hebben (soft reset, hard reset, restore, volledige herinstallatie, …), heb ik de iPad vorige week uiteindelijk toch maar binnengebracht bij een Apple serviceprovider. Benieuwd naar het resultaat. Het blijkt na wat opzoekingswerk toch een vaak voorkomend probleem te zijn bij de iPad pro van 2017.

  20. Vanmorgen bij de Apple Store in Amsterdam geweest, nadat ik gisteren een afspraak had gemaakt via de Apple Support App (met dezelfde klachten). Probleem voorgelegd, medewerkers wisten nog nergens van. Echter, binnen 30 minuten stond ik weer buiten met een nieuw display op mijn iPhone X zonder service kosten. Top geregeld!

  21. Het gaat niet zozeer een scherm dat uitvalt / zwart wordt of helemaal niet reageert. Bij mij lag het probleem echt in het scherm van mijn iPhone X, dat zijn eigen leven leidde. Wanneer je aan het typen was, typte het scherm ineens vanzelf allerlei toetsen in en tegelijkertijd switchte die ook nog van app naar app, of opende plots zelf apps.

    Gisteren een afspraak gemaakt bij de Apple Store in Den Haag en mijn scherm is binnen één uur helemaal vervangen. Top geregeld!

  22. Vandaag naar Apple store in Amsterdam geweest.
    Ze wilde eerst scherm repareren maar dit zou twee dagen duren. Na wat aandringen en de tussenkomst vd manager. Een complete nieuwe gekregen.
    Top service!

  23. @René: Zie nu net dat de knop van het geluid beschadigd is en de schermranden scherp aanvoelen. Serienummer gecheckt en het is een refurbisched toestel. Ik ga hier niet mee akkoord. Morgen even contact zoeken.

  24. Volgens apple is mijn verwachte verval datum tot 5 februari 2019 ?

    bovenin op deze pagina staat: tot najaar 2020 ?

    Hoe lang geldt het iPhone X schermreparatieprogramma?
    Het is geldig tot drie jaar nadat het toestel in de verkoop ging, dus dus tot najaar 2020. Is je toestel nog te bedienen en komt het nu niet uit, dan kun je dus ook volgend jaar langsgaan.

    wat is nu waar ?

  25. Origineel geplaatst door Laurus
    Ik heb dit probleem ook gehad. De functie van het touchscreen verminderde in een uur tijd van prima naar totaal geen reactie meer. Afspraak gemaakt bij de genius bar Amsterdam en binnen 2 uur gefixed.

    Zo.. vandaag om 14:30 weer hetzelfde probleem! met de ‘gerepareerde’ iPhone X.
    Vanavond naar Apple Store Haarlem, vorige repair was bij Apple Store Amsterdam.

  26. @Laurus:
    Laat je even weten hoe dat afgelopen is?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.