iPhone Photography Awards 2016

iPhone Photography Awards: dit zijn de winnende iPhone-foto’s van 2016

Elk jaar worden de iPhone Photography Awards uitgereikt aan de mooiste foto's die met een iPhone zijn genomen. De foto's van 2016 bewijzen opnieuw dat je helemaal geen losse camera meer nodig hebt.

Elk jaar worden de iPhone Photography Awards uitgereikt aan de mooiste foto’s die het afgelopen jaar met een iPhone zijn genomen. Dat er met je iPhone mooie foto’s gemaakt kunnen worden wisten we natuurlijk allemaal al dankzij Apple’s Shot on iPhone-campagne, maar deze foto’s van dit jaar bewijzen opnieuw dat je helemaal geen losse camera meer nodig hebt. Het feit dat je je iPhone altijd bij je hebt is vaak de belangrijkste reden dat je op elk moment de mooiste shots kunt maken. Dit jaar zijn de winnende foto’s geselecteerd uit duizenden inzendingen vanuit 139 landen.

iPhone Photography Awards 2016 - grote prijswinnaar- Siyuan Niu - The Man and the Eagle

iPhone Photography Awards 2016

De winnaar van de hoofdprijs komt dit jaar uit China. Fotograaf Siouan Niu nam deze foto, getiteld The Man and the Eagle. De foto laat een 70-jarige man zien die op de foto staat met zijn adelaar. De man is onderdeel van het Khalkas-volk dat in de bergen van de stad Xinjiang leeft en beschouwt de adelaar als zijn eigen kind. De adelaars worden getraind om te jagen en worden na een aantal jaren losgelaten in de natuur. De foto toont heel mooi de band die de man met zijn vogel heeft. De foto is bovendien is prachtig licht geschoten.

iPhone Photography Awards 2016 - 1e prijs winnaar- Patryk Kuleta - Modern Cathedrals

De 1e prijs is een abstracte zwartwit-foto van een kathedraal, genomen door Patryk Kuleta uit Polen. Het gebouw is op de foto niet als kathedraal te herkennen, maar dat is volgens de fotograaf dan ook de charme van de Modern Cathedrals-foto. Kuleta heeft een achtergrond in schilderkunst en wilde dat gebruiken om architectuur op een andere manier te laten. De foto toont in ieder geval aan dat je ook zeker op de iPhone mooie abstracte foto’s kunt maken door te experimenteren met licht en sluitertijden.

iPhone Photography Awards 2016 - 2e prijs winnaar- Robin Robertis - She Bends with the Wind

Robin Robertis uit Californië is de winnaar van de 2e prijs met deze She Bends with the Wind-foto. Op de foto is een vrouw in het rood te zien die met een rode paraplu meebuigt met de wind. De foto is genomen met zonsondergang en laat de beweging van de persoon mooi naar voren komen, de rode kleur springt er ook echt uit. Robertis fotografeert naar eigen zeggen graag menselijke aspecten in haar scènes in plaats van enkel een foto van een zonsondergang. Dit soort foto’s kun je op je iPhone ook mooi maken met de ingebouwde HDR-functie. Let er wel op dat je deze dan heel stil houdt, vooral met weinig licht.

iPhone Photography Awards 2016 - 3e prijs winnaar- Carolyn Mara Borlenghi - Wonderland

De foto van de derde prijswinnaar is een bijzondere foto waarop de fotograaf en haar zoontje te zien zijn op het strand met maskers van rendieren op. Carolyn Mara Borlenghi uit Florida schiet veel fotoseries voor zogenaamde ‘hashtag projecten’ van Instagram die in het weekend plaatsvinden. Ze probeert elk weekend met een gek idee te komen. Deze Wonderland foto is geschoten voor de #WHPwonderland serie. De foto is speels maar heeft door de maskers toch een gek randje. Het beeld is wat donker maar de blauwe lucht en wolken komen er goed op uit.

De camera van de iPhone wordt elk jaar beter. Voor Apple is fotografie dan ook erg belangrijk. Er zijn meerdere geruchten dat Apple de iPhone 7 Plus zelfs wil voorzien van twee cameralenzen waardoor je nog betere foto’s kunt maken.

Op de website van de IPP Awards vind je nog meer foto’s van prijswinnaars.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2016, 12:05
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen award, fotografie, wedstrijd

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.