iPhone ook online uitverkocht in VS en Engeland

De online Apple Store heeft in de VS en het Verenigd Koninkrijk geen iPhones meer beschikbaar. Dat geldt zowel voor het 8GB- als het 16GB-model. En het lijkt er ook niet op, dat er nog nieuwe voorraad komt.

iPhone UnavailableWat doe je op een slow news day als vandaag? De vaste iPhoneclub-bezoekers zitten in de tuin, pakken de auto in voor een korte vakantie of zetten alvast de barbecue klaar. Ondertussen refreshen wij de webpagina’s van de online Apple Store nog een keertje. Het staat er echt: in de Britse online Apple Store staat dat de 8GB en 16GB iPhone niet meer verkrijgbaar zijn. De knop ‘Add to cart’ is ook verdwenen. In de Amerikaanse online Apple Store is hetzelfde aan de hand: ‘Unavailable’, waarbij ook de bestelknop is verdwenen.

Normaalgesproken toont Apple bij tekort schietende voorraad een schatting wanneer een product weer geleverd kan worden, bijvoorbeeld in ‘5 to 7 business days’. Het ziet er naar uit dat Apple zeker een maand vooruit moet, zonder een iPhone te kunnen verkopen. Er is blijkbaar iets goed mis met Apple’s voorraadbeheer, want de animo om een ‘oude’ iPhone te kopen is er nog steeds, getuige de lange rijen in New York.

Bij de Franse Apple Store is de iPhone niet verkrijgbaar, maar dat is normaal. Je wordt daar al vanaf het begin doorverwezen naar de winkels van France Telecom/Orange. Ook in Duitsland en Oostenrijk word je doorgestuurd naar een lokale shop: in deze twee landen de telefoonshops van T-Mobile.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2008, 18:00
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple store, t-mobile, voorraad

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.