Jobs’ vliegreizen en iPhone-deals: toch geen verband?

Een analist legde eerder een verband tussen vliegreizen van Steve Jobs en de iPhone-deals die met T-Mobile, Orange en O2 werden gesloten. Maar dat verband blijkt toch niet zo direct: ondanks de stroom van iPhone-aankondigingen heeft Jobs opmerkelijk minder gereisd.

GulfstreamAnalist Kathryn Huberty van Morgan Stanley heeft in het verleden wel eens geprobeerd een verband te leggen tussen de vliegreizen van Steve Jobs en belangrijke productreleases. Daaruit suggereerde Huberty dat Jobs persoonlijk op pad ging om de iPhone-deals in verschillende landen te bespreken.

Die theorie lijkt nu wat op losse schroeven te staan, want Silicon Alley Insider meldt dat Jobs’ reiskosten het afgelopen kwartaal (januari tot en met maart 2008) maar $30.000 bedroegen terwijl er aan deals met Vodafone, America Movil en een aantal andere operators werd gewerkt.

In het vierde kwartaal van 2007 maakte Jobs nog $550.000 aan reiskosten op. Silicon Alley Insider twijfelt of de deals vorig jaar al zijn gesloten, of dat vertegenwoordigers van de grote telecomoperators zelf naar Cupertino kwamen om de deals te bespreken. Een andere theorie is dat Jobs met United Airlines vloog, waardoor hij minder kosten maakte dan wanneer hij met de Gulfstream V was gaan rondreizen. Kortom: de moeite om de reiskosten van Jobs bij de SEC op te vragen kunnen analisten zich voortaan besparen. Er valt geen peil op te trekken.

Via: Silicon Valley Insider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2008, 11:12
Categorie Providers
Onderwerpen provider, reizen, steve jobs, telecom, vliegtuig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.