iPhone-ontwikkelaars ontevreden over Apple’s 70/30 omzetverdeling

iPhone-ontwikkelaars zijn ontevreden met de inkomstenverdeling 70/30 van Apple en andere App Stores. Voor maar 15% van de ontwikkelaars zijn App Stores het ideale distributiemodel.

appsUit een onderzoek van Evans Data blijkt dat 80% van de Noord-Amerikaanse ontwikkelaars de huidige verdeling 70/30 van Apple niet eerlijk vindt. Evans Data ondervroeg meer dan vierhonderd ontwikkelaars en daarvan gaven 320 respondenten aan dat ze meer dan 70 procent van de omzet wilden hebben. Dat geldt trouwens niet alleen voor de App Store, maar ook voor alle mobiele applicatiewinkels die Apple’s verdienmodel geïmiteerd hebben, zoals de Android Market en de Blackberry App World. Voor maar 15% van de ontwikkelaars zijn App Stores het favoriete distributiemodel.

De ondervraagden klaagden ook over de beperkingen in de App Store wat betreft prijs een content. 70% vindt dat er geen voorwaarden aan de prijzen moeten worden gesteld en 50% vindt het goedkeuringsbeleid van de App Store te streng. Uit het onderzoek blijkt verder dat 10 procent van de Noord-Amerikaanse ontwikkelaars Objective-C gebruiken, de programmeertaal die nodig is om iPhone-applicaties te maken. Ze verwachten dat dit cijfer volgend jaar 12 procent zal zijn.

De cijfers blijken uit Evans Data Spring North American Developer Survey (PDF).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2010, 17:12
Categorie Apps
Onderwerpen app store, omzet, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.