Reacties voor: ‘iPhone levert meer omzet op dan alle Microsoft-producten bij elkaar’

De iPhone heeft voor meer omzet gezorgd dan alle producten van Microsoft. Dit stelt Forbes in een artikel waarin de twee met elkaar worden vergeleken. De iPhone levert meer op dan Windows, Office, Xbox, Bing en Windows Phone samen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Wat nog meer opmerkelijk is: nutteloze vergelijkingen maken, zoals hardware fabrikanten met software fabrikanten vergelijken, enkel om de eeuwige apple vs microsoft discussie aan te wakkeren..

  2. Appelen en peren. Microsoft is een softwarebedrijf dat ook hardware maakt zoals de Xbox 360 en randapparatuur, Apple is voornamelijk een hardwarefabrikant met bijna uitsluitend proprietaire software en schandalige winstmarges op die hardware. Maak die van de pot gerukte vergelijkingen wanneer 3D-printers zo ver staan dat je illegale kopieën kunt maken van een smartphone.

    Verder zegt een omzetcijfer niet dat een specifiek product meer waard is dan een gans bedrijf. Een zeer misleidende stelling als je ‘t mij vraagt, maar dat is waarschijnlijk de bedoeling van Forbes om meer lezers te lokken.

  3. Wat een vreemde cijfers. Even snel wat nagezocht, maar de opbrengsten van alleen de Windows-afdeling zaten al rond de 17 miljard in boekjaar 2011.

  4. Ik had er graag het filmpje bij gezien van een Balmer die de iPhone belachelijk maakt en heeft gezegd dat niemand die ging kopen.

  5. Eerlijk gezegd geloof ik daar niets van. Als je kijkt naar hoeveel miljarden PC’s (laat ons zeggen) sinds 1990 tot nu verkocht werden met MS DOS/Windows erbij geleverd, waar de koper zoiezo een licentie op het voorgeïnstalleerd of bijgeleverd MS product heeft betaald. Dan is het onmogelijk dat de iPhone meer omzet zou hebben gemaakt. De meeste mensen op deze planeet hebben een PC met windows. In mijn eigen straat ken ik zelfs niemand die een iphone heeft, maar bijna iedereen in diezelfde heeft een PC/laptop met windows.

  6. Geinig om te lezen ,maar de titel mag wel veranderd worden, waarde heeft niks met omzet te maken.

  7. Welk thema is dat op de afbeelding ? Is sowieso een gejailbreakt toestel 🙂

  8. Thema wil ik ook wel weten.. Dreamboard waarschijnlijk

  9. Welk thema staat op de foto?

  10. Microsoft had in het fiscale kwartaal Q3 17,4 miljard omzet, het gaat dus niet om alle producten die sinds 1975 zijn verkocht. Dat Apple en Microsoft niet hetzelfde zijn, weet iedereen natuurlijk. Er is geen enkel bedrijf te vinden dat exact hetzelfde doet als Apple (hardware én software, computers én mobiele apparaten), dus dat zou betekenen dat je nooit een vergelijking kunt maken.

    Bij vergelijkingen wordt bijvoorbeeld vaak naar marktkapitalisatie gekeken. Apple wordt dan in één adem met Exxon en PetroChina genoemd, twee bedrijven die in een totaal andere branche zitten. Microsoft staat qua marktkapitalisatie trouwens op de vierde plaats.

    Ik heb de titel iets aangepast.

  11. Heerlijk om te lezen dat mensen helemaal in de klit schieten als er weer eens een vergelijking wordt gemaakt tussen Microsoft en Apple…

    @Dave: Dat is Metroon, is al eerder over geschreven op iPhoneclub 😉

  12. de titel staat ook tussen haakjes wat betekent dat het een uitspraak van iemand is.

  13. Origineel geplaatst door Tom
    Welk thema is dat op de afbeelding ? Is sowieso een gejailbreakt toestel

    😀 Volgens mij is het een Windows OS.

  14. Dit is gewoon de windows 7.5…prachtig gewoon…. 🙂

  15. Dus eigenlijk kunnen we niet uitgaan van de bewering omdat hij niet te verifiëren is… Dus..

  16. Origineel geplaatst door johan
    Dit is gewoon de windows 7.5…prachtig gewoon….

    Precies. Misschien kan Gonny aangeven waar de foto vandaan komt. Dit is een mock-up, right?

  17. @Jean-Paul Horn: Super! Bedankt voor de link.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.