Reacties voor: Is jouw iPhone krachtig genoeg voor een maanlanding?

Het is 50 jaar geleden dat de eerste landing op de maan plaatsvond. Je hoort vaak dat de computer die je dagelijks op zak hebt krachtiger is dan de boordcomputer van de Apollo 11, maar is dat ook zo? Een hoogleraar computerwetenschappen besloot het uit te zoeken.

Reacties: 9 reacties

  1. En kan de iPhone ook tegen de kosmische straling?

  2. Ik vraag mij af wat de meerwaarde is van dit soort onderzoeken.

  3. Als je een spiegel op de maan zet en er dan in kijkt vanaf de aarde duurt het 2.52 seconden voor je een spiegelselfie kan maken. Ook daarvoor is een iPhone dus beter geschikt want die start binnen een seconde voor een foto.

  4. Des te meer respect voor de mannen die in deze reuze bom stapten en een onbekend avontuur aangingen.

  5. Ik heb die Apollo capsule wel eens bekeken in het Air and Space Museum in Washington. Het interieur zag er eigenlijk behoorlijk primitief uit. Ook de gedragen handschoenen (deel van het ruimtepak uiteraard) leken zo van de Praxis te komen. Met de toenmalige zwakke boordcomputer, ws. óók nog zwakker dan een Palm Pilot, eigenlijk nog een wonder dat de maanlanding geslaagd was.

  6. Origineel geplaatst door JK
    Als je een spiegel op de maan zet en er dan in kijkt vanaf de aarde duurt het 2.52 seconden voor je een spiegelselfie kan maken. Ook daarvoor is een iPhone dus beter geschikt want die start binnen een seconde voor een foto.

    Hahahaha

  7. Oh nee, weer die totaal uit de bocht vergelijking met die AGC. Dit zal de komende dagen helaas niet de laatste zijn.
    Dat was een computer met een hele speciale taak en die heeft prima gewerkt. Het heeft zo weinig zin om computer van de jaren ’50-’70 te vergelijken met PC of telefoons. Of het nou boordcomputers, mainframes of supercomputers van die tijd zijn.

    En RAM geheugen heeft altijd continu stroom nodig om gegevens vast te houden. Dat is het hele concept van RAM geheugen. Als de batterij van een Apple product leeg is of je trekt de stekker van de iMac er uit, dan is het RAM geheugen ook leeg.

    “De vraag of je met een iPhone een maanlanding kunt uitvoeren” Volgens mij heb je meer geluk in een maanlander of wordt hier een simulatie bedoeld? 😉

  8. Wat een zure reacties allemaal. Schrijver wil volgens mij laten zien hoe snel de iPhone van nu is. En dat de vooruitgang echt enorm is.
    En als je de meerwaarde (als die er al is) van dit soort artikelen niet kan inzien: lees ze dan niet.
    Wat mij betreft best een leuk artikel.

  9. @GP: De vergelijking is krom en eigenlijk niet te vergelijken. Een iPhone draait voor een ander doel.
    In een iPhone zit ook geen 220v aansluiting. Een raket brandt ook niet op de 3,7volt van een iPhone.

    Qua rekensnelheid winnen we in deze tijden. Jeujjj
    Maar de titel vraagt om reacties 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.