Reacties voor: ‘iPhone heeft geen zakelijke uitstraling’

RIM-CEO Jim Balsillie vindt de iPhone niet zakelijk genoeg en wijst erop dat het marktaandeel van de iPhone alleen maar daalt terwijl die van 'zijn' BlackBerry met 10% is gestegen.
Lees het complete artikel → ‘iPhone heeft geen zakelijke uitstraling’
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Ik heb m’n eigen bedrijf, het is wel een eenmanszaak, maar toch ben ik dan ook de
    “directeur” en ik ben ook een gelukkige bezitter van de iphone! ik heb nog nooit zo’n
    makkelijke telefoon gehad! ik wou hem eerst voor prive gebruiken en mijn n95 voor de
    zaak, maar omdat alles zo gemakkelijk gaat voor zakelijk gebruik (hij ziet er naar mijn
    mening ook zakelijk uit) heb ik besluiten om de iphone zakelijk te gebruiken en de n95
    prive.. eigenlijk maakt het niet zo heel veel uit omdat ik bijna altijd beide telefoons bij
    me heb!

    iphone is zowel prive als zakelijk HET ultieme toestel! maar dat kan iedereen anders zien..

  2. bij zakelijk denk ik aan saai. De iphone is alles behalve saai. Dus dat klopt wel

  3. Volledig mee akkoord :),

    Heb er ook één, nog nooit zo’n gebruiksgemak tegengekomen.

    En dat het niet zakelijk oogt is quatch, dat het er niet als een cliché RIM uitziet betekent niet dat het niet zakelijk kan ogen…

    Zwak argumenten worden bij RIM aangehaald …

  4. RIM schijt gewoon in hun broek voor de iphone. Ze komen nu ook ineens met een ifund, een iphone clone en een appstore.

    Zakelijkheid van iets zit hem natuurlijk niet in het uiterlijk. De zakelijke telefoons van nu zien er gewoon saai uit vandaar mijn eerdere opmerking. Ik denk dat zakelijkheid hem meer in de functionaliteit er van zit. Straks met de 2.0 firmware in de iphone zich heel goed meten met een RIM of Windows mobile toestel.

    Ik ben benieuwd hoe dan de verkoop gaat vanaf de zakelijke markt bekeken. Ik de dat de iphone hoe dan ook een gewild product is ongeacht work doelgroep. Hij is trendy kan veel en de mogelijkheden blijven alleen maar groeien. En het gebruiksgemak is nog niet geëvenaard door spelers die al jaren in de markt zijn.

  5. Met alle respect Jeffrey, maar ik denk niet dat jij echt kan meepraten over interne bedrijfsnetwerken en contact houden met de medewerkers/collega’s op elk mogelijk niveau, of het nu email, tele-conferenties of iets anders is, daar jij “slechts” alleen bent. De Blackberry is in ontzettend veel grote multi-nationals ingeburgerd als hét communicatiemiddel bij uitstek door de vele mogelijkheden die het heeft. Op een lager niveau heeft de iPhone veel potentieel, maar op het vlak van de meeste multi-nationals zal hij nog een paar drastische veranderingen moeten ondergaan. (bv. Flash en PushEmail)

  6. Mijn Nokia E90 ligt werkloos in de schuif sinds ik mijn iPhone heb. Heb jarenlang top phones van SE en Nokia gebruikt en ervaar mijn iPhone als een (computer)tool dewelke een meer zakelijk karakter heeft … hij mist natuurlijk wel een pak toeters en bellen die bij de “gewone phones” wel aanwezig zijn, maar dit vormt geen overkomelijk probleem … Wat ik het meest van al mis is de mogelijkheid om zakelijke documenten mee te nemen en deze via bluetooth met klanten uit te wisselen of zelfs bij klanten middels BT uit te printen. Ook bepaalde grote documenten (> 200 pagina’s) kunnen niet met de voorhanden zijnde progjes voor de iPhone gelezen worden. Dit was wel anders bij de E90. Ook mis ik de push mail! Had bij Proximus voordien een abo voor push e-mail (zogenaamde blackberry) en vond dit wel handig (én goedkoper) om contact te houden met mijn klanten en medewerkers … En toch vind ik de iPhone boven de gewone phones met kop en schouders uitsteken!
    Bert

  7. Ik kan met mijn iPhone ook al mijn collega’s bellen en mailen en smsjes sturen. dus wat is het verschil dan. Geef mij mijn iPhone maar. Wij hebben ook klanten die de Blackberry hebben weggedaan en over op de iPhone zijn

  8. Ik ben ook de gelukkige bezitter van een iPhone en ik heb nog nooit zo’n ideaal toestel gehad. Als directeur van mijn eigen bedrijf kan het niet veroorloven de telefoonnummers in mijn telefoon kwijt te raken. Eerder kon je van die suffe backups maken met nokia, maar lekker werken ho maar.
    Mijn mijn iPhone worden alle nieuwe nummers meteen aan mn adresboek toegevoegd en vervolgens over mijn 4 andere mac gesynchroniseerd…beter, makkelijk en mooier kan dus volgens mij niet!!!

  9. Voor apples eerste telefoon doen ze het heel goed.
    En de upgradebility van de firmware is apples grootste troef.
    Bijna alles wat de iphone mist kan via die firmware updates worden opgelost.

    op hardware componenten na dan maar dat kan altijd extern straks met de SDK
    GPS ontvanger extern voor de oude iphone en dat soort dingen moet geen probleem zijn via bleutooth.

    kunnen printen vanaf de iphone zal ook een kwestie van software aanpassen zijn

  10. Laten we in deze discussie twee dingen uit elkaar houden t.w. Concept en functionaliteit. Qua concept is de Iphone geniaal en heerlijk om mee te werken (heb er zelf 1 gehad). Qua “zakelijke” functionaliteit is het een zeer beperkt toestel (en daarom heb ik ‘m niet meer) en ben ik het helemaal met de opmerkingen van RIM eens tenzij…..tenzij Apple het potentieel uitnut door nu ‘ns met echte software updates te komen.

  11. Ik ben het helemaal eens met Carel. Ik heb mijn iPhone nog steeds, maar enkel als 2e toestel. Niet (meer) als hoofdtoestel. Just for fun and weekends. Zakelijk wacht ik nog even op verdere ontwikkelingen van Apple…

  12. om de belangrijkste te noemen: documenten onderweg gebruiken en beheren…en niet zoals nu jezelf een mailtje moeten sturen (en bewaren) met daarin het document. Daarnaast mis ik een ToDo programma, de huidige worden NIET meegenomen in een backup (gevaarlijk als je er mee moet werken). Een backupvoorziening voor onderweg. Zo is mijn iphone een keer onderweg in een resetloop terechtgekomen en kon ik pas thuis e.e.a. middels itunes herstellen (behalve de data van de extra door mij geinstalleerde programma’s…want die werden zoals gezegd niet meegenomen in de backup). Het niet kunnen knippen en plakken is niet specifiek “zakelijk” maar wel iets wat ik erg vaak mis.

    Zijn er trouwens al werkgevers die het goed vinden dat iTunes op hun servers gezet wordt???

    Nog een tekortkoming is profielen voor de telefoon die gelinked kunnen worden aan tijd of een agenda gebeurtenis. Dit alles maakt de iPhone voor mij een hele mooie en stijlvolle, makkelijk te bedienen iPod met een telefoonfunctie.

  13. met alle respect cancunlover, maar daar kan ik wel over meepraten, want wij werken
    in een kantoor waar meerdere ondernemers zelfstandig werken. We hebben allemaal een
    eigen bedrijf maar werken onder dezelfde naam.. Tevens zijn wij gevestig in een bedrijfs-
    verzamelgebouw en met de meeste bedrijven die daar gevestigd zijn, werken we zeer
    nauw samen.. Ik kan daar dus wel over meepraten en de iphone werkt naar mijn mening
    prima! ik heb ook wel gekeken naar een blackberry maar ik vind de knoppen niet fijn
    dat is echt een pruts werk voor mij en ik vind hem ook niet mooi.. Maar dat is ieders eigen
    mening! Ik ben iig erg tevreden over mijn iphone!

  14. @ iphoneclub
    Portable documents die uitmunten in a) uitwisselbaarheid en b) quasi page unlimited en c) gekoppeld aan download, save & send; push e-mail; usb toegang; projects (samenspel mail, agenda, contacts).
    Dit gekoppeld aan Exchange en 802.1x en upgradability los van iTunes!
    Bert

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.