Apple iPhone UI

Analist Shaw Wu schroeft iPhone-voorspellingen op

Analist Shaw Wu denkt dat Apple dit jaar 11 miljoen iPhones gaat verkopen. Volgend jaar stijgt dat aantal naar 17 miljoen stuks en heeft de omzet uit iPhones een nog grotere impact op de financiële resultaten van Apple.

Apple iPhone UIApple’s recent aangekondigde deals om de iPhone ook in andere landen te verkopen, zorgen ervoor dat het bedrijf in 2008 volgen analist Shaw Wu 11 miljoen iPhones kan verkopen en het jaar daarop maar liefst 17 miljoen. Wu is analist bij American Technology Research en doet regelmatig voorspellingen over de iPhone-verkopen. Volgens Wu heeft Apple aan het einde van 2008 in totaal 14,6 miljoen iPhones verkocht vanaf de lancering in juni 2007.

Wu verhoogt zijn voorspellingen vanwege de aankondigingen van Vodafone, Telecom Italia, America Movil en Roger Wireless van afgelopen week. Hij verwacht dat er nog meer aankondigingen zullen volgen. Apple’s abonnementenmarkt wordt daarmee vergroot van 150 miljoen naar meer dan 470 miljoen. Die markten zullen niet allemaal zo iPhone-gek zijn als de Amerikanen maar het brengt toch behoorlijk wat extra geld in de kassa: Wu verwacht dat Apple in 2008 een omzet van 32,5 miljard dollar maakt, terwijl hij eerder nog op 32,3 miljard dollar rekende. Dat is een kleine stijging, maar in 2009 zal het effect groter zijn: “We zien dat de iPhone een grotere impact in 2009 krijgt als de volumes groeien naar 9 procent van de omzet.” Daardoor hakt het succes van de iPhone steviger in op de algemene resultaten van Apple.

Wu raadt aan om het aandeel Apple te kopen: het staat op dit moment op een koers van $185, maar Wu verwacht dat het wel tot $220 zal stijgen. Overigens wekken de voorspellingen van Wu wel de indruk dat Apple met de voorspelling “10 miljoen iPhones in 2008” bedoelt dat ze 10 miljoen iPhones tussen januari en december 2008 willen verkopen. In het verleden is er op iPhoneclub wel eens stevig gediscussieerd of met “10 miljoen” nu eigenlijk het totale aantal iPhones of alleen de verkoop in 2008 werd bedoeld.

Via: Mac Observer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 mei 2008, 10:30
Categorie Apple
Onderwerpen abonnementen, verkopen, voorspelling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.