iPhone-gebruikers installeren nog geen vijf applicaties (Poll)

Volgens een onderzoek van In-Stat installeert de gemiddelde smartphone-bezitter nog geen vijf applicaties. Zelfs bij de iPhone wordt dat aantal niet gehaald.

iphone500mStatistieken, we zijn er gek op! Vooral als het over de iPhone gaat en er geen achtergrondinformatie bij het onderzoeksbureau te vinden is. Macworld duikelde ergens een onderzoek van In-Stat op, waaruit blijkt dat smartphonegebruikers wereldwijd slechts vijf applicaties installeren. Zelfs de iPhone komt niet verder dan vijf stuks. Dat lijkt vreemd als je de downloadcijfers van de App Store bekijkt en bedenkt dat het installeren van een .sis-bestand op een Nokia-toestel vele malen ingewikkelder is dan het klikken op een linkje in de App Store.

Toch zou deze trend van vijf apps op alle mobiele besturingssystemen te herkennen zijn, zo heeft Macworld in het rapport van In-Stat gelezen. De reacties op het bericht zijn natuurlijk wel te voorspellen: talloze bezoekers zeggen dat ze wel degelijk meer dan vijf apps hebben geïnstalleerd. Da’s logisch: mensen die Mac- en iPhone-websites lezen zijn niet de ‘doorsnee’ gebruiker, die het misschien niet eens zal interesseren welk mobiel besturingssysteem er op zijn telefoon draait. Die kijkt naar de interface met de kleurrijke icoontjes van de iPhone en denkt: “Dat ding is hip, die moet ik hebben!”

Gelukkig heeft Digital Daily het $3.495 kostende rapport eens beter bekeken. Vicepresident Frank Dickson van In-Stat zegt in de toelichting op het rapport:

New and prospective smartphone buyers are drawn to new mobile applications, even though the median number of applications downloaded for all platforms, including the Apple iPhone, is relatively modest–below five applications per user for each platform.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2009, 19:01
Categorie iDevices
Onderwerpen app store, applicaties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.