iPhone 15 Pro met gaatje

Reacties voor: Gerucht: ‘Toekomstige iPhone krijgt Face ID onder het scherm’

…in 2025 komt het echt!
Geruchten over een iPhone met Face ID onder het scherm komen regelmatig terug. Apple zou bezig zijn met Face ID onder het scherm voor bij toekomstige iPhone Pro-modellen. Dit zijn de nieuwste ontwikkelingen om Face ID onzichtbaar onder het scherm te verwerken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  2. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  3. Gaat niet gebeuren. Waarom zouden ze elke jaar het design van de notch willen wijzigen?
    Eerste 4 jaar hetzelfde gehouden, afgelopen jaar iets verkleind. En nu op naar een i / ! (Afhankelijk van hoe je je iPhone houdt) en dan het jaar erna weer naar een . Lijkt me sterk.

    De i / ! kan ik nog wel voorstellen. Zeker met de naam iPhone. Daar kunnen ze reclame en design technisch nog wel iets mee doen. Maar een . Dat lijkt me lastiger.

    Ik denk dat ze nu naar de i gaan en die een twee/drie tal jaren aanhouden. Als ik het gelekte schematische tekeningen mag geloven.

  4. Notch, punchole en/of pilvorm, zolang het functioneel is maakt het mij niet uit, als het maar goed werkt. Betwijfel ook wel of ze nu al zo vrij snel weer met een wijziging zouden komen met de scanner onder het scherm. Zeker omdat de iPhone 14 al een punch-hole en pilvorm zou gaan krijgen, volgens de voorspellingen. Zou mij niet verbazen als deze gewoon met een notch zal verschijnen. Alle wijzigingen zijn zeker niet altijd een vebetering, zoals een vingerafdrukscanner onder het scherm, daar deze zeker niet altijd even goed werken. Als je maar lang genoeg blijft roepen dat bepaalde zaken zullen wijzigen, dan zal dat ongetwijfeld wel een keer gebeuren.

  5. Zoals ik al eerder heb geschreven mag Apple van mij weer terug gaan naar een ‘notch’ over de gehele breedte van het scherm. Veel beter dan een hap uit een scherm of een pil in een scherm waardoor dan informatie zoals batterijpercentage niet wordt getoond. Maak dan het hele scherm wat minder hoog zodat je een paar millimeter hebt over de hele breedte voor alle sensoren en camera’s. En gewoon alle info boven in het scherm kan worden getoond. Dat de schermdiagonaal dan een paar mm kleiner is: boeien. Dat weegt niet op tegen het visuele en functionele voordeel. Maar ik zie het – helaas – niet gebeuren.

  6. (Red.) Er zijn opnieuw geruchten dat Apple Face ID onder het scherm wil verwerken, nu voor de iPhone 16 Pro-modellen. We hebben het artikel daarom bijgewerkt met een update.

  7. Maar we hebben nu toch al FaceID onder het scherm?

    🤷

  8. @JeroenT: Nee je heb een lelijk punch hole gat, met een net zo lelijk camera eiland zwarte vlek er om heen.

  9. Ah! We gaan naar een 4-jarige updatecyclus……

  10. Beter het dynamic island voor mij dat een klein gaatje in het scherm. Ik vind dit wel functioneel en mooi zoals het nu soepel werkt.

  11. Dynamic Island is beter dan een Punch Hole. Het is functioneel en onderscheidend. Vrijwel iedere fabrikant uit het Android kamp heeft een Punch Hole.

  12. (Red.) Artikel bijgewerkt na nieuwe bijgewerkte voorspelling van display-analist Ross Young.

  13. Klinkt nog ver weg “2027” maar wel een erg fijne gedachte dat ooit het scherm geheel scherm zal worden zonder gaatjes of andere toestanden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.