iPhone-diefstal: bende onthult trucs

Reacties voor: Waarom je je Apple ID niet zomaar op internet moet zetten

iPhone-dieven onthullen hun trucs
Een dievenbende heeft onthuld welke trucs ze gebruiken om toegang te krijgen tot accounts op gestolen iPhones. Zo kun jij je beschermen tegen deze trucs!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Het artikel legt niet uit waar de simkaart voor wordt gebruikt in het andere toestel. Het lijkt me dat de simkaart ontgrendeld moet kunnen worden, om zo bijvoorbeeld sms’jes met inlogcodes te kunnen ontvangen.

    Een eigen pincode op je simkaart is dan ook handig. Dit kunnen overigens meer dan 4 cijfers zijn, bijvoorbeeld 5 of 6.

  2. Ver gezocht dit.

    Als je telefoon en simkaart gestolen is laat je je sim blokkeren. En je hebt natuurlijk geen 0000 of 1234 als default pincode op je sim.

    Je apple ID email adres verstoppen is zo goed als onmogelijk. Alle icloud diensten, inclusief message, facetime, screen sharing maken er gebruik van en deze laten je ID aan de ander in het gesprek zien.

  3. Gelukkig hebben we ook nog E-Sim😀

  4. “Omdat sommige mensen hun e-mailadres ook gebruiken als Apple ID, was het mogelijk om op die manier toegangscodes op te vragen en wachtwoorden te resetten.”

    Ik snap niet hoe dit zou moeten werken. Ze hebben toch geen toegang tot mijn mailbox?

    • @Dennis: Wel als het toestel ontgrendeld was en uit iemands hand is getrokken. Mailapps zijn vaak niet beveiligd met een toegangscode. Bankapps overigens wel, maar als je toegang hebt tot iemands mailbox kun je misschien de inloggegevens resetten. Persoonlijke details zoals geboortedatum zijn vaak wel op het toestel te vinden (bijv. in de Gezondheid-app).

  5. @Richard: Ik niet 😳

  6. “Omdat sommige mensen hun e-mailadres ook gebruiken als Apple ID, was het mogelijk om op die manier toegangscodes op te vragen en wachtwoorden te resetten.”

    Origineel geplaatst door Dennis

    Ik snap niet hoe dit zou moeten werken. Ze hebben toch geen toegang tot mijn mailbox?

    Wachtwoord reset code naar je mobiele nummer laten sturen? Doet Gmail, Hotmail, Amazon, en bijna overal waar je je mobiele nummer moet opgeven
    Dus als jouw sim in een ander toestel zit, en de dieven jouw e-mail adres kunnen achterhalen dan hoeven ze daar alleen maar een wachtwoord vergeten uit te voeren.

  7. Maar dan is men nog niet bij je bank tegoed. Ik wil ook niet die bank gegevens in key Chain ik doe altijd handmatig maar meestal via de app. Lijkt mij wel moeilijk voor criminelen er kunnen overal problemen op de weg zitten zoals de Sim pin en dat je dubbel verificatie hebt en eerst ook al toestel code, ze moeten hem dus precies ontgrendeld stelen , nou dat gaat ook snel fout. Ik spaar ook nog s bij een andere bank dan waar ik verder bankier wat ook nog s een extra probleem is ( daar doe ik t ook om, aanvankelijk ging t om hogere rente maar die is nergens meer) en op social zit ik niet en dat is vaak een punt bij bedrog , ook bij Whatsapp fraude social media speelt vaak een rol

  8. Het zou mooi zijn als er wat meer maatregelen in het artikel staan om je tegen dit soort dingen te beschermen. Nu kunnen mensen die het lezen de verkeerde conclusies trekken (mensen die onterecht denken dat ze geen risico lopen of mensen schieten in paniek)

  9. Er zijn meerdere factoren nodig om toegang te krijgen tot gegevens binnen een Apple ID. Zorg dus altijd dat je dit hebt ingesteld en wijzig wachtwoorden regelmatig. Met enkel een Apple ID is dit onmogelijk.

    Het stuk over de sleutelhanger waar wachtwoorden in staan kom je tevens niet in zonder wachtwoord of biometrics. Het stelen van een ontgrendelde iPhone geeft dis nog steeds geen toegang tot overige gegevens. Tip: je kan je iPhone via FindMy alsnog laten vergrendelen, zodat men er niets mee kan.

  10. (Red.) Artikel iets herschreven met meer nadruk op wat je eraan kunt doen. Een stappenplan om zelf iPhone-diefstallen te plegen

  11. Ten eerste
    Kom je niet zomaar in de sleutel hanger aangezien deze beveiligd is met een wachtwoord of face id of touch id dus dit is eigenlijk onmogelijk

    Ten tweede
    Kom je niet zomaar in de bank app ook een code en of face id
    Met wachtwoord reset moet ik eerst me bankpas verifiëren tenminste bij ING en mochten ze een backup terugzetten moet ik de ING bankieren app opnieuw activeren met de desbetreffende betaalpas code

    Ten derde
    Er is tegenwoordig via de opdrachten een manier om alle apps te beveiligen via face id

    Ik ga het proberen uit te leggen hoe dit ongeveer in ze werk gaat
    Zodra je een app opent lockt je iphone gelijk en word naar het lockscreen gezet dus stel je iphone word gestolen de dief denkt slim te zijn door de camera app te openen en vervolgens op locatie leuk even een app te openen word je iphone gelijk gelockt

    Ten vierde
    Gewoon een goede sim pincode nemen
    Mijn vrienden denken altijd dat ze een goede pin hebben en dan unlock ik hun sim binnen no time meestal geboortedatum of de postcode

    De link van de video.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.