iPhone-dief krijgt gratis toestel van Apple Store mee naar huis

Toen een dief met een gestolen iPhone bij een Apple Store probeerde verbindingsproblemen op te lossen, werd hij zonder problemen geholpen. Dit terwijl de winkel bewust was van de eerdere diefstal.

Genius BarIn Canada blijkt voor de verandering een dat diefstal wél loont. Toen de iPhone van Scott Barkley werd gestolen, deed hij wat iedereen zou doen: hij zorgde ervoor dat zijn simkaart en betaalpassen zo snel mogelijk werden geblokkeerd. De dief kwam er al snel achter dat de iPhone niet langer verbinding maakte met het telefoonnetwerk en besloot de Genius Bar in een lokale Apple Store te bezoeken. Daar werd hem vervolgens een vervangtoestel meegegeven, zonder verdere vragen.

Een paar dagen nadat Barkley’s iPhone was ontvreemd kreeg hij een e-mail van de Apple Store. Omdat de iPhone nog steeds op zijn naam stond, kreeg hij een bevestiging toegestuurd waarin hij op een zojuist gemaakte afspraak werd geattendeerd. Hij belde naar de winkel om er op te wijzen dat de ‘klant’ in kwestie zijn iPhone had gestolen, maar werd verteld dat het Apple’s beleid is om zich niet in dergelijke voorvallen te mengen. De politie moest de zaak maar oplossen.

Een tijdje later werd Barkley gebeld door de inmiddels ingeschakelde politie. Het toestel lag klaar om te worden opgestuurd voor reparatie, omdat het winkelpersoneel dacht dat er een technisch mankement was met het toestel (dat in feite alleen maar was geblokkeerd door de rechtmatige eigenaar). Uiteindelijk lijkt alleen Apple benadeeld te zijn door het voorval: Scott Barkley heeft zonder nare gevolgen zijn iPhone terug, maar de Apple Store heeft wel een gratis simlockvrije iPhone meegegeven aan een dief.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2012, 9:24
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen apple store, diefstal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.