Man komt VS binnen met paspoort-scan op iPad

Een Canadees is de VS binnengekomen met alleen een gescande versie van zijn paspoort op de iPad. Hij bleek zijn paspoort thuis te zijn vergeten.

martin-reischIedereen die wel eens in de VS is geweest, weet hoe vervelend de douanecontroles kunnen zijn. Terwijl jij alleen maar een weekje wilt komen winkelen, denkt de official in het hokje dat je snode plannen hebt. Maar het kan ook makkelijker. De Canadese fotograaf en videomaker Martin Reisch, gebruikte een scan van zijn paspoort om de grens tussen Canada en de VS te passeren. Reisch wilde op bezoek bij vrienden in Vermont, maar realiseerde zich te laat dat hij zijn paspoort thuis had laten liggen.

Gelukkig had hij op zijn iPad nog wel een gescande versie van zijn paspoort staan en dat bleek voldoende. Politici bemoeien zich er inmiddels mee, want volgens volksvertegenwoordiger Brian Masse is het verontrustend dat een gescande kopie van een paspoort genoeg is. Zo’n kopie kan immers makkelijk worden bewerkt en vervalst. Wel vindt de politicus dat elektronische paspoorten in de toekomst mogelijk zijn, maar dan moeten er wel voldoende veiligheidsmaatregelen worden genomen.

Op de vraag of Reisch niet baalde dat hij nu in de publiciteit komt met een foto, waarop hij niet zijn kenmerkende petje draagt, reageerde Reisch: “Ik kom binnen met een iPad en maak een technologische doorbraak, maar iedereen heeft het alleen maar over mijn haar!”

ipad_passport

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2012, 10:43
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.