iPhone Dev Team: Apple TV te jailbreaken met SHAtter (jailbreak)

Het iPhone Dev Team is erin geslaagd om de Apple TV te jailbreaken met SHAtter. MuscleNerd liet dat via Twitter weten en publiceerde een video.

apple-tvDankzij de overeenkomsten tussen de Apple TV en andere iOS-gebaseerde apparaten, is het al snel na de eerste leveringen van de Apple TV mogelijk gebleken om deze te jailbreaken. Het iPhone Dev Team ging er al van uit dat dit in theorie mogelijk was, maar zeker weten deden ze het pas toen ze daadwerkelijk een Apple TV in handen kregen. Op 30 september kregen de eerste klanten de Apple TV in bezit en MuscleNerd van het iPhone Dev Team is meteen aan de slag gegaan. Op YouTube is nu een filmpje te zien, waarin een met SHAtter gejailbreakte Apple TV wordt gedemonstreerd.

Jailbreak van de Apple TV

Apple TV SHAttered
De iPhone-ontwikkelaar chpwn ontdekte als eerste dat de iOS 4.1-firmware van de Apple TV te downloaden was, wat de mogelijkheid opende om deze te jailbreaken. Het iPhone Dev Team ging daarna met de door pod2g ontdekte SHAtter-exploit aan de slag, waarmee het mogelijk bleek om de firmware van de Apple TV te kunnen ontsleutelen. De échte jailbreak van de Apple TV vond plaats door middel van een custom firmware die mogelijk werd gemaakt door een implementatie van SHAtter in PwnageTool.

Het iPhone Dev Team richt zich inmiddels op de jailbreak van vier apparaten: iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV. Mogelijke toepassingen van een jailbreak op de Apple TV zouden kunnen zijn: het draaien van applicaties, ondersteuning voor externe harde schijven, de mogelijkheid om meerdere videocodecs te ondersteunen, emulators voor retrogames en films afspelen in een hogere resolutie dan Apple toestaat. Zie je nog andere mogelijkheden voor een gejailbreakte Apple TV? In de reacties horen we het graag!

Applicaties op de Apple TV

De demonstratie van de jailbreak op de Apple TV is op dit moment nog beperkt, omdat de enige applicatie met een grafische user-interface op het apparaat Lowtide.app is. Lowtide is de Front Row-software zoals die op de Apple TV draait, waarbij je door albums en multimedia kunt bladeren. In de Youtube-video die beschikbaar is gemaakt wordt dan ook root-toegang door middel van SSH getoond. Net zoals in de begindagen van de iPhone lijkt de jailbreak voorlopig de enige hoop voor gebruikers om applicaties te kunnen draaien op hun Apple TV.

MuscleNerd heeft nog niet heeft ontdekt hoe je applicaties uit de App Store kunt draaien op de nieuwe Apple TV. Het apparaat blijkt over 8GB intern geheugen te beschikken, dus er is in principe genoeg ruimte om in de toekomst apps op de Apple TV te kunnen installeren. Volgens StealthBravo zijn ontwikkelaars van jailbreak-applicaties van de 1e generatie Apple TV inmiddels druk bezig om deze geschikt te maken voor de 2e generatie Apple TV.

Meer informatie vind je op het iPhone Dev Team blog.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2010, 15:20
Categorieën iDevices, Jailbreak
Onderwerpen apple tv, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.