CTO Facebook zet deur naar samenwerking met Apple weer open

Facebook-CTO Bret Taylor heeft er 'zeer veel vertrouwen' in dat Apple en Facebook alsnog overeenstemming bereiken over een samenwerking voor Apple's sociale muzieknetwerk Ping.

PingPing, Apple’s eigen sociale muzieknetwerk, zou eigenlijk gelanceerd worden met Facebook-ondersteuning, maar die functionaliteit haalde Apple er op het laatste moment weer uit. Apple en Facebook zouden maar liefst achttien maanden met elkaar gepraat hebben over deze overeenkomst, maar wisten uiteindelijk toch geen overeenstemming te bereiken. Volgens BusinessInsider gaat die samenwerking er mogelijk alsnog komen.


Tijdens een diner met New Yorkse media zou Facebook’s CTO, Bret Taylor, gezegd hebben dat hij er ‘zeer veel vertrouwen’ in heeft dat Apple en Facebook een manier zullen vinden om samen te werken aan Ping, zo meldde de website gisteren.

Hoewel Apple onlangs nog een update voor Ping uitrolde, is nog niet iedereen enthousiast over de nieuwe dienst. De laatste update introduceerde onder meer ondersteuning voor muziek uit de eigen iTunes-bibliotheek en een nieuwe Sidebar, waarmee je meteen een blik op de activiteiten van vrienden en artiesten kunt werpen. Ook platenlabels zijn niet echt blij. Zij voelen zich gepasseerd, omdat Apple ze niet bij de ontwikkeling van Ping heeft betrokken.

Mogelijk brengt Facebook-ondersteuning voor Ping alsnog dat extra zetje in de rug wat de dienst nodig heeft. Nu moet je vrienden en artiesten nog apart toevoegen. Met meer dan vijfhonderd miljoen wereldwijde Facebook-gebruikers wordt het bouwen van een netwerk op z’n minst een stuk eenvoudiger.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.