Verbrande iPhone Ron Barten

iPhone van Nederlander vliegt in brand: ‘Geluk dat ik niet gewond ben’

Apple spreekt van een 'zeldzaam incident' nadat de iPhone van een Brabander brandgaten veroorzaakte in zijn jaszak. De schrik zat er goed in bij iPhone-bezitter Ron.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Rookontwikkeling
Het is wat overdreven om te spreken van een ontploffing, maar de smeulende iPhone veroorzaakte wel brandgaten in de jaszak van Ron Barten uit het Brabantse Mariahout. “Ik had mijn iPhone toen net drie dagen”, vertelt Barten in een reactie aan RTL. “Ik hoorde gesis en zag rook onder de tafel vandaan komen. Toen ben ik opgesprongen en heb ik mijn telefoon op de grond gegooid. De telefoon lag te roken en er zaten gaten in mijn jas, trui en broek. Best heftig.” Een vriend van Ron bevestigt het verhaal dat er opeens rookontwikkeling was en dat het toestel vervolgens op de grond lag te smeulen. Gelukkig zijn beide mannen ongedeerd gebleven. Apple spreekt in een reactie van een “zeldzaam incident”. Dat Apple op dit soort lokale voorvallen reageert is overigens ook een zeldzaamheid.

Volgens het bedrijf zijn er een miljard iPhones en honderden miljoenen iPads in omloop, waardoor het onvermijdelijk is dat zich dergelijke zeldzame incidenten voordoen. Ook wijst Apple erop dat er geen sprake is van een ontploffing, omdat er slechts sprake is van een ontbranding. En dat klopt, want er waren geen rondslingerende onderdelen, zoals je bij een ontploffing zou zien. Toch wordt bij dit soort incidenten vaak gesproken over een ontploffing, omdat het nét wat spannender klinkt.

Verbrande iPhone Ron Barten

Het voorval gebeurde twee weken geleden al, toen Barten in de kantine van de universiteit in Eindhoven zat. Aanvankelijk wilde de man niet de publiciteit opzoeken, maar hij besloot dat uiteindelijk wel te doen omdat hij nog steeds geen vervangend toestel van Apple heeft gekregen. “Apple wil nu dat ik van Eindhoven naar een officiële Apple Store in Amsterdam reis. Dat vind ik raar, het is toch niet mijn fout?” Bovendien wil Barten met zijn verhaal andere mensen waarschuwen dat zoiets iedereen kan overkomen, zelfs met een iPhone X. Barten hoopt Apple nu wel over de brug komt en dat lijkt te gaan gebeuren. Apple heeft beloofd contact op te nemen met Barten en de telefoon te bekijken. Daarbij wordt bijvoorbeeld ook gekeken of het aan de iPhone accu ligt. We hopen maar dat Apple daarbij ook meteen de jas, trui en broek van de man vergoedt, want in alledrie zitten brandgaten.

Brandgaten

Moet je nu bang zijn voor zo’n incident en bang zijn als je met een iPhone op zak gaat zitten lunchen? Er is niks mee om wat voorzichtiger te zijn, maar de kans dat iemand dit overkomt is extreem klein en als het gebeurt krijgt zo’n zaak vaak vrij veel publiciteit. Zeker als mensen merken ‘dat het nu wel heel erg dichtbij komt’.

We ontvingen hierover een massaal aantal tips, dank daarvoor!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2018, 12:40
Bron Bron RTL
Categorie Achtergrond
Onderwerp brabant

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.