iOS 11 logo groot

iOS 11.3.1 verschenen: lost probleem met touchscreen-reparaties op

Pak je oplader er maar bij, want Apple heeft zojuist iOS 11.3.1 uitgebracht, de nieuwste versie voor de iPhone en iPad. iOS 11.3.1 lost enkele bugs op, waaronder het touchscreen-probleem bij schermen die waren vervangen door een derde partij. Daarnaast bracht Apple een kleine beveiligingsupdate voor macOS High Sierra uit.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iOS 11.3.1 beschikbaar

Een aantal weken geleden bracht Apple iOS 11.3 uit, de eerstvolgende grote versie. iOS 11.3 heeft veel nieuwe functies en loste ook enkele (langdurige) bugs op. Na de verschijning van iOS 11.3 zagen we op iCulture een aantal klachten voorbij komen, vooral met betrekking tot de batterij. In iOS 11.3.1 lost Apple in ieder geval weer een aantal bugs op. Daarnaast is het probleem met touchscreens opgelost, die onbruikbaar werden na reparatie door een derde partij.

Apple’s releasenotes melden het volgende:

OS 11.3.1 verbetert de beveiliging van je iPhone of iPad en biedt een oplossing voor een probleem waarbij het aanraakscherm bij sommige iPhone 8-apparaten niet reageerde, omdat het door een niet-origineel beeldscherm was vervangen.
Opmerking: Niet-originele vervangende beeldschermen kunnen de beeldkwaliteit aantasten en werken mogelijk niet goed. Door Apple gecertificeerde reparaties worden uitgevoerd door erkende experts die alleen gebruikmaken van originele Apple onderdelen.

11-3-1-releasenotes

Onlangs kwam in het nieuws dat iOS 11.3 het touchscreen van de iPhone 8 onbruikbaar maakt als deze door een derde partij vervangen is. In eerste instantie werd gedacht dat dit bewust was, maar iFixit speculeert dat dit een veroorzaakt wordt door een bug in iOS 11.3. Bij sommige reparaties bleek ook de automatische helderheid niet meer te werken, wat mogelijk ook het gevolg is van iOS 11.3. In deze nu verschenen update is dit opgelost.

iOS 11.3.1 lost ook een aantal beveiligingsproblemen op. Het gaat om twee bugs in WebKit, waar een malafide website misbruik van kan maken. Meer over de oplossingen van de beveiligingsbugs vind je op de website van Apple.

iOS 11.3.1 downloaden
Om iOS 11.3.1 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes. Klik linksboven op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Kleine beveiligingsupdate voor High Sierra
Apple bracht vanavond ook een kleine beveiligingsupdate voor High Sierra uit. Het versienummer is echter precies hetzelfde gebleven: 10.13.4, de versie die een maand geleden verscheen. Het gaat om Security Update 2018-001. Apple raadt iedereen met een geschikte Mac aan om de update te installeren. Op de betreffende pagina bij Apple kun je lezen dat 2018-001 twee fouten oplost, namelijk Crash Reporter en Linkpresentation. Je kunt de update op de gebruikelijke manier installeren.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 25 april: Oplossingen voor beveiligingsproblemen toegevoegd.
  • 2018 - 24 april: macOS High Sierra mini-update toegevoegd.
  • 2018 - 24 april: Toegevoegd dat deze update het touchscreenprobleem na reparatie oplost.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2018, 9:08
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 11
Devices iPad, iPhone
Software iOS 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.