Reacties voor: ‘iPhone-bezitters verbruiken bijna drie keer zoveel data als Android-gebruikers’

Telecompaper beweert in een onderzoek dat de gemiddelde iPhone-bezitter bijna drie keer zoveel data verbruikt als de Android-gebruiker.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 17 reacties

  1. Dat iCloud een grote rol speelt in het dataverbruik, begrijp ik wel. Maar dat betekent dat ook Android-gebruikers geen dagelijkse backup maken? (of dat de backups heel klein zijn, dat kan ook).

  2. ik heb bliep das toch onbeperkt dan maak ik er ook gebruik van 🙂

  3. @Gonny van der Zwaag: Android heeft geen backups nodig, aangezien deze vrijwel al zijn informatie op de HDD/SD kaart zet. Waar je bij een iphone daar lastiger bij kunt. En tegenwoordig heeft google wel een automatische opslag voor foto’s maar deze worden gecomprimeerd waardoor alles weer een stuk kleiner wordt.

    Een systeem backup wordt alleen gemaakt door mensen die Custom ROMs draaien, daar elke android telefoon een stock image heeft geflashed en deze altijd kan terug roepen via de recovery.

  4. Het is gewoon omdat de batterij van een iPhone langer meegaat tegenover een android toestel 🙂

  5. Het is gewoon omdat het veel aangenamer is op een iPhone.

  6. Origineel geplaatst door Werner
    Het is gewoon omdat de batterij van een iPhone langer meegaat tegenover een android toestel

    Niet sinds iOS7, het is juist veel minder geworden.

    De beste batterijduur vind je nu nergens (dankzij iOS7 -_-)

    Tenzj we de normale mobiele telefoon meetellen.

  7. Komt waarschijnlijk voornamelijk door de iPhone die alleen gratis is bij de duurdere abonnenten, en het feit dat veel Android-telefoons waarschijnlijk ook prepaid worden verkocht, zonder data-abonnement. Daarnaast hebben veel diensten (zoals youtube, Pocket Casts), de mogelijkheid om filmpjes, podcasts e.d. in te laden terwijl jij ligt te slapen, en je zo in de trein, auto of bus niets hoeft te downloaden. (ook mogelijk bij sommige iOS-apps, maar gemeengoed op Android)

    Over de reacties hierboven: Android heeft weldegelijk een automatische backup. Hij onthoudt je geïnstalleerde apps en installeert deze opnieuw wanneer je bijv. een nieuwe telefoon hebt. Hij onthoudt wifi-netwerken en wachtwoorden en onthoudt de woorden die je via het Google-keyboard hebt aangegeven welke je wilt onthouden. Oftewel: Android is niet alleen maar slecht; in tegenstelling tot wat velen hier tot in het einde der tijden zullen blijven denken. Daarnaast snap ik niet helemaal wat dit ermee te maken heeft. Ik wil geen GB’s aan backup data van m’n datagebruik zien gaan, dit doet mijn telefoon/tablet maar als ‘ie thuis aan WiFi hangt (doen iCloud backups ook)

  8. Ik gebruik mijn iPhone meer dan dat ik deed met mijn android toestel, dus dat zal wel een factor zijn. Ook ligt het puur aan iOS naar mijn idee, omdat ik in het begin met m’n iPhone helemaal niet meer deed dan met mijn android toestel (Over 3G dan).

    Nu verbruik ik gemiddeld 1 a 2 gb per maand en met m’n android toestel verbruikte ik nog geen 300 mb per maand.

  9. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Dat iCloud een grote rol speelt in het dataverbruik, begrijp ik wel. Maar dat betekent dat ook Android-gebruikers geen dagelijkse backup maken? (of dat de backups heel klein zijn, dat kan ook).

    De doorsnee gebruiker waarschijnlijk niet nee, op informatie zoals je contacten, agenda etc na; dat wordt gesynct via google.

    Voor backups heb je root nodig, en wil je een volledige backup doen dan zelfs een custom recovery.
    Ik ben hier wel thuis in, maar de doorsnee gebruiker denkt er niet eens over na 😉

    De abonnementen verschillen ook nogal, dus ook daar kan het aan liggen.

  10. Vind dit een merkwaardig ‘onderzoek’. Ten eerste zijn Android gebruikers eerder jonger dan ouder dan iOS gebruikers. Android gebruikers downloaden minder apps gemiddeld, maar gebruiken die juist intensiever.

    De cijfers over NU.nl zijn incorrect. Ik heb toch iets meer fiducie in de cijfers die uit Google Analytics komen. Meer dan een half miljoen uniek verkeer per dag op Android, meer dan 1,7 miljoen sessies per dag en rond de 10 miljoen pageviews per dag. Alleen de smartphone Android app (hij werkt ook op tablet) doet al meer verkeer per maand dan de website van NU.nl.

    In Google Analytics zie ik dat 89% van de Android gebruikers meerdere keren per dag naar de NU.nl app komt. Zo’n 8% komt binnen 1 a 2 dagen terug, de rest minder vaak.

  11. Origineel geplaatst door Tim
    @Gonny van der Zwaag: Android heeft geen backups nodig, aangezien deze vrijwel al zijn informatie op de HDD/SD kaart zet. Waar je bij een iphone daar lastiger bij kunt. En tegenwoordig heeft google wel een automatische opslag voor foto’s maar deze worden gecomprimeerd waardoor alles weer een stuk kleiner wordt.Een systeem backup wordt alleen gemaakt door mensen die Custom ROMs draaien, daar elke android telefoon een stock image heeft geflashed en deze altijd kan terug roepen via de recovery.

    Een kopie van je data op hetzelfde toestel is geen backup! Hoe wil jij een backup van je SD kaart terug zetten als je toestel kwijt/gestolen is?

  12. Ik verbruik soms me hele data en dat is 11 gb.

  13. De reden is gewoon dat Android ook op zeer veel matige toestellen staat en dat is een ramp om mee te internetten. Enkel de top android toestellen zullen er veel gebruik van maken. En op de iphone heb je vanaf laten we zeggen de 4s een goede internetervaring. Dat zijn dus 4 toestellen van Apple die zeer goed zijn op internet(4s,5,5c en 5s). De 4 valt nog mee maar dat begint toch wel een traag toestel te worden. Dus goed bezig Apple zou in zeggen.

  14. Mijn theorie:

    iCloud back-up heeft hier niets mee te maken. Ik denk niet dat dit veel data verstookt omdat er elke dag niet een volledige back-up wordt gedraaid, maar een incrementele. Dus elke dag worden alleen maar dingen toegevoegd die nieuw zijn vergeleken met de dag ervoor.

    Mijn verklaring: Android heeft een minder aantrekkelijke gebruikersinterface (lees: Android is troep) en mensen hebben daarom minder de neiging er veel gebruik van te maken. Mensen met een iPhone zijn er doorgaans smoorverliefd op en gebruiken em zoveel ze kunnen. Hetzelfde fenomeen wat je eigenlijk bij iPad ziet. Denk aan dat 80% usage taartdiagram wat Tim Cook laatst liet zien.

  15. Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    Mijn theorie:iCloud back-up heeft hier niets mee te maken. Ik denk niet dat dit veel data verstookt omdat er elke dag niet een volledige back-up wordt gedraaid, maar een incrementele. Dus elke dag worden alleen maar dingen toegevoegd die nieuw zijn vergeleken met de dag ervoor.Mijn verklaring: Android heeft een minder aantrekkelijke gebruikersinterface (lees: Android is troep) en mensen hebben daarom minder de neiging er veel gebruik van te maken. Mensen met een iPhone zijn er doorgaans smoorverliefd op en gebruiken em zoveel ze kunnen. Hetzelfde fenomeen wat je eigenlijk bij iPad ziet. Denk aan dat 80% usage taartdiagram wat Tim Cook laatst liet zien.

    Android is troep? Laat me niet lachen, ik heb het prima met mijn HTC one x. Natuurlijk is een een iPhone leuk. Maar voor een student soms een tikkeltje te duur, maar ga niet zeggen dat android troep is. Laat maar eens je eigen mobiele besturingssysteem zien dan, kijken of die beter is.

  16. Ik verbruik nog veel meer, ivm NetFlix

  17. Origineel geplaatst door Rene
    Android is troep? Laat me niet lachen, ik heb het prima met mijn HTC one x. Natuurlijk is een een iPhone leuk. Maar voor een student soms een tikkeltje te duur, maar ga niet zeggen dat android troep is. Laat maar eens je eigen mobiele besturingssysteem zien dan, kijken of die beter is.

    Sorry als ik je heb beledigd. Om dit te voorkomen schreef ik het ook iets genuanceerder: “minder aantrekkelijke gebruikersinterface” en voor de grap tussen haakjes een kort door de bocht uitspraak erachteraan.

    En hoezo mag ik het ene product niet beter vinden dan het andere zonder zelf er ook één gemaakt te hebben?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.