Reacties voor: iPhone-bezitters klagen over bug ‘searching for service’

iPhone-bezitters klagen op de Apple-supportforums over een nieuw ontdekte bug die mogelijk iets met de mobiele operator te maken heeft. De betreffende gebruikers zien steeds de tekst 'searching for service' in beeld.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 79 reacties

  1. Ik heb het thuis ook heel vaak… En is het niet Searching… en No Service???

  2. Lang leve os 3.0!

  3. Ik heb tegenwoordig, waar dat voorheen wel goed ging steeds meer last om automatisch van operator te veranderen als ik de grens overga.
    Voordien switchte ik zonder tussenkomst van Base naar KPN en terug, nu moet ik manueel een netwerk selecteren om bereik te krijgen..
    stikvervelend (3.0 nog)

  4. Ik had het gister….. Overstapperiode gehad met Vodafone via ultrasn0w. Gister T-Mobile erin gedaan… ultrasn0w eraf gehaald.. Meteen de problemen met slechte ontvangst.

    Ultrasn0w weer geinstalleerd en nu nergens meer last van..

    Maar idd niet alleen in Amerika dus, ook in Nederland!

    ‘Geen service’ had ik in beeld staan (eerst 1 streepje).

    Nu weer volle bak bereik (geen 3G overigens thuis).

    3G S 3.1.2 (met oude baseband!)

  5. Ik word er gek van… Ik ga T-Mobile inschakelen… Ik heb bijna nooit 3G, behalve als ik de vliegtuigmodus aanzet en weer uitzet…

  6. nou ik denk niet dat de Amerikanen de enigen zijn.

    Als ik af en toe overschakel van 3G naar GPRS en weer terug kan ik ook geen verbinding meer maken met het netwerk.

    Na een paar x proberen deed hij het wel weer.

    Gisteren kon ik zelfs opeens niet meer i-netten maar wel bellen. Moest om dat op te lossen mijn netwerk settings resetten. Pas dan en met een reboot deed hij het weer,

    Heel vreemd

    Gebruik iphone 3G met FW 3.1.

  7. Ik heb zelfs met KPN..

  8. ik heb daar ook vaak last van met proximus in belgië.
    “geen netwerk meer”

  9. T mobile heeft toch geen dekking in spaarndam en Bloemendaal. Daarom blij dat ik KPN hebt

  10. ik heb dit ooK!!! ben afgelopen tijd veel in het buitenland geweest (o.a. NewYork) en sindsdien heb ik minimaal 5x per dag die melding… oplossing??

  11. Nog nooit gehad.

  12. Inderdaad gebeurd dit recentelijk steeds vaker, terwijl ik niet over de grens ga…

  13. Pff krijg ik ook vaak ja zit ik net lekker even op internet of iets dergelijks kom er te staan dat ie geen netwerk heefty

  14. Behoorlijk veel last van…
    Als ik even geen bereik heb ( door bijv slechte dekking in een gebied ) en vervolgens weer in een gebied kom met wel goede dekking, blijf hij zoeken naar netwerken, een reboot zorgt er voor dat hij het netwerk wel weer vind…

    Voor 3.1.2/3.1 nergens last van gehad, erg jammer dit..

    Apple…. FIX ‘T!

  15. Dit is inderdaad herkenbaar

  16. ik woon aan de grens en word er gek van. Ik ben gewoon niet meer bereikbaar als ik de grens overga. En Het vreemde is dat als ik bij een vriend, die kort aan de grens woont, op bezoek ben, krijg ik ineens gewoon een buitelandse opperator. vreemd!!!

  17. Eerder had ik het nooit, en de laatste tijd heb ik ook steeds gewoon op mijn kamer dat er ineens ‘Geen bereik’ op staat.

  18. Mijn moeder heeft ook last van het probleem (iPhone 3G, Tmobile).
    Volgens mij komt het probleem bij haar heel vaak voor, paar keer per dag.

    Ik heb gelukkig nergens last van (iPhone 2G, Vodafone)

  19. Heel vaak ineens. Op mijn 2G met 2.x firmware en op mijn 3g met 3.x firmware. Voornamelijk in buitenland en in de auto.

  20. Hier idem. Een Belgische iPhone 3GS met een Nederlands Vodafone abo. Mijn oude 3G heeft nergens last van.

    Dacht al dat ik de enige was en het toestel kapot oid.

  21. Voor mij ook zeker herkenbaar.
    Klopt ook dat een reboot helpt. Soms komt ie zelf terug maar meestal een reboot. Zeker als Wifi aanstaat wil het nog wel een voor problemen zorgen.
    (jailbreak Geohot) 3gs 3.1.2

  22. Ik dacht al dat het te maken heeft met een minder goed bereik van de locale antennes. Ik woon in het grensgebied met Belgie, moet zodoende het toestel handmatig op T-Mobile zetten om niet voortdurend op het betere Proximus te zitten en zodoende te moeten betalen om gesprekken te ontvangen. Heb al geklaagd bij de provider, maar deze doet alsof hij nergens van weet.
    Erg lastige bug die ook gewoon ontzettend veel batterij kost, immers het scherm springt voortdurend aan om die melding weer te geven.

  23. ja een bekend probleem.
    loop ik midden in het centrum van Rotterdam met iemand te bellen, verbreekt de verbinding.

    no service.

    en al enkele dagen kan ik mijn locatie niet meer bepalen.

  24. Same here!

  25. Idd ik had het vroeger nooit op station castricum bij mij in de buurt, maar nu altijd.

  26. Heb er ook veel last van. Vandaag op m’n werk kan iPhone geen netwerk meer vinden als 3G aan staat. Als ik dat uitzet doet hij het wel… Erg irritant. Telefoon aan en uit zetten heeft ook geen zin. Straks maar eens een restore proberen.

  27. Ook al voorgehad, op mjn 2G met 3.1.2…

  28. Ik heb het bijna iedere dag, terwijl de zendmast van KPN een kilometer verderop staat. Voorheen had ik inderdaad prima bereik, 5 blokjes, dus geen gezeik, nu heb ik nooit meer dan 2 blokjes. En zeer vaak last ‘service not available’-meldingen

  29. Heb het alleen gehad op de dag dat ik een bepaalde app had geïnstlleerd (Extra! Extra!). iPhone 3 gs volledig hersteld (geen JB, OS 3.1.2, Vodafone) en nog steeds geen/nauwelijks bereik. Gooi ik die app eraf: direct volledig bereik! Lijkt dus zeker iets in OS te zijn, al dan niet in combinatie met bugs in een app.

  30. Ik heb het ook recentelijk (ben frequent updater). Heb geen jailbreak en wel officiele sim unlock waardoor ik met KPN sim werk. 3G lijkt ook minder vaak beschikbaar.

  31. Ik wordt er ook gek van hier in het Belgenland. Ze hebbe me ooit 3uur aan een stuk proberen bellen en ik had niet door dat ik geen service meer had. Zo een miserie! Dat ze er maar snel iets aan doen!!!

  32. Thuis vaak deze melding,en bijna nooit 3 g meer tenzij ik alles aan uit zet. Hoe is dit op te lossen? Word er gek van

  33. Ik heb er ook erg veel last van. Als je in de trein zit en je verliest je UMTS verbinding, ging hij vroeger vrijwel naadloos over op GPRS. Tegenwoordig raakt hij het hele netwerk kwijt en moet hij opnieuw verbinden, wat dus enkele seconden in “Searching…” resulteert.

  34. Mijn eerste gesprek op de dag valt na 10 seconden uit en dan moet ik opnieuw bellen en dan blijft ie goed. Dus beetje een raar iets ook 9/10 keer slechte dekking..

  35. heel weird, maar op school had ik altijd 1 of twee streepjes, maar dan ook zeker bereik, sinds maandag (iig vrijdag had ik nog wel bereik) krijg ik “geen service” linksboven in het beeld staan :S echt raar, verder heb ik wel meestal bereik

  36. Ik heb de laatste tijd ook vaak de gedachte gehad “had ik hier niet vroeger 3g” of “mm kan me niet herrineren dat het bereik zo slecht was” ik zit bij Vodafone en heb een 3gs uit België.
    (met jailbreak rc1)

  37. Jup, dat euvel komt mij ook bekend voor, thuis vaak last van. Meestal komt het van zelf terug. Hopen dat er een fix voor komt van de provider of van Apple.

  38. Origineel geplaatst door Danny Bevers
    Mijn eerste gesprek op de dag valt na 10 seconden uit en dan moet ik opnieuw bellen en dan blijft ie goed.

    Bingo, dat heb ik ook elke keer als ik ga bellen! Dan word ik gewoon afgebroken…. lekker profi met zo’n dure telefoon.

  39. Juist. Hier hetzelfde!

    Ik heb gewoon bereik en toch ineens de melding: Netwerk niet beschikbaar.

    Het komt voor wanneer 3G even schakelt naar 2,5G, maar ook spontaan terwijl ik thuis zit. Erg vervelend.

    Gaat dit over hetzelfde?

  40. Ik heb er ook al een paar keer last van gehad. Opnieuw opstarten helpt wel maar is natuurlijk niet heel prettig.

  41. Ik had laatst toen ik naar m’n ouders (in Apeldoorn) treinde dat m’n iPhone “NO SERVICE” bleef volhouden. Ik moest het T-Mobile netwerk apart selecteren.

    Toen ik later weer naar de Randstad treinde, klaagde de telefoon over het feit dat ik uit het bereik van m’n geprefereerde netwerk was gekomen en weer terug zou gaan naar T-Mobile NL.

    Rrrright. Op de bank thuis heb ik ook regelmatig dat ie moet zoeken. Ik heb nog nooit een mobiel gehad waarmee ik zoveel doe naast ‘t bellen, maar het bereik is onvoorstelbaar beroerd.

    Als Apple niks wezenlijk hebbedingerigs uitbrengt tussen nu en november 2010, vertrek ik naar een andere provider met m’n huidige 3G.

  42. heb er ook last van op mn iPhone 3GS met Proximus 🙂 + dat de smskes later toekomen !! (haatelijk)

  43. My only question for apple is why did they choose the worst networks for the iphone ? At&t in the usa , o2 in the uk and our rubbish t-mobile , just hope as in the uk more operators have the iphone and its also simlockfree in the uk now

  44. @Lars: ik heb dit probleem zelfs met kpn. ligt echt aan de iphone

  45. Ik heb dit regelmatig sinds de laatste upgrade.
    Rebooten is helemaal niet nodig, zet je iPhone in Airplane mode, even wachten, en weer terug.
    Heb je sb-settings (jailbreak) dan is het nog eenvoudiger.

  46. Nou sinds een week is dit nu 2 keer opgetreden.
    Zomaar spontaan, net de Iphone gereboot, de hele dag al “searching..”. En nu werkt het weer.
    Vreemd..

  47. Heb een Super Sim abo van Vodafone en ben van het weekend in Bremen geweest. Zou even sms-en vanuit Bremen, maar dat kon ik dus wel vergeten. Pas na diverse keren handmatig naar een netwerk te hebben gezocht, kon ik verbinding krijgen via Vodafone DE. Niks ging vanzelf, waardeloos inderdaad!

  48. ik heb ( volgens mij ben ik niet de enige..)een probleem dat, ik bv iemand sms, dat diegene dat sms later ontvangt + dat als diegene mij een sms stuur dat ik het helemaal niet, of later ontvang.. ligt het nu aan mijn iphone ( geen jb, draait op fw 3.1.2 tmob ) of aan mijn netwerk? heeeeeeeelll irritant dit dus :/ !!

  49. Ik heb het ‘zoeken naar service’ ook sinds enkele dagen en heb nog firmware 2.2. Provider T-mobile.

  50. hier ook zelfde verhaal,tijdens bellen wegvallen….
    na een uur een sms ontvangen van je gemiste oproepen !! diep triest duur toestel,en bij T-mobile “hebben ze hier nog NOOIT van gehoord”en 3G in het rivieren gebied nog niet uitgevonden denk ik, ik heb het in een omtrek van 15km nog nooit gezien…..

  51. Klopt, ik heb er ook last van. Operator: T-mobile

  52. Heel herkenbaar. Heb ik ook regelmatig last van helaas. (KPN)

  53. Dus…. 3.1.3 al in de maak? ‘t is al weer een tijdje stil omtrent updates…

  54. Origineel geplaatst door Remko
    Ik heb er ook al een paar keer last van gehad. Opnieuw opstarten helpt wel maar is natuurlijk niet heel prettig.

    door het aan en vervolgens weer uitzetten van de airplane mode zoekt de iPhone weer opniew.
    Dit werkt….

  55. Haha, en ik Vodafone al ‘gestalkt’ met dit probleem. Toevallig meteen een fout in mijn abbo recht kunnen trekken die hier ook mee te maken had. Sindsdien overigens geen last meer van gehad en ik woon ook bij de grens.

  56. Ik he het al tijden. Dus NL is ook aanwezig

    kijk hier voor een screen shot: http://www.flickr.com/photos/juriaan22/4134532362/

  57. Ik heb hier ook minstens 5 keer per dag last van en dan zit ik alleen maar in grote steden in nederland,ik zou al blij zijn als ik die melding niets steeds kreeg,zit ik op wifi te internetten moet ik weer voor de zoveelste keer die melding wegklikken , dood vermoeiend maar geen idee of dit nou door tmobile of door de iPhone komt, ik ben rond de tijd van 3.1.2 ook overgestapt van vodafone naar tmobile , toen ik met een unlock voda gebruikte had ik dit echt nooit dat weet ik wel.

  58. Ik had vandaag een amerikaan met een iPhone (at&t) op bezoek die op geen enkel netwerk kwam hier in Nederland. Zijn Nokia telefoon (ook AT&T) deed het hier gewoon zonder problemen.

  59. Heb het heeeeeeeeeeeeeeeel erg vaak met OS 3.1.2 op 3GS.

  60. Ik heb er ook vaak last van. Wat echter nog vager is. Binnen heb ik op een paar plaatsen (vol!) 3G bereik. Ga ik 20 centimeter (!) naar links of rechts dan heb ik opeens geen bereik meer. Dacht eerst dat het toeval was maar kan dit ‘euvel’ steeds reproduceren. Dacht eerst dat het aan het huis lag (misschien soort van kooi van farraday effect ofzo) maar mijn vriendin haar android telefoon heeft nergens last van. Echt vaag.

  61. Mijn vriendin heeft dit de laatste tijd ook constant met haar 3GS.
    Voorheen geen problemen, maar sinds een aantal dagen valt dit steeds meer en meer voor.
    Wij zitten bij Proximus en gaan nooit naar het buitenland.
    Ik, met mijn 3G, heb geen problemen.

  62. toevallig dat ik het gister net heb meegemaakt. ik heb ook dat als er storm is of op komst is hij ook wegvalt. daarom dacht ik gister eerst dat er een storm aankwam 😛

  63. ‘k Heb dit al een paar maand voor met Proximus & Mobistar, enkel waar ik een sterk 3G signaal heb, heb ik een goed signaal.

  64. Wij hebben 2 Iphones, zelf geen probleem, bij mijn vrouw zie ik regelmatig geen service, later is de service ineens weer aanwezig!

  65. Voordat ik UltraSn0w geinstalleerd had, is het me opgevallen dat ik vaak Geen Service in beeld had.

    Dit is idd na install. UltraSn0w verdwenen!!

    ben nog steeds helemaal happy met mijn jailbreak!!

  66. Moet je is porberen de AppStore te openen nadat je gewisseld hebt tussen 3g en normaal… Knalt er bij mij gelijk uit… Meerdere problemen?

  67. Hier soms ook last van… als ik naar het toilet ga krijg ik altijd “No service…”. Dan gaat ‘ie even later “Zoeken…” en vervolgens heb ik na een tijdje ook in het toilet weer bereik (wel heel mager). T-Mobile overigens.

  68. Ja heb er ook last van. Als ik uit het buitenland kom moet ik vaak de iPhone opnieuw opstarten omdat hij geen 3G kan vinden.
    En verder regelmatig op plaatsen in het land waar ik vroeger redelijk ontvangst had ben ik nu ontvangstloos en krijg ik een simpele “geen service”. Zo’n geavanceerd toestel met zoveel problemen. jammer want op zich is dit wel de beste telefoon die ik ooit heb gehad.
    Einde bericht.

  69. Regelmatig maar laatste tijd (sinds?) opvallend vaker, tussen Leiden en Amsterdam Zuid.
    Sowieso is overgang G3 – GPRS een probleem, G3 valt nog vaker weg of is heel zwak, en er is geen sprake van een naadloze overgang naar GPRS, integendeel, verbinding houdt op.
    Met GPRS doe ik alles sneller dan met G3-met-onderbrekingen. Ik hoop op verbetering van T-Mobile (klacht doorgegeven via Apple), maar is het de firmware? Het niet meer wakker kunnen maken met de nieuwste firmware heb ik gehad, maar dat lijkt over te zijn.

  70. Ja hier ook..
    2G unlock, werkt altijd, maar sinds een week niet meer.. maar bij mijn zus men een samsung star ook niet..

  71. Ik heb nu een zuid-afrikaanse simkaart (MTN); en sinds ik die kaart heb, heb ik er ook last van; Vaak staat er searching for service, terwijl ik wel gewoon bereik heb en gewoon kan internetten en bellen

  72. Ik krijg meerdere keren per dag (zeer irritant) de melding: Geen netwerk meer.”het geselecteerde mobiele netwerk is niet langer beschikbaar. In instellingen kunt u een ander netwerk kiezen”
    Terwijl ik volop verbinding heb bij T-mobile, blijft deze melding komen. Tevens heb ik ook geen 3g meer…

  73. Tja, dat er nog veel meer mensen zijn die dit hebben…. Ik dus ook een paar keer per dag ; “geen netwerk, ga naar instellingen” , terwijl mijn bereik vaak niet minder wordt ! Dus ik sluit gewoon en verder niets aan de hand….
    Kheb Vodafone en zo te lezen ligt het dan toch echt aan de i-Phone up-date.

  74. Sinds 8 dagen: veel mindere ontvangst!!
    Land: België, Provider: Proximus
    Daar waar ik vroeger 5 streepjes had, heb ik er nu ng 2.
    Daar waar ik vroeger 3 streepjes had, heb ik nu “geen service”!
    Status iPhone: firmware 3.1.2, no jailbreak

  75. Heb ik niet echt last van.. Ik ben van het zomer 5 week in Amerika geweest, en altijd bereik. En in Nederland ook. Wel als ik 3G aanzet ligt het hele netwerk eruit.. Maar na een paar seconden heb ik weer het volledige bereik. Ik heb wel dat soms sms’jes later aankomen! Zeer storend!

    iPhone 3G fw 3.0, Vodafone

  76. Lijkt idd een bug te zijn in heel veel iphone telefoons.
    Aan de operator ligt het niet, want ik had het ook met kpn (zoals anderen ookal vermelden) maar ook t-mobile.
    Vooral als ik in de metro zit gaat het snel mis.
    Hopelijk komt apple met een update die dit probleem oplost.

  77. Jammer ,kan geen muziek luisteren zonder onderbrekingen , elke keer geen bereik .
    Hoop snel op een nieuwe update.
    Heb de Iphone net 1 week in huis.
    Met de Nokia N95 en T-Mobile heb ik nog nooit problemen gehad.

  78. Helpt het om Ultrasn0w te installeren?
    Ik heb die nl niet geinstalleerd, unlock en jailbreak via Blacksnow.

    Heb nl hetzelfde probleem met een 3G, 8Gb. Met een 3G,16Gb geen probleem dus het is een beetje raar allemaal.
    Mark.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.