iPhone arriveert in China, Japan en Singapore

De iPhone is inmiddels te koop in China, Japan en Singapore, maar je moet er fors meer voor betalen en niet alle functies werken.

iPhone in JapanDe iPhone is al te koop in China: geïnteresseerden moeten er 8.800 yuan (omgerekend $1.170) voor betalen op de zwarte markten in Beijing, Shanghai, Shenzhen en Guangzhou. De Chinese versie kan sms-berichten verzenden en uitgaande gesprekken aan, maar je kunt er geen gesprekken mee ontvangen. De visuele voicemailfunctie werkt ook niet.

Tweemaal zo duur als in de VS en maar de helft van de functionaliteit. Je moet wel heel graag een iPhone willen hebben om op dit aanbod in te gaan. Apple-woordvoerder Natalie Kerris maakte in een reactie nog even duidelijk dat “de iPhone in 2008 in Azië gelanceerd wordt. Dit is niet de lancering”.

In Singapore ben je met S$1.500 goedkoper uit bij iPhone-Singapore: omgerekend is dit ongeveer $1.000. De website heeft een brede klantenkring: ze hebben al unlocked iPhones verkocht aan klanten in Singapore, India, Maleisië, Indonesië en zelfs het Verenigd Koninkrijk.

In Japan is de iPhone ook populair: er is een handtekeningenactie van start gegaan om te zorgen dat de iPhone ook officieel in dit land beschikbaar komt. De situatie in Japan is op twee punten verschillend: operators als NTT DoCoMo en SoftBank bepalen veel sterker dan in andere landen welke toestellen op de markt verschijnen (maar gold dat ook niet in de VS?) en daarnaast heeft Japan geen GSM-netwerk, zodat er een aparte WCDMA-versie ontwikkeld zal moeten worden. Toch zijn Japanse bezitters al tevreden met de iPhone: ze gebruiken hem als Wi-Fi PDA, als iPod en als videospeler. Dat je er niet mee kunt bellen is maar bijzaak.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2007, 15:48
Categorie Achtergrond
Onderwerp unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.