Microsoft denkt nog steeds na over Zune Phone

Microsoft heeft opnieuw plannen om een Zune Phone te ontwikkelen, gebaseerd op Windows Mobile. Microsoft-topvrouw Mindy Mount zei op een technologieconferentie dat een combinatie van Zune mediaspeler en mobiele telefoon niet ondenkbaar is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Zune PhoneMicrosoft is er nog steeds niet helemaal uit: gaan ze een Zune Phone uitbrengen of niet? Topvrouw Mindy Mount, vice-president en financieel manager van Microsoft’s Entertainment and Devices Division zei op een technologieconferentie van Citigroup dat het goed denkbaar is dat er een geïntegreerde mediaspeler met telefoon aankomt, als tegenhanger van de iPhone.

Toen Microsoft vorig jaar de Zune-mediaspeler aankondigde wist het bedrijf zeker dat er een snel een model met geïntegreerde telefoon zou volgen. Een paar maanden later verwierp Steve Ballmer het idee en wees erop dat voor Microsoft de focus bij Windows Mobile ligt en dat het makkelijk is om dit uit te breiden met muziek- en gamesfuncties. De Zune Phone zal inderdaad gebaseerd zijn op Windows Mobile. Mindy Mount: “Het is niet onredelijk om te denken dat er op het bepaald moment een geïntegreerd ding ontstaat”. Ze doelt daarmee op een toestel met foto- en muziekfuncties en een touchscreen zoals in de Zune, aangevuld met een mobiele telefoon die direct kan concurreren met de Apple iPhone, gebaseerd op Windows Mobile. Dit besturingssysteem is nu nog sterk gericht op kantoorwerkers, maar ze verwacht dat dit gaat veranderen: “Mensen willen één toestel voor persoonlijk en zakelijk gebruik. Foto’s en muziek is iets dat consumenten straks willen, dus is het logisch dat we het op onze product-roadmap hebben”.

De plannen rond de Zune Phone beteken dat Microsoft zelf hardware zal gaan maken, maar dat is niets nieuws: Microsoft maakt al toetsenborden, de Xbox 360 en de Zune en er staat ook een Milan-tafelcomputer op de rol.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2009, 18:06
Categorie Apple
Onderwerpen microsoft, zune

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.