Scholier verkoopt iPhone-hack voor $59

Een 17-jarige scholier uit Australiër is een van de weinigen die zich hebben aangemeld als reseller van iPhoneSIMfree.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Australische kangoeroeDe scholier in dit verhaal is niet de 17-jarige George Hotz, maar een anonieme 17-jarige tiener uit het Australische Victoria. Hij heeft zich als een van de weinigen aangemeld als reseller van de iPhoneSIMfree-hack.

iPhoneSIMfree gaat alleen licenties via tussenhandelaren aanbieden. Maar wie zijn die tussenhandelaren dan? Tot nu toe heeft alleen deze Australische scholier het nieuws gehaald – en hij wil ook nog anoniem blijven. Via de website aussieiphoneunlock.com kunnen geïnteresseerden al pre-orders plaatsen. De software-unlock gaat eindgebruikers AU$59 (Australische dollar, $49 USD) per stuk kosten. Omgerekend maakt Aussieboy dus een winst van $13 per transactie, maar beweert dat het niet te doen is om winst te maken:

The reason I started it mainly is to get the unlocks out to people – I didn’t really start it to make money… I just wanted to offer a service to people who, just like me, want an iPhone and want to get it unlocked easily.

Er zijn al behoorlijk wat Australiërs die een iPhone hebben aangeschaft en met SuperSIM of TurboSIM werkend hebben gekregen. De Australische distributeur van de TurboSIM is net als zijn Tsjechische collega al door de voorraad heen.

Toch is de belangstelling voor de software-hack niet overweldigend: de Australische scholier kreeg in de 24 uur nadat de website in het nieuws kwam slechts 1.000 unieke bezoekers, maar noteerde wel 50 pre-order-bestellingen via eBay. Uitleveren doet ‘ie nog niet: de Amerikaanse ontwikkelaars leggen de laatste hand aan een systeem om bestellingen te accepteren. Binnen een paar dagen moet dat klaar zijn.

Wie kent er al resellers dichter bij huis?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:07
Categorie Jailbreak
Onderwerp unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.