Reacties voor: ‘iPhone 8 krijgt een gebogen plastic OLED-scherm’

Samsung zou de leverancier zijn van het nieuwe gebogen OLED-scherm van de iPhone 8. Maar in plaats van glas zou dit van plastic zijn. Ook zou Apple werken aan nieuwe aanraakgevoelige technologie.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 24 reacties

  1. Plastic scherm? Vernieuwing zeker!

  2. Kan iemand me jou eens vertellen wat het voordeel van een gebogen scherm is? Of is het puur esthetisch?

  3. Voila, daar gaan de softwarematige volumeknoppen, geluidloosknop en aan-/uitknop (aangezien iPhones nu tilt-to-wake hebben maakt dat ook niet uit). Samen met de softwarematige homeknop heeft de iPhone geen knoppen meer.

    Voor mijn gevoel komt alles nu samen: de aan-/uitknop die verplaatst is naar de zijkant. Het verdwijnen van de fysieke homeknop. Het verdwijnen van de headphonejack. Ergens zou ik dan ook zeggen dat de oplaadaansluiting verdwijnt. Deze kan namelijk draadloos, en dan is Apple helemaal klaar met het laten verdwijnen van fysieke in-/outputs. Is ook weer een goede reden dat ze 2 verschillende types iPhones maakt, zodat ze de terughoudende consument ook wat kunnen verkopen. Ergens doet dit mijn technologiehart wel sneller kloppen! Een
    slab-of-glass. Het ultieme verdwijnen van het gevoel van technologie, terwijl technologie in je broekzak nog nooit zo krachtig was. Ik vraag me alleen af hoe het werkt als je telefoon uit staat. Hoe zet je hem aan?

    Edit: Zojuist gevonden: “If an iPhone is off, and you connect it to a power source (either a charger or computer), it will always turn on.” Ik kan me voorstellen dat Apple concludeert dat je je iPhone nooit uit zet en als hij ooit uit gaat door een lege accu, dat je hem weer aan zet door hem op je draadloze oplaadpuck te leggen.

  4. Origineel geplaatst door Martin
    Kan iemand me jou eens vertellen wat het voordeel van een gebogen scherm is? Of is het puur esthetisch?

    Ik vertel het je graag. Er is geen enkel voordeel. Behalve voor de fabrikant die een duurder model kan verkopen.

  5. @Martin: Of je dit een goede reden vindt of niet moet je zelf concluderen, maar in mijn opzicht is Apple ultieme idee van de iPhone een slab-of-glass, oftewel een industrieel design-eindpunt, waarbij geen versimpelingen meer mogelijk zijn. Door het scherm over de zijkanten te laten lopen kunnen ze de knoppen weghalen. Een zwart doosje met afgeronden hoeken, waarbij je geen knoppen ziet behalve misschien het Apple-logo achterop (om de voor en achterkant te kunnen onderscheiden) en een luidsprekeruitgang om de boven en onderkant te zien/voelen. Ik denk dan ook dat het gitzwart voor de iPhone 8 de belangrijkste kleur wordt, omdat je met het OLED-scherm geen overgang van behuizing>scherm meer ziet.

  6. p..p…p….plastic??
    daar zullen ze vast over nagedacht hebben (?)…….
    zal dat dan ook onder ‘innovatief’ vallen?
    Zal dan vast gorilla-plastic oid zijn want doorgaans geldt plastic=krassen

  7. Beetje raar geschreven maar ik neem aan dat het beeldbanden van plastic is, terwijl er ewoon nog een laag Gorilla Glass overheen ligt. Dat kan beter, iCulture.

  8. Ik mag hopen dat Apple wel beter weet dan om plastic voor het scherm te gebruiken. Oké we gooien er allemaal een screenprotector op maar dan nog.

    Ik verwacht dan ook dat er altijd een glas plaat of hopelijk een saffierplaat overheen gaat. Maakt het wel weer dikker. Iets wat Apple niet wil.

    We zullen het wel zien in 2017

  9. Origineel geplaatst door Alexander
    Ik mag hopen dat Apple wel beter weet dan om plastic voor het scherm te gebruiken. Oké we gooien er allemaal een screenprotector op maar dan nog.
    Ik verwacht dan ook dat er altijd een glas plaat of hopelijk een saffierplaat overheen gaat. Maakt het wel weer dikker. Iets wat Apple niet wil.
    We zullen het wel zien in 2017

    Als het over hoogwaardig saffierglas gaat ben ik akkoord maar met het huidige”saffierglas” dat Apple nu gebruikt vrees ik ervoor! Het voordeel van gorilla glas is dat het wel kan krassen maar minder rap breekt. Saffierglas daarentegen is krasbestendig maar breekt zoals een autoruit in kleine duizenden stukjes! Ik kan erover mee spreken met mijn apple watch staal versie model destijds waardoor die volledig onbruikbaar was (reparatie= 375€).

  10. By the way! Als Apple de gebogen scherm technologie gaan toepassen die Samsung al twee jaar op zijn toestellen gebruikt zouden Tim dan weer de arrogantie om over een “new design” te spreken zoals bij de voorstelling van de iPhone 7/7+?

  11. Origineel geplaatst door Alexander
    Oké we gooien er allemaal een screenprotector op maar dan nog.

    Allemaal een screenprotector? Ik ken echt helemaal niemand met een screenprotector op z’n telefoon.

    Verder zou het wel sneu zijn als Apple voor de vierde keer hetzelfde design als de iPhone 6 zou gebruiken voor 2 van de 3 te verwachten iPhones.

    Ik ben echt toe aan een nieuwe, ik heb nog een iPhone 5. Maar ik weiger te betalen voor hetzelfde design als de iPhone 6 want dan heb ik voor mijn gevoel nauwelijks iets nieuws, iedereen heeft er al zo een, zoals mijn man.

    Het zal er wel op neerkomen dat ik meer dan 1000 euro moet neertellen voor het topmodel. Als hij dan maar weer 5 jaar meegaat, zoals mijn huidige in september heeft gedaan (en dat zonder screenprotector en hoesje 😉)

  12. @DennisU: Geweldig!!

  13. Ben benieuwd wat ons te wachten staat volgend jaar.

  14. Origineel geplaatst door DennisU
    @Martin: Of je dit een goede reden vindt of niet moet je zelf concluderen, maar in mijn opzicht is Apple ultieme idee van de iPhone een slab-of-glass, oftewel een industrieel design-eindpunt, waarbij geen versimpelingen meer mogelijk zijn. Door het scherm over de zijkanten te laten lopen kunnen ze de knoppen weghalen. Een zwart doosje met afgeronden hoeken, waarbij je geen knoppen ziet behalve misschien het Apple-logo achterop (om de voor en achterkant te kunnen onderscheiden) en een luidsprekeruitgang om de boven en onderkant te zien/voelen. Ik denk dan ook dat het gitzwart voor de iPhone 8 de belangrijkste kleur wordt, omdat je met het OLED-scherm geen overgang van behuizing>scherm meer ziet.

    Jij snapt het. Je aait over de zijkant om het volume zachter te zetten bijv.. En dan moet iedereen daarna kappen met zeiken over innovatie etc. Laat Apple het nou maar lekker uitvogelen. Ze zijn niet gek en hebben er genoeg verstand van.

  15. Origineel geplaatst door Alexander
    Oké we gooien er allemaal een screenprotector op maar dan nog.

    Origineel geplaatst door Quinty
    Allemaal een screenprotector? Ik ken echt helemaal niemand met een screenprotector op z’n telefoon.
    Verder zou het wel sneu zijn als Apple voor de vierde keer hetzelfde design als de iPhone 6 zou gebruiken voor 2 van de 3 te verwachten iPhones.
    Ik ben echt toe aan een nieuwe, ik heb nog een iPhone 5. Maar ik weiger te betalen voor hetzelfde design als de iPhone 6 want dan heb ik voor mijn gevoel nauwelijks iets nieuws, iedereen heeft er al zo een, zoals mijn man.
    Het zal er wel op neerkomen dat ik meer dan 1000 euro moet neertellen voor het topmodel. Als hij dan maar weer 5 jaar meegaat, zoals mijn huidige in september heeft gedaan (en dat zonder screenprotector en hoesje 😉)

    Iedereen die schreeuwt om een ander design.. ik vraag me dan altijd af wat wil je dan precies zien..? Zodra de techniek er klaar voor is zal Apple echt wel de schermranden enzo weghalen. Anders maken puur omdat je iets nieuws wilt lijkt me niet de goede insteek.

  16. Het eventueel weglaten van knoppen om het enkel weg te laten en of design zonder enige toegevoegde waarde is zinloos.
    De aan/uit knop heeft voor mij wel degelijk zin. Je kan dan je scherm niet meer uitzetten wanneer je hem wil wegsteken. Hoe ga je je scherm uitzetten zonder powerknop? wachten tot je scherm op zwart gaat? Ik zie het rondom mij veel dat ze gewoon hun cover dichtklappen en toestel op zak steken (Ik heb enkel een hoesje dus niet mogelijk). Ik open mijn toestel wel 25 tot 50 keer op een dag, telkens wachten tot scherm uit gaat gaat op een dag heel wat nutteloos batterijgebruik kosten. Dit enkel omdat ze het idee opvatten om een zwart blokje Alu/glas op de markt te willen brengen zonder enige knoppen? Ik pas.

  17. Zit er niet op te wachten op een gebogen scherm en al helemaal niet op een plastieken scherm!! Want die schermen zijn niet te maken.

  18. Mooi die zijkant die doorloopt, maar onhandig. Heb zelf ook de Samsung s7 edge. Je kunt niet normaal typen als je de telefoon vast hebt en je vingers de zijkanten raakt. Moet een hoesje omheen om dat te voorkomen.

  19. Voel een ACTION product met een BIJENKORF prijs aankomen. Low budget look, high budget price. 🤑 Ben zo blij met mijn SE, wordt met dit soort “Noviteiten” met de dag blijer. 🤗

  20. Origineel geplaatst door lex45
    Mooi die zijkant die doorloopt, maar onhandig. Heb zelf ook de Samsung s7 edge. Je kunt niet normaal typen als je de telefoon vast hebt en je vingers de zijkanten raakt. Moet een hoesje omheen om dat te voorkomen.

    Weet niet of je eerder een iphone hebt gehad maar hoe vind je de gebruiks gemak van de S7 edge vergeleken met een iphone?

  21. Ik vrees alleen schermformaat! Ik heb totaal geen behoefte aan een lompe Plus afmeting. Daar heb ik immers een iPad voor.

    Ik hoop stiekem echt dat toestel afmeting van een 4,7 inch gaat krijgen.

  22. Gorilla glass? Volgens mij zit dat er tegenwoordig niet meer op..

  23. @Steve: ik wil een leuk nieuw design. Dat is toch niet zo gek? Verder is het al altijd een beetje een tegenvaller, zo’n nieuw iDevice. Ja is wat sneller, maar het OS is precies hetzelfde, de mogelijkheden ook. (Nou ja, touchID zou ik blij mee zijn, en nu heb ik geen 3D touch)
    Maar het grootste verschil zat hem tot nu toe in het design, ik heb tot nu toe de 3G en de 5 gehad. Ik zou eigenlijk de 7 ook kopen, maar die was weer hetzelfde als de 6s die mijn man heeft, en die ik ook niet echt lekker vast vind houden. Te glad. Dus geef ik maar weer veel geld uit voor de bijzonderste iPhone die in september komt. Als hij maar ‘anders’ is.

  24. @Cihan: Ja, verschillende iPhones. De s7 edge is een zeer goed toestel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.