Reacties voor: ‘iPhone 8 krijgt Tap to Wake, geen Touch ID in het scherm’

Er zijn wederom details opgedoken omtrent de iPhone 8 vanuit de HomePod-software. Deze keer is er een functie gevonden genaamd Tap to Wake. Voor Touch ID onder het scherm is er echter minder goed nieuws.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 35 reacties

  1. Waar komt de touch id wel dan? Zolang het niet op de achterkant komt vind ik alles ok. Als het wel op de achterkant komt is voor mij de hele telefoon verpest.

  2. Ik wil wel met Iris scan betalen en voor akkoord geven. Maar via gezichtsherkenning lijkt mij toch wat anders dan vinger afdruk of irisscan. Maar we zullen zien. Kan mij niet voorstellen dat nu iedereen met de vinger ontgrendeld en betaald er een crappy opvolger komt bij Apple.

  3. @Cihan: Zoals door veel bronnen vermeld… geen touch id voor de 8/pro. Gezichtsherkenning gaat het worden.

  4. Tap to Wake – yess, een nieuwe kreet !
    Klinkt wat overbodig als je al Raise to Wake hebt, maar je kan natuurlijk onverhoopt in slaap vallen en wsch. je lockscreen dimtime nog steeds niet instellen…
    Jammer dat dit maar 1 functie van de homeknop is en dit gerucht (indien waar) wel aangeeft dat er veel geimproviseer nodig is om een vervallen homeknop alsnog te implementeren.
    Hoop gedoe voor…ehhh…tja…

  5. Hmm
    Denk dat dit weer zo’n iPhone wordt om over te slaan omdat de kans groot is dat het een tussenfase is en niet echt goed werkt.
    Wel jammer als dit allemaal waar is want ben wel aan een nieuwe toe..

  6. @Freaky: Zou je zomaar eens gelijk in kunnen hebben, temeer omdat Qualcomm recent wel mogelijkheden voor touchid onder het scherm heeft gepresenteerd

    Wellicht in de iPhone 9 / pro V2

  7. Origineel geplaatst door Cihan
    Waar komt de touch id wel dan? Zolang het niet op de achterkant komt vind ik alles ok. Als het wel op de achterkant komt is voor mij de hele telefoon verpest.

    Lees het artikel anders nog een keer…

  8. Ik zou liever zien dat deze variant van de iPhone nog een jaartje in de koelkast blijft liggen tot ze wel de mogelijkheid hebben om TouchID in het scherm te verwerken i.p.v. deze op de zij- of achterkant te plaatsen.

    Ik heb de Google Nexus 6P nu, maar zou graag de vingerafdrukscanner op de voorkant hebben, om hem te activeren en om te unlocken. Het Tap to wake lost het probleem slechts gedeeltelijk op. Apple’s idee zal wel zijn dat je Apple Watch wel aangeeft dat jij het bent als je hem unlockt (heb ik nu ook met Nexus 6P + Android Wear-horloge), maar dit is een gedeeltelijke oplossing en niet de perfectie die ik van Apple verwacht. Daarnaast zullen ze wel verklaren dat TouchID achterop juist nodig is om makkelijker de NFC-mogelijkheden zoals contactloos betalen e.d. te kunnen doen (je houdt je telefoon in je hand, draait deze weg zodat het scherm van je af draait, je tikt hem op de scanner en ziet hoe je je vinger op de vingerafdrukscanner op de achterkant moet leggen). Tja, zoals ik al zei: ik zie hem liever voorop.

  9. De touch id verdwijnt dus, en daar in plaats de irisscan.

  10. Leuk de telefoon unlocken met een foto van iemand 😀

  11. Origineel geplaatst door Tim
    Leuk de telefoon unlocken met een foto van iemand 😀

    “De exacte details zijn nog onduidelijk, maar de frontcamera zou diepte herkennen en gebruikmaken van een onderdeel genaamd ARFaceAnchor.”

  12. Origineel geplaatst door Jaouad
    De touch id verdwijnt dus, en daar in plaats de irisscan.

    Irisscan is iets heel anders dan gezichtsherkenning/Face ID. Irisscan scant je ogen (goh) terwijl gezichtsherkenning middels de 3D camera een 3D model maakt van je gezicht zodat je niet alleen door er naar te kijken unlocked maar vermoedelijk ook vanuit verschillende hoeken van je hoofd.

    Nog een groot pluspunt tegenover Irisscan; de iPhone 8 krijgt infrarood waardoor dit alles ook werkt in zwak licht en zelfs het donker.

    Ik ben van mening dat Face ID een waardige vervanger is voor Touch ID.

  13. Dit word weer een half gebakken product zo te horen. Ik hou nog wel wat jaarjes mijn 6s+ Apple stuntelt me te veel sinds Tim cook de leiding heeft. Kom op zeg er zijn mogelijkheden om touch ID in het scherm te verwerken. En dan komen ze met dit?! Valt me eerlijk gezegd wel tegen hoor. Had er hoge verwachtingen van al helemaal toen er bekend werd (tja het blijft een gerucht) dat touch ID zou blijven en dan onder het scherm. Maar nu het niet gaat gebeuren besteed ik mijn geld wel aan andere dingen. Aangezien ik me niet heel gelukkig ga voelen als ik dit zo lees.

  14. Origineel geplaatst door Cihan
    Waar komt de touch id wel dan? Zolang het niet op de achterkant komt vind ik alles ok. Als het wel op de achterkant komt is voor mij de hele telefoon verpest.

    Origineel geplaatst door Patrik
    Lees het artikel anders nog een keer…

    Goed advies (ook @Jaouad ), moest je zelf ook eens proberen 😝

    Behalve de verwijzing naar een eerder gerucht staat er namelijk alleen in dat hij niet onder het scherm komt. Niets meer en niets minder…

    Logisch, als hij blijft maar dan op een andere plek en verder hetzelfde blijft, is er geen iOS aanpassing voor nodig die deze code-sniffer kan vinden en ‘duiden’

    Vergeet immers niet dat deze bron code leest om de toekomst te voorspellen, zoals anderen met koffiedik doen. En dat heeft beide zo z’n beperkingen voor reikwijdte en betrouwbaarheid van de voorspellingen 😉

  15. Zie toch wel voordelen. De touch id werkt bij mij vaak niet doordat hij vies is geworden. Hoofd scannen in combinatie met iris scan is toch prima. No touch is het toverwoord. Straks met meer devices . Je zet je iPhone in een standaard maakt even een iris scan en voert opdrachten uit met Siri zonder hem maar te hoeven aanraken. In de auto ideaal, alhoewel ik ook wel nadelen kan benoemen. Zoals ideale kijkhoek voor iris scan etc. Maar geloof mij over een paar jaar zijn we de home knop vergeten.

  16. Erg jammer. Een TouchID button in het scherm had echt een USP kunnen worden voor Apple…

    Achja, zoals het er nu naar uitziet hebben ze in ieder geval wel de edge-to-edge display verbeterd tegenover Samsungs halve interpretatie.

  17. Ik verbaas me altijd over alle meningen in aanloop naar een nieuwe versie van een iPhone of iPad…

    Bijna iedereen slaat hem over omdat…

    Uiteindelijk staat iedereen in de rij en zijn de toestellen niet aan te slepen en is iedereen weer blij met de nieuwe versie die bij nader inzien geweldig is.

  18. Zonder TouchID wil ik mijn iPhone toch niet hebben. Ik vind dat toch wel een handige identificatiemethode, zeker voor beveiliging en ook voor betalingen en bankoverschrijvingen via je app. Tap to Wake is wel makkelijk, maar….dat is volgens mij geen beveiliging van je scherm, zoals de TouchID, zo klinkt het niet in elk geval. Wel makkelijker dus, maar ook minder veilig. Ik moet nog zien hoe dat gaat. Hoe mooi zou het zijn als Tim Cook dit jaar met échte verrassingen komt 🙂

  19. Iris scan… ben benieuwd hoe dat met brillen en vooral zonnebrillen werken.
    Zelfs james bond moet die altijd afzetten in zijn films 😝

  20. Irisscan gaat niet werken met mijn chinese spleetogen 🙂

    Wel mooi design, alleen heb liever een fysieke home button ipv een virtual button wat nu al bestaat.

  21. Stel dat de iPhone 8 straks geen Touch ID zou hebben, maar een Iris scan. Hebben we dan eigenlijk meer alternatieven bij het kopen van apps als je geen Iris scan wil gebruiken? Of is er maar één alternatief: iedere keer je iCloud-wachtwoord invullen?

  22. Ik dacht niet dat er geruchten waren over een irisscan in de volgende iPhones, wel een gezichtsherkenning via sensoren.

  23. Lijkt me toch vreemd. Hoe ga je bijvoorbeeld dan een Apple Pay betaling doen?
    Je telefoon bij het pinapparaat houden met je hoofd ernaast?

    Dat kan toch zelfs Apple niet aan haar klanten verkopen? Het moet toch óf ook werken als je telefoon op je bureau ligt of bij een pinapparaat houdt. Zonder dat je gekke capriolen moet uithalen en dus dat het enkel veel beter werkt. Óf dat de Touch ID toch in de aan-/uitknop zit verwerkt.

    Nog 1,5 maand wachten..

  24. Nou.. ik ben persoonlijk teleurgesteld omdat er géén touch id verwerkt is in het scherm.

    Over ‘face id’, hoe zal je bijvoorbeeld in je prive apps komen? Denk aan touch id met rabobank/beveiligde notities etc.
    Traditioneel unlocken met een x-aantal cijfertjes?

  25. Stel dat ik mn telefoon op pak alleen om te kijken hoelaat het is.. dan unlocked de iphone 8 zich doordat hij mijn ogen scant. Terwijl dat niet mijn bedoeling was??

  26. Naast de vingerafdruk heeft Apple straks ook miljoenen gezichten opgeslagen en de iPhone 9 werkt met een iris scan en de iPhone 10 met DNA herkenning zodat de database compleet is straks.

  27. @Simo: Ja, ik ben ook benieuwd hoe dat werkt…

  28. Waarom heeft iedereen het over iris scans? weet je hoe ingewikkeld en duur die technologie is. En lees jij er iets over in dit artikel? Als er al een ander soort identificatie komt dan zal het een 3d render van je gezicht willen herkennen en vergelijken. Ik zie daar trouwens ook niet veel veiligheid in (denk aan tweelingen of look alike’s). Ik ben op internet wel van 2 kanten te vinden. Er is zat software te vinden waarmee ik dan een 3d render kan maken van mijn gezicht. Laatst was er een beveiligingsexpert van ESET die niet meer durfde met een foto op internet te komen omdat dat in de toekomst een beveiligingslek kan worden. Ik verklaarde hem een beetje voor gek. Maar dit kan nu wel eens werkelijkheid worden.

    En als je met die dual camera je telefoon moet unlocken is ook niet handig want dan moet je voor het unlocken steeds je telefoon omdraaien. Hierom verwacht ik dat er of 2 camera’s aan de voorkant komen of dat er alsnog touch id in de zijkant zit verwerkt.

  29. @Ying: ik moest even glimlachen om je reactie 🙂
    In feite heb je nu ook geen fysieke homebutton bij de iphone 7/7+, de Taptic engine doet net lijken alsof het een knop is.
    Mocht er een virtuele homebutton in het scherm verwerkt zitten dan is het een kwestie van wennen, en zal het net lijken alsof je op een fysieke homebutton druk.
    Blind typen kunnen we immers ook, dan zal de lokatie om je iphone te ontgrendelen ook niet zo spannend zijn na loop van tijd!

  30. @Jeroen: Blader in het volgende artikel eens omlaag tot de afbeelding met de sensoren in het frontje, dan weet je meteen waarom iedereen het over iris scanners heeft.

    Het lijkt erop dat Apple zowel een face id als een irisscan gaat combineren (net zoals de s8 dat naar mijn weten ook doet)
    ‘iPhone 8 vanaf november in de winkel, geen Touch ID in powerknop’

  31. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  32. Vergeef het me, maar om een of andere reden vind ik het moeilijk om te geloven dat de thuisknop, welke het hele ontwerp van de iPhone definieert en een vitaal onderdeel is van het navigeren in iOS, zal verdwijnen voor een on-screen variant. Klinkt heerlijk dat ik in een groot deel van de foto apps niet naar de recenten kan, de toegankelijkheidsopties, one handed mode en het thuisscherm. En nee, het omhoog swipen om de knop weer te geven is niet echt een geldige, gebruiksvriendelijke, optie(op filmpjes en games na dan). Het is dan ook weer niet zo dat je het in een balk kunt doen zoals bijv. Android omdat het maar een enkele knop betreft en je zou ermee meteen alle ruimte die ermee gewonnen is opgeven omdat je nou eenmaal niet constant een virtuele knop over alles kunt laten slingeren

  33. Voor de liefhebbers komt er optioneel een lightning -> touchID adapter. Kosten € 89,-…

  34. Tap tot wake? Heeft mij Huawei van 2 jaar oud al.
    Wat een vernieuwing.

  35. @Tim: ja precies, dat is ook mijn angst. iPhone diefstal wordt zo populair.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.