Reacties voor: ‘iPhone 8 krijgt gezichtsherkenning dankzij revolutionaire 3D-camera’

De frontcamera van de iPhone 8 wordt volgens nieuwe geruchten revolutionair. De camera zou 3D-functie krijgen voor gezichtsherkenning, iris scan en 3D-selfies.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. Goed nieuws! Nu dreigen ze niet om je vingers eraf te snijden maar je ogen en hoofd.

  2. Jeej, een extra dure iPhone door functies die ik toch niet gebruik! Word door dit soort fratsen toch wel benieuwd naar de nieuwe SE.

  3. Zal wel weer een forse prijsverhogende functie zijn die je niet gebruikt. Net zoals ik al jaren betaal voor een NFC chip waar je in Europa helemaal niets aan hebt.

  4. Ik vind het wel goed klinken! Ben benieuwd.

  5. Zoals Microsoft Hello op mijn surface? Dat werkt echt verbazingwekkend goed om je computer te ontgrendelen 👌🏻

  6. € 1300,-??

  7. Wat heb je aan een gezichtsherkenning&irisscanner als je touch id toch sneller en beter werkt?

  8. Nee bedankt.

  9. Voor gezichtsherkenning heb je helemaal geen 3d camera nodig. Dat kan prima met een normale camera. Het kan wel beter en makkelijker met een 3d camera. Maar idd wat is de toegevoegde waarde te opzichte van vingerafdruk scannen?

  10. @Erwin: Geen fysieke knop meer aan de voorkant waardoor er een groter scherm op hetzelfde oppervlak past.

  11. Waarom staat er niets in het artikel over het Israëlische bedrijf RealFace dat Apple net overgenomen heeft. Zij ontwikkelen gezichtsherkenning, dus het lijkt me wel zeker dat Apple daar iets mee zal doen. Toch denk ik niet dat ze het zullen gebruiken in plaats van Touch ID, want dat heeft nadelen. Bijvoorbeeld bij herkenning als er weinig of geen licht is. Wellicht gebruikt Apple het om Foto’s beter gezichten te laten herkennen.

  12. Hoop inderdaad dat vingerafdfuk scanner (wel verbeterd, maar) nooit vervangen wordt door iris scanner of gezichtsherkenning. Voor de laatste 2 vrees ik dat het de komende tijd nodig zal zijn om voldoende licht te hebben (bij gebruik in donkere ruimtes (bijv. bij presentaties ed) zul je dan alsnog een 6 cijferige pin code moeten invoeren). De laatste ontwikkelingen mbt vingerafdrukscanners lijken veel belovend, zeker als scannen van vinger op elke plek van het scherm uiterst nauwkeurig (en zelfs bij natte vingers) werkt.

    Die 3d camera zou wel leuk zijn. Hoop dat deze aan beide kanten van de telefoon komt, want op gebied van AR zou dan flinke hele stappen gemaakt kunnen worden.

    Origineel geplaatst door Macaanzee
    Waarom staat er niets in het artikel over het Israëlische bedrijf RealFace dat Apple net overgenomen heeft. Zij ontwikkelen gezichtsherkenning, dus het lijkt me wel zeker dat Apple daar iets mee zal doen. Toch denk ik niet dat ze het zullen gebruiken in plaats van Touch ID, want dat heeft nadelen. Bijvoorbeeld bij herkenning als er weinig of geen licht is. Wellicht gebruikt Apple het om Foto’s beter gezichten te laten herkennen.

    IC heeft hier eergisteren over geschreven, maar lijkt inderdaad vanzelfsprekend dat die overname hier ook handig voor kan zijn, al is de overname wel een beetje te laat het iphone 8 model denk ik. Wordt dan eerder iets voor de 8s of later.

  13. Gimmiek begin op Samsung te lijken.

    samsung galaxy face recognition 2012 🤢

  14. Donkere ruimtes zou met een front flitser opgelost kunnen worden? Of ander licht gebruiken zoals infrarood.

  15. De camera krijgt de optie voor 3D-selfies, zodat je bijvoorbeeld in games je eigen hoofd kan gebruiken.

    Wie gaat zijn hoofd laten slingeren in die gewelddadige games-;

  16. Origineel geplaatst door Robin
    @Erwin: Geen fysieke knop meer aan de voorkant waardoor er een groter scherm op hetzelfde oppervlak past.

    De techniek is er al om je vingerafdruk door het scherm heen te lezen. Dus nog steeds geen toegevoegde waarde.

  17. Het is ook NOOIT goed, of Apple nu innoveert of niet…!!

  18. Waarom heeft iedereen het over de iPhone 8?
    Dit jaar komt toch gewoon de iPhone 7s .. althans, zo gaat het al sinds 2009. Waarom zouden ze hier opeens vanaf stappen?

  19. Origineel geplaatst door Referix
    Waarom heeft iedereen het over de iPhone 8?
    Dit jaar komt toch gewoon de iPhone 7s .. althans, zo gaat het al sinds 2009. Waarom zouden ze hier opeens vanaf stappen?

    Omdat we klaar zijn met dit model van de iPhone dat sinds de 6 bestaat. Eigenlijk had de 7 geen eens iPhone 7 mogen heten. Maar ja iPhone 6SS ligt ook niet zo lekker in het gehoor en is nogal gevoelig qua letterkeuze.

  20. @Erwin: Inderdaad, Robin snap het even niet meer denk ik 😛

  21. Origineel geplaatst door Referix
    Waarom heeft iedereen het over de iPhone 8?

    Dit jaar komt toch gewoon de iPhone 7s .. althans, zo gaat het al sinds 2009. Waarom zouden ze hier opeens vanaf stappen?

    Als de voorspellingen kloppen komen ze dus beide, dus een opgewaardeerde iPhone 7, de 7S, met hetzelfde design en een nieuw design, de iPhone 8.

  22. @Ice: Zit een groot verschil in, dat is dezelfde techniek die Intel ook gebruikt, dit is totaal anders.

  23. Binnenkort de iPhone Classic zonder al deze prullen :p

  24. Origineel geplaatst door Erwin
    Voor gezichtsherkenning heb je helemaal geen 3d camera nodig. Dat kan prima met een normale camera. Het kan wel beter en makkelijker met een 3d camera. Maar idd wat is de toegevoegde waarde te opzichte van vingerafdruk scannen?

    Zeker wel! Zonder 3D-camera kun je namelijk ook een foto van iemand voor de camera houden. Door 3D-techniek kan het systeem een foto en een echt gezicht onderscheiden. Met andere woorden; betrouwbaarheid van de techniek is hier een grote factor.

  25. @Referix @Paul: Ik reken inderdaad ook ‘gewoon’ op een iPhone 7s (Plus) en niet op een andere naam. Apple volgt vrijwel altijd vaste gewoontes. Ze zullen in elk geval geen 7s en 8 tegelijk uitbrengen, Dat wekt verwarring!

  26. @macaanzee: Ik heb anders gelezen dat zoals Paul aangeeft ze allebei uitkomen; iPhone 7s en 8. Dat meldden de meeste bronnen. Het blijft een jubileum jaar he.

  27. Persoonlijk vind ik dat iedere camera verbetering welkom is.

    Verder is een oled scherm welkom..

    Draailoos opladen eigenlijk ook.
    Dan hoef ik niet 1/2 x per jaar een nieuw snoertje te kopen.

    Ik hoop verder op een langere batterijduur.

  28. Al die nieuwe gimmicks interesseert de gemiddelde iPhone gebruiker echt niet meer. Het is gewoon een goede telefoon. Punt. Verzin eens wat nieuws, Apple.

  29. Een paar jaar geleden al op de Moto X het werkte wel aardig maar nou net van … het is allemaal te veel batterij slurpend lijkt me

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.