iPhone 7 batterij-chip

Sommige iPhone 7-bezitters klagen over sissend geluid

Een klein deel van de bezitters van de iPhone 7 klaagt over een sissend geluid bij zware processortaken. Toch is er nog weinig reden tot paniek.

Zo als gebruikelijk bij nieuwe iPhone-modellen zijn er dingen die ‘anders’ aanvoelen. Zo blijken vroege bezitters van de iPhone 7 en 7 Plus te klagen over sisgeluiden als ze zware toepassingen gebruiken. Het blijkt niets nieuws: ook eerdere iPhones laten een dergelijk geluid horen.


iPhone 7 batterij-chip

iPhone 7: sissend geluid bij zwaar gebruik

Misschien dat gebruikers extra erop letten na de explosieproblemen bij Samsung, maar het kan ook aan andere factoren liggen. Het probleem werd voor het eerst aangezwengeld door blogger Stephen Hacket van 512 Pixels en sindsdien blijken meer mensen het te horen.

Geen last van? Misschien hoor je het opeens wel na het beluisteren van onderstaande video:

Ben je nog niet overtuigd, dan kun je ook deze video beluisteren:

De iPhone 7 beschikt over een nieuwe A10 Fusion-chip, die op zich geen herrie maakt. De quad-core processor bevat twee kernen voor intensieve taken en twee energiezuinige kernen voor simpele taken. Daardoor gaat de batterij langer mee, omdat voor e-mailen en teksten lezen geen zware processorkracht nodig is. Het sissende geluid zou veroorzaakt kunnen worden door de RF-transmitter, een bepaalde vorm van interferentie met het speakersysteem of een ander elektromagnetisch effect. Je hoeft niet meteen bang te zijn dat de componenten aan het wegsmelten zijn.

Voorlopig geen reden tot paniek
Meestal verdwijnen dit soort klachten na verloop van tijd weer. Bij de meeste nieuwe iPhone-modellen duiken de eerste dagen allerlei klachten op. Met miljoenen toestellen die de afgelopen dagen over de toonbank zijn gegaan, zullen er altijd een paar tussen zitten waarmee iets mis is. Maar zelfs bij de ernstige gevallen zoals bendgate (bij de iPhone 6) en antennagate (bij de iPhone 4) bleek het uiteindelijk geen wijdverbreid probleem. Bij de iPhone 6s loste Apple dat probleem trouwens op door een versterking in de behuizing te maken.

Ben je toch bezorgd, dan zou je naar de Apple Store terug kunnen gaan, maar hou er rekening mee dat er geen gigantische voorraden beschikbaar zijn waardoor een omruil niet kan plaatsvinden. Ook heeft lang niet elke iPhone 7-bezitter er last van en sommige gebruikers horen het pas nadat ze erop zijn geattendeerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 september 2016 om 21:06
Onderwerp
Categorie
iDevices

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7
55 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.