iCulture iKids logo

iKids week 37: Mars: Mars, Piggy Show en Dierenspeelplaats

In de iKids van deze week lees je over racen op een circushond in Piggy Show, ruimtesprongen maken in Mars: Mars en puzzelen met Dierenspeelplaats
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo
Dat Apple nu stickerpakketten in iMessage heeft mogelijk gemaakt is ook leuk voor kinderen, want een aantal populaire kinderapps maakten vrolijke stickers die je kan gebruiken of aanschaffen. Denk aan stickers van koekiemonster of die van Loopimal, een leuke muzikale app die we hier eerder hebben besproken. Verder in de iKids van deze week: racen op een circushond in Piggy Show (link), puzzelen in Dierenspeelplaats (link) en de juiste ruimtesprongen maken in
Mars: Mars (link).

Piggy Show

In de gratis app Piggy Show kunnen kinderen van 4 jaar en ouder ervaren hoe het voelt om een echte circusartiest te zijn. In dit renspel is het de bedoeling het varkentje Piggy een zo groot mogelijke afstand te laten afleggen op de rug van een circushond terwijl jij ondertussen zo veel mogelijk munten verzamelt. De besturing is vrij eenvoudig, zoals we van dit type games gewend zijn: je rent vanzelf en hoeft alleen op het scherm te tikken als je wil springen. Tijdens het rennen kun je trampolines gebruiken om extra hoog te komen, helpen apen je de juiste kant op te slingeren en spring je net als in het circus door brandende ringen heen. Met de juiste timing en behendigheid kunnen kinderen hun eigen record of dat van hun vrienden verbreken. Piggy Show maakt gebruik van advertenties, maar het is ook mogelijk om deze af te kopen.

Mars: Mars

De mogelijkheid dat een man voet op Mars zet lijkt als we de ontwikkelingen moeten geloven steeds dichterbij te komen, en Mars: Mars speelt hier leuk op in. In dit kleurige platformspel kunnen kinderen van 9 jaar en ouder proberen zonder kleerscheuren van platform naar platform te springen, maar wel onthouden dat ze in de ruimte zijn. Zo moeten ze rekening houden met de zwaartekracht van de rode planeet, en kunnen ze raketaandrijving gebruiken om de juiste afstand af te leggen. De uitdaging zit hem in de beperkte hoeveelheid brandstof, want wie zonder komt zitten landt niet al te zacht.

De geweldige dierenspeelplaats

Apple heeft Dierenspeelplaats weer eens in de etalage gezet, een uitgebreide spelletjes-app die goed is voor uren plezier. De applicatie heeft puzzels, zoekplaatjes en kleurenspelletjes in de aanbieding, plus een lange reeks andere activiteiten voor kinderen van 5 jaar en jonger. Bij elke minigame zijn dieren betrokken, zoals een moedervis die sterren voor haar jongen moet halen in het verzamelspel of de giraffe op de legpuzzel. Dierenspeelplaats is ondanks een tijdelijke afprijzing nog steeds niet goedkoop, maar heeft zoveel spelletjes met zoveel levels dat deze app het downloaden waard is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 september 2016 om 12:53
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.