iPhone 7 homeknop

Homeknop iPhone 7 werkt alleen met vinger of speciale handschoenen

De homeknop van de iPhone 7 vereist huidcontact van je vinger of geleidende handschoenen. Een ramp in de winter? Welnee, er zijn genoeg functies om je iPhone te bedienen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De iPhone 7 heeft geen homeknop (thuisknop) meer die je fysiek kunt indrukken. Daardoor werkt de knop alleen als de sensoren in de knop hun werk kunnen doen. Die werken alleen als er direct contact met je huid is. Geen punt, zou je denken. Maar het wordt lastiger als het straks winter wordt en we weer massaal handschoenen gaan dragen.

iPhone 7 homeknop

iPhone 7 homeknop wil vingers zien

Nu de iPhone 7 in handen is van gebruikers blijkt dat de knop toch anders reageert dan sommige mensen hadden gedacht. Kracht uitoefenen op de homeknop is niet voldoende, je zult huidcontact moeten hebben. Dat mag overigens ook je neus, teen of een ander lichaamsdeel zijn.

Eigenlijk is het niet nieuws: het touchscreen van de iPhone werkt al vanaf het begin met aanraking en daarvoor heb je huidcontact of speciale handschoenen nodig. Bij de homeknop is dat nu ook het geval.

Twitteraar Myke Hurley schreef er als eerste over: “Moet je horen. Bedek de iPhone 7-homeknop met materiaal (zoals van een t-shirt) en probeer te klikken”, schrijft Hurley. Dat lukt niet. De geleidende ring rondom de Touch ID-sensor moet contact met de huid maken. Niet alleen zoals voorheen, als je je iPhone wilt ontgrendelen, maar voortaan ook bij het indrukken van de knop. Geen big deal, zou je zeggen. Maar wat doe je in de winter?

Handschoenen aan, toch iPhone gebruiken

Als in de winter veel mensen handschoenen dragen, lukt het niet meer om even het scherm aan te doen om notificaties te bekijken. Dat probleem is makkelijk op te lossen met ‘Til op om te activeren’ (Raise to Wake), een nieuwe functie waarbij je het scherm kunt activeren door de iPhone te kantelen.

Een andere manier om je scherm te activeren is door op de sluimerknop aan de zijkant de drukken. Die is nog steeds fysiek indrukbaar, ook met dikke leren handschoenen.

Een ander probleem doet zich voor bij het activeren van Siri, maar ook daarvoor is er een oplossing: gebruik ‘Hé Siri’ en je kunt alsnog vragen aan je iPhone stellen. Eigenlijk biedt Apple genoeg opties om het probleem te omzeilen, mocht je je druk maken.

Mujjo-touchscreen-handschoen

Speciale handschoenen voor iPhone 7 homeknop

Ben je toch bezorgd dat je je iPhone niet langer kunt gebruiken in de winter, dan kun je speciale geleidende handschoenen kopen. Dergelijke handschoenen had je al langer nodig om het scherm te bedienen, dus misschien heb je nog wel een paar van vorig jaar in de kast liggen.

Eén nadeel is er dan nog wel: de vingerafdrukscanner van de iPhone werkt niet bij geleidende handschoenen, dus je zult weer even handmatig je pincode moeten intikken. Er zijn maar weinig apps waarbij Touch ID verplicht is.

De ‘ontdekking’ komt goed uit voor mensen die toch al vonden dat de nieuwe homeknop een verkeerde beslissing van Apple is. Maar Apple heeft er waarschijnlijk bewust voor gekozen, als eerste stap naar een bijna niet meer fysiek aanwezige homeknop in toekomstige iPhones.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2016, 12:13
Categorie iDevices
Onderwerp thuisknop

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.