Reacties voor: Bezitters iPhone 7 Plus klagen over waterverf-effect op foto’s

Bezitters van de iPhone 7 Plus klagen al maanden over een olieverf- of waterverf-effect op foto's. Het zou een probleem met optische beeldstabilisatie kunnen zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 23 reacties

  1. Natuurfoto’s maken met een telefoon. En dan klagen. Tja.

  2. @Gabor: Natuurfoto’s hebben natuurlijk ook effect op het bovenstaande probleem….
    Foto’s gemaakt met hetzelfde toestel in RAW formaat zijn blijkbaar wel prima, net zoals voorgaande iPhone generaties.

  3. Je ziet duidelijk verschil tussen de 5s en de 7. Vreemd dat de 5s mooiere foto’s maakt

  4. Dit is een algemeen iPhone 7 probleem, niet alleen de iPhone 7 Plus.

    Ik heb zelf een gewone iPhone 7 en hetzelfde probleem, op bijvoorbeeld Tweakers.net wordt er veel over geschreven/geklaagd.

  5. Ik snap de klacht eigenlijk niet goed. Natuurlijk moet je niet gaan zoomen bij slechte lichtomstandigheden. Dat lijkt me logisch. De voorbeelden vind ik niet duidelijk genoeg en niet overtuigend. Ik heb alleen maar goede resultaten met mijn iPhone 7 Plus, juist ook onder slechte lichtomstandigheden is het resultaat veel beter.
    Foto’s gemaakt met een iPhone moet je sowieso nooit vergelijken met een DSLR camera van Nikon of Canon. Daar zijn de resultaten altijd stukken beter, maar dat is logisch.

  6. Ik heb het al zo vaak gezegd; je kan geen goeie foto’s maken met een smartphone, punt uit. Daar is een smartphone ook helemaal niet voor bedoeld en verwacht er daarom dan ook niet veel van aub. Als je echt goeie foto’s wilt; koop dan een Nikon, Canon, Leica of Pentax (full frame) DSLR camera.

  7. Slechts 8? Zeg gerust ‘maar liefst 8’. Want zulk probleem is nu niet iets dat zo ernstig is dat het de telefoon onbruikbaar maakt, of zo dringend is dat je wel naar de store moet.

    Als acht van de duizend bezoekjes over dat ene specifieke probleem van dat ene specifieke product van heel het gamma gaan, dan zit je met een grondig probleem 😉

  8. Zelf heb ik deze problemen ook met mijn iPhone 7 plus. Het valt me vaak op dat vlakken met ongeveer dezelfde kleur met elkaar ‘mixen’ en worden ‘uitgesmeerd’.

  9. Tja, wat wil je als er een agressieve compressie word toegepast. Een foto van 12mp hoort geen 2,5mb te zijn!. Op je iPhone ziet het er allemaal mooi uit, tot dat je ze op je Mac of computer gaat bekijken. En als je een app zoals Procam4 gebruikt schiet je wel degelijk mooiere plaatjes!

  10. 1 billion calculations!

  11. Kan iemand t konijntje vinden, ik zie hem niet 🤡

  12. Origineel geplaatst door Henk
    Kan iemand t konijntje vinden, ik zie hem niet 🤡

    Als je even op “deze foto” tikt in de tekst, verschijnt vanzelf het konijntje……😱

  13. Ik heb precies hetzelfde probleem. Foto’s van mijn iPhone 6 plus zien er mooier uit dan de foto’s op mijn mijn iPhone 7 plus.

    Het is hopelijk een software fout.

  14. Ik herken dit inderdaad: ook ik maak foto’s met de telefotolens die op het eerste gezicht heel mooi lijken, maar bij inzoomen inderdaad een ‘waterverf’ effect hebben. Ook met redelijke belichting en zeker meer dan m’n iPhone 6s.

  15. Hier ook hetzelfde probleem!

    Maar dat was in het begin niet zo!
    Dus hoop dat het komt door die “bèta” software want officieel is dit nog steeds bèta..

  16. @Macaanzee: Het gaat om een vergelijking tussen een iPhone 7 en 5s.

    Mijn iPhone 5c maakte ‘scherpere’ foto’s dan de 7.

  17. Origineel geplaatst door Henk
    Kan iemand t konijntje vinden, ik zie hem niet 🤡

    Origineel geplaatst door Peter
    Als je even op “deze foto” tikt in de tekst, verschijnt vanzelf het konijntje……😱

    Hahaha ja nu wel, zat te zoeken op die boomstronk, dacht al is die foto nu zo slecht of zijn t mijn ogen? T laatste dus. 😜

  18. Bij slechte lichtomstandigheden wordt de 2x zoom lens niet gebruikt.
    Dan wordt de 1.8 lens gebruikt en dus gewoon digitaal gecropped.

  19. Lijkt erg veel op de kwaliteit van foto’s die ik met m’n iPhone 6s maak. Ben hiervoor bij de Apple store geweest en daar vertelden ze dat dit normaal was.

  20. Origineel geplaatst door Gabor
    Natuurfoto’s maken met een telefoon. En dan klagen. Tja.

    Klagers gemakshalve als zeurkousen bestempelen, tsja … beetje voorspebare roze-bril reactie 😝

  21. Dit effect is vanaf de iPhone 6 aanwezig, en niet alleen bij de plus uitvoeringen. Dit heeft er toendertijd voor gezorgd dat ik mijn iphone 6 weg heb gedaan, en ook nu met de iphone 7 hetzelfde gedoe. En voor de azijn-boys: Je kunt wel degelijk mooie (natuur) foto’s maken met een mobieltje. Ik ben na de iphone 6 over gegaan op een oneplus 2, en die foto’s waren vele malen scherper. Mijn vrouw heeft die telefoon nu nog steeds, en bij goed daglicht neemt die nog altijd mooiere foto’s. Zal iets met de Jpg compressie zijn ofzo, of te aggresieve noise reduction. Ik heb nog altijd veel foto’s genomen met mijn iphone 5, en die waren simpelweg mooier in goed licht. Jammer…

  22. Origineel geplaatst door Macaanzee
    Ik snap de klacht eigenlijk niet goed. Natuurlijk moet je niet gaan zoomen bij slechte lichtomstandigheden. Dat lijkt me logisch. De voorbeelden vind ik niet duidelijk genoeg en niet overtuigend. Ik heb alleen maar goede resultaten met mijn iPhone 7 Plus, juist ook onder slechte lichtomstandigheden is het resultaat veel beter.
    Foto’s gemaakt met een iPhone moet je sowieso nooit vergelijken met een DSLR camera van Nikon of Canon. Daar zijn de resultaten altijd stukken beter, maar dat is logisch.

    Zelf heb ik de iPhone 7, maar het gaat hier ook om het verschil met een oudere iPhone. Zelf vind ik de foto’s ‘beter’ van mijn oude iPhone 5c dan van mijn nieuwe 7. Niet dat de foto’s in bepaalde omstandigheden niet mooi zijn. Maar als ik ze op ware grootte open op 100% in Photoshop, dan zien ze er vaak echt niet meer uit. Terwijl ze op me scherm er prachtig uit zien. Maar dit is bij de 5c ook.

    De 5c heeft niet die agressieve ruis. Dus een foto van iPhone 7 onder slechte lichtomstandigheden (foto overdag binnenshuis van familie) is hier slechter dan met de iPhone 5c. Als ik dan die foto bekijk lijkt het of iedereen een laag make-up op heeft. Dit ziet er gewoon niet uit.

  23. @Petert: een full frame? Serieus! Er zit nog een wereld tussen een telefoon en een full frame camera. Amateurs met een dslr van 500+ euro is net zo erg als foto’s maken op een iPhone…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.