Periscope-Twitter-iOS

Twitter laat je direct vanuit de iOS-app livestreamen via Periscope

Je kunt binnenkort rechtstreeks vanuit de Twitter-app een livestream starten via Periscope. Dat betekent dat je de Periscope-app niet meer nodig hebt om een uitzending te starten. Ook kun je via de Twitter-app reageren en hartjes uitdelen.

Wilde je livestreamen via Periscope, dan had je daar altijd de aparte Periscope-app voor nodig. Hoewel je livestreams wel al kon bekijken vanuit de Twitter-app, was voor het opzetten zelf nog altijd de Periscope-app nodig. Daar komt echter verandering in: de komende dagen rolt de Twitter-app op iOS een functie uit waardoor je kunt livestreamen via Periscope.

Periscope-Twitter-iOS

Periscope livestream vanuit Twitter-app

De nieuwe functie werd aangekondigd door zowel Twitter als Periscope zelf. Dankzij de toevoeging van livestreamen vanuit de Twitter-app, is de Periscope-app een stuk minder bruikbaar geworden. Behalve het livestreamen zelf, kun je via de Twitter-app ook livestreams bekijken, reageren en hartjes uitdelen, net als in de aparte Periscope-app.

Dit is niet de eerste keer dat Periscope en moederbedrijf Twitter samenwerken. Begin van de zomer werd er een aparte Periscope-knop beschikbaar gesteld in de Twitter-app. Bij het opmaken van een Tweet, vind je bij de cameraknop een aparte knop voor Periscope. Deze werd gebruikt als snelkoppeling naar de aparte Periscope-app. De komende dagen kun je vanaf deze knop echter direct een livestream starten.

Dat Twitter het nu mogelijk maakt om rechtstreeks vanuit de Twitter-app te livestreamen, lijkt ook een rechtstreekse reactie op Facebook Live te zijn. Hoewel Periscope één van de eerste apps was waarmee je snel zelf een uitzending kon starten, introduceerde Facebook zelf later zijn eigen Live-functie waardoor je gewoon vanuit de Facebook-app kon livestreamen. Zodra de update voor de Twitter-app beschikbaar komt, kan je ook vanuit die app rechtstreeks live gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2016, 15:26
Categorie Apps
Onderwerpen periscope, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.