iPhone 7 teardown door iFixit: openen van de behuizing

Onderdelen van iPhone 7 kosten minimaal $220

Wat kosten alle onderdelen van de iPhone 7 nou eigenlijk bij elkaar? Uit een analyse blijkt dat alle verschillende onderdelen van een 32GB iPhone 7 zo'n $220 kosten. Dit is enkele tientjes hoger dan bij de iPhone 6s het geval was.

Als je een nieuwe iPhone 7 in huis haalt, moet je toch al snel honderden euro’s op tafel leggen. De kosten van de verschillende onderdelen liggen uiteraard een stuk lager. Uit een teardown van IHS Markit blijkt dat de verschillende onderdelen van een 32GB iPhone 7 in totaal zo’n $220 kosten. Dit is enkele tientjes duurder dan de onderdelen van de iPhone 6s. Omgerekend is dit ongeveer €198. De kosten voor productie, logistiek, marketing en andere bijkomende kosten zijn daarin nog niet meegerekend.

iPhone 7 teardown door iFixit: openen van de behuizing

Onderdelen iPhone 7 duurder dan iPhone 6s

Om precies te zijn kosten de verschillende onderdelen bij elkaar $219,80. Dat de onderdelen van de iPhone 7 bij elkaar ongeveer $220 kosten, betekent uiteraard nog niet dat alle kosten dan gedekt zijn. Het bedrijf schat de productiekosten per toestel op zo’n $5, waardoor het totaal uit zou komen op ongeveer $225. Deze kosten gelden dus voor een 32GB iPhone 7. Een 256GB iPhone 7 Plus komt uiteraard nog veel hoger uit, voornamelijk vanwege de dubbele cameralens. Een volledige teardown en bijkomende schatting is van de grote versie echter nog niet gegeven. Wel blijkt nu dus dat de onderdelen van de iPhone 7 in totaal zo’n $36,89 hoger liggen dan bij de iPhone 6s.

Net als bij elke andere smartphone is het scherm veruit het duurste onderdeel. Het verbeterde scherm van de iPhone 7 kost $43. Ook alle draadloze chips in de iPhone 7 zijn een belangrijk onderdeel van het kostenplaatje. De Intel-modem en andere chips kosten bij elkaar namelijk $33,90. Apple’s eigen nieuwe A10 Fusion-chip zou een prijskaartje hebben van $26,90. Verder zijn ook de kosten voor de camera ($19,90), de behuizing ($18,20) en de vernieuwde Taptic Engine ($16,70) uitgerekend. Andere kosten zijn er voor het werkgeheugen ($16,40), allerlei sensoren zoals de NFC-chip en Touch ID-sensor ($14) en de Bluetooth- en Wi-Fi-chips ($8). Eén van de goedkoopste onderdelen is volgens IHS Markit de batterij. Deze kost slechts $2,50.

iPhone 7-accessoires nog geen $12

Ook interessant om te weten is dat alle accessoires die bij de iPhone 7 geleverd worden zo’n $11,80 kosten. Dit is dus de totale prijs voor de USB-naar-Lightning-kabel, de Lightning-naar-koptelefoonadapter, de Lightning-EarPods en de losse stekker. Ook de kosten van de verpakking en ander papierwerk vallen onder deze totaalprijs. Ter vergelijking: een losse Lightning-naar-koptelefoonadapter kost bij de Apple Store €9, één van Apple’s goedkoopste accessoires. De volledige verdeling van de kosten lees je in het document van IHS Markit.

Het verschil tussen kosten van de onderdelen en de daadwerkelijke verkoopprijs van de iPhone 7 is groot, maar ook goed te verklaren. Bovenstaande prijzen gelden voor alle losse onderdelen. Daar bovenop komen natuurlijk nog de kosten voor onderzoek en ontwikkeling, marketing en het verschepen van alle toestellen. Bovendien gaat dit slechts om schattingen van IHS Markit zelf, waardoor de bedragen uiteindelijk anders uit kunnen vallen. Wel geeft het een goede schatting van het totale kostenplaatje. Eerder bleek al dat de iPhone 7 in Europa ongeveer €20 duurder is, maar dit heeft vooral te maken met de koers van de Euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 september 2016, 9:58
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone 7, onderdelen

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7 het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.