Reacties voor: ‘iPhone 6 meet weersomstandigheden met ingebouwde barometer’

De iPhone 6 gebruikt een ingebouwde barometer om de weersomstandigheden en je hoogte te meten. Dit ontdekte 9to5Mac.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Binnen 2-3 maand zien we een Samsung telefoon met een Barometer en luchtdruksensor 😀

  2. Of in de iWatch?

  3. Origineel geplaatst door WhizZz
    Binnen 2-3 maand zien we een Samsung telefoon met een Barometer en luchtdruksensor 😀

    Uh, ja en ?

  4. @ronald: Beetje treurig niet? iPhone 5s kwam met de gouden versie en een vingerafdrukscanner. Rara waar komt Samsung 4 maanden later mee aan..
    Het schijnt dat het in Zuid-Korea volkomen normaal is om na te apen. Het zit daar in de cultuur. Ze schamen zich er ook niet voor en Samsung laat dat altijd maar weer zien.

  5. Origineel geplaatst door Kees
    @ronald:Beetje treurig niet? iPhone 5s kwam met de gouden versie en een vingerafdrukscanner. Rara waar komt Samsung 4 maanden later mee aan..Het schijnt dat het in Zuid-Korea volkomen normaal is om na te apen. Het zit daar in de cultuur. Ze schamen zich er ook niet voor en Samsung laat dat altijd maar weer zien.

    Zielig, echt… Kan ervan meepraten, die hebben echt spionnen (dit is geen fictie) want als een ander merk iets in ontwerpstadia heeft, wéten ze het reeds en maken ze het na… Vroeger ook reeds gebeurd met de allereerste cassetterecorder van Philips… Prototype gestolen en nagemaakt tot de fout geboorde gaatjes toe…

  6. Ik vind een barometer nou niet echt nuttig. Je hebt altijd een referentiedruk nodig op grondniveau om er een hoogte mee te berekenen, en hoewel een veranderende druk (die kán aardig wijzigen gedurende de dag, wat weer een probleem is voor die hoogtebepaling) wijst op veranderingen in het weer, is het veel te weinig data om echt accuraat het weer mee te voorspellen. Daar geb. Hè echt heel veel meer voor nodig: kennis van de locale weerpartonen, wind (liefst op verschillende hoogtes), temperatuur (ook graag de verticale opbouw), luchtvochtigheid en zo nog wat dingen.

  7. De barometer gaat niet gebruikt worden voor weersvoorspellingen, daarvoor bestaan weerstations met apparatuur van veel hogere kwaliteit en met de huidige verbindingen worden deze resultaten in een mum van tijd binnengehaald.

    De barometer kan vooral gebruikt worden om hoogte te weten en relatieve verschillen in hoogtes te meten. Zo zullen de sensoren net gevoelig genoeg zijn om luchtdrukwijzigingen te meten als je op een trap naar een hogere verdieping gaat.

    FYI: Samsung heeft al smartphones met barometer…

  8. Laat ze verdomme eerst eens een batterij ontwikkelen die minstens een hele week meegaat ipv al deze ongein!

  9. Ik kan straks mijn garmin verkopen en echt alles af met een iPhone 6 aan mijn stuur van m’n mountainbike. nou ja, ff de batterijspecs afwachten….

  10. Origineel geplaatst door WhizZz
    Binnen 2-3 maand zien we een Samsung telefoon met een Barometer en luchtdruksensor

    Mn Galaxy S4 heeft een hygrometer, barometer en thermometer. Maar over het algemeen kopieert Samsung er vrolijk op los. Al moet ik zeggen dat het sinds de S3 al minder is geworden. Maar mooi dat de iPhone deze functies nu ook krijgt.

  11. @Andre: Maar ja, wie zegt dat Apple het weer probeert te voorspellen aan de hand van jouw enkele iPhone? Met de massa aan iPhones in een vrij klein gebied kan je toch echt misschien wel veel meer en accurater meten

    Misschien kan je een app als buienradar vrijwillig van data voorzien ieder uur voor meer inzicht ipv de meters die ze zelf uitzetten? wie weet 🙂

    Wat niet is kunnen we nog niet beoordelen toch?

  12. @Richard: Niet van doen. Oplaadmogelijkheden genoeg.

  13. Origineel geplaatst door ultimasnake
    @Andre: Maar ja, wie zegt dat Apple het weer probeert te voorspellen aan de hand van jouw enkele iPhone? Met de massa aan iPhones in een vrij klein gebied kan je toch echt misschien wel veel meer en accurater metenMisschien kan je een app als buienradar vrijwillig van data voorzien ieder uur voor meer inzicht ipv de meters die ze zelf uitzetten? wie weet Wat niet is kunnen we nog niet beoordelen toch?

    Alleen kost dat onnodig van je accu.

  14. Terecht dat Apple het kopieergedrag van Samsung kopieert !

  15. Origineel geplaatst door Veronica
    Alleen kost dat onnodig van je accu.

    En ik sta bijna elke dag in een productiehal waar een hoge luchtvochtigheid en temperatuur is. En een ander zit in een kantoor met airco.

  16. Vandaar het gaatje boven de volume knoppen.

  17. Referentiedruk kan de iPhone via internet opvragen. Dan heb je weel veel nauwkeuriger de hoogte te pakken! Bij GPS is de hoogte veel onnauwkeuriger dan de ‘X,Y’ coordinaten. In een gebouw ook altijd handig.

  18. Origineel geplaatst door ultimasnake
    @Andre: Maar ja, wie zegt dat Apple het weer probeert te voorspellen aan de hand van jouw enkele iPhone? Met de massa aan iPhones in een vrij klein gebied kan je toch echt misschien wel veel meer en accurater metenMisschien kan je een app als buienradar vrijwillig van data voorzien ieder uur voor meer inzicht ipv de meters die ze zelf uitzetten? wie weet Wat niet is kunnen we nog niet beoordelen toch?

    Als je toch al verbinding met internet moet hebben om dit bruikbaar te maken, waarom gebruik je dan niet gewoon de weersvoorspelling die je toch al van internet kan trekken?

    Origineel geplaatst door WimN
    Referentiedruk kan de iPhone via internet opvragen. Dan heb je weel veel nauwkeuriger de hoogte te pakken! Bij GPS is de hoogte veel onnauwkeuriger dan de ‘X,Y’ coordinaten. In een gebouw ook altijd handig.

    Een GPS kan best behoorlijk de hoogte berekenen, vooral als je genoeg satelieten hebt. Het klopt dat je dat op de grond in stedelijk gebied wel kan vergeten. In een gebouw heb je vaak geen betrouwbare druk, omdat veel gebouwen door de airco een lichte overdruk hebben. Ook mogen ze wel zorgen dat het ding dan meer dan één statische poort heeft, anders kan je al een andere druk krijgen als je je toestel draait ten opzicht van de wind als je wel buiten staat. De statische poorten (voor de hoogtemeters) in vliegtuigen zitten niet voor niets op heel specifieke plekken op de romp.

  19. Ik zie er in ieder geval niet de toegevoegde waarde van in, maar even afwachten dus.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.