Adobe brengt Lightroom naar iPhone, Photoshop Mix voor iPad

Adobe heeft vandaag een iPhone-versie van Lightroom uitgebracht. Daarnaast kun je op de iPad bezig met Photoshop Mix.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Adobe Lightroom iPhoneAdobe heeft vandaag een iPhone-versie van Lightroom uitgebracht. De nieuwe iPhone-app is een aangepaste variant van het eerder verschenen Lightroom voor iPad. De iOS-versie van Lightroom is gratis te downloaden, maar vereist wel Lightroom 5 voor Windows of OS X en één van de Creative Cloud-abonnementen. Daarnaast heeft Adobe Photoshop Mix voor de iPad uitgebracht – een speciale iPad-versie van Photoshop die functies van de desktopvariant bevat.


Photoshop MixLightroom voor iPhone synchroniseert in principe je fotobibliotheek tussen computer en iDevices. Je kunt bewerkingen maken op je iPhone, die vervolgens weer op de pc bekeken kunnen worden. Lightroom voor iPhone laat je RAW-bestanden bewerken, zonder dat je gigantische bestanden hoeft te synchroniseren. Volgens Adobe wordt een kleiner bestand gedeeld waarmee de bewerkingen alsnog goed worden gesynchroniseerd.

Photoshop Mix is alleen beschikbaar voor de iPad en laat je foto’s op een aantal bijzondere manieren bewerken. Zo is het mogelijk om twee afbeeldingen aan elkaar te plakken, of om een object in een foto weg te werken. Een automatische bewerkingsfunctie zorgt er voor dat je foto er zo goed mogelijk uitziet. Log je in met je Creative Cloud-account, dan kun je bestanden van Photoshop op je computer openen.

Downloaden:

iPad-pen en liniaal

Adobe Ink Adobe SlideAdobe heeft vandaag ook twee tekenaccessoires voor de iPad geïntroduceerd: een iPad-stylus en een liniaal. Beide accessoires werden meer dan een jaar geleden voor het eerst door Adobe aangekondigd. Toen stonden ze nog bekend als de Mighty Stylus en Napoleon-lineaal. Adobe heeft nu voor wat normalere namen gekozen: de stylus is de Adobe Ink, en de liniaal staat bekend als de Adobe Slide.

Beide iPad-accessoires hebben geen Bluetooth of andere draadloze verbindingsmethoden. In plaats daarvan zijn de apps van Adobe slim genoeg om ze te herkennen. De Slide raakt het scherm van de iPad bijvoorbeeld op zeer specifieke punten aan, waardoor een teken-app weet dat je een liniaal gebruikt. Een knop op de liniaal duwt een extra aanraakpunt op het iPad-scherm, waarmee een app speciale functies kan activeren. De virtuele vorm van de liniaal kan bijvoorbeeld veranderen, waardoor er een cirkel op het scherm verschijnt.

De Adobe Ink heeft dezelfde knop, die in een app een speciaal menu activeert. Deze laat je overal in de app van bijvoorbeeld pendikte veranderen. De Ink en Slide zijn binnenkort samen beschikbaar voor 199 dollar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 21:03
Categorie Apps
Onderwerpen adobe, lightroom, photoshop
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.