‘iPhone 6 meet weersomstandigheden met ingebouwde barometer’

De iPhone 6 gebruikt een ingebouwde barometer om de weersomstandigheden en je hoogte te meten. Dit ontdekte 9to5Mac.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 6 gebogen concept MartinApple wil een barometer en luchtdruksensoren toevoegen aan de iPhone 6. Dit blijkt uit code van iOS 8 en app-ontwikkeltool Xcode 6. In de CoreMotion API’s van iOS zitten duidelijke verwijzingen naar de nieuwe sensoren, die Apple waarschijnlijk gaat gebruiken om hoogte en weersomstandigheden te meten. Hoewel sommige apps met behulp van gps en bewegingen al je hoogte kunnen schatten, gaat het in iOS 8 volgens ontwikkelaars toch echt om nieuwe hardware.

9to5Mac ontdekte de verwijzingen naar de barometer en luchtdruksensoren. Toen zij samen met ontwikkelaars de functie op de iPhone 5s probeerden te gebruikten, bleek deze iPhone nog niet te worden ondersteund. Het is daarom aannemelijk dat een toekomstige iPhone ingebouwde sensoren nodig heeft.

De barometer kan aan bijvoorbeeld navigatie-apps vertellen of je op het moment in een hoog gebied staat dankzij luchtdrukmetingen. Er zijn nog een aantal toepassingen te bedenken. Zo kan de barometer proberen te voorspellen of het binnenkort gaat regenen, zodat de iPhone niet langer afhankelijk is van online weerberichten.

Apple probeert de iPhone steeds beter bewust te maken van zijn omgeving. In de iPhone 5s introduceerde Apple de M7 motion-coprocessor, die bijhoudt wanneer je beweegt en hoeveel stappen je zet. Op deze manier weet bijvoorbeeld de Kaarten-app wanneer je een route wil plannen voor een wandeling of voor een autorit.

Geruchten wijzen er op dat Apple de iPhone 6 in september dit jaar zal introduceren. Pas dan zullen we horen of er inderdaad een barometer en andere luchtdruksensoren in zitten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 23:22
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen barometer, iPhone 6, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.