Twitter iOS icon

Twitter voor iOS ondersteunt gif-animaties

Twitter voor iOS ondersteunt voortaan gif-animaties. De afbeeldingen hebben een blauwe afspeelknop. Je ziet ze ook op de website en Android.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Twitter iOS iconDe Twitter iOS-app laat je voortaan gif-plaatjes bekijken. De afbeeldingen worden stilstaand in je tijdlijn getoond, met bovenop een blauwe afspeelknop. Met een tap hierop wordt de tweet in een apart venster geladen waar je de gif-animatie te zien krijgt. De gif-ondersteuning op Twitter is voor alle belangrijke platformen. De afbeeldingen zijn te zien in de iOS-app van Twitter, maar ook op de Twitter-website en op Android.

De gif-afbeeldingen worden ook meegenomen in Twitter-cards. Dit betekent dat ze ook verschijnen in ingesloten tweets op andere websites, zoals hieronder. Je moet dan wel eerst op de afbeelding drukken.

De gif-ondersteuning op Twitter vereist geen update voor de apps. Het lijkt er op dat Twitter aan de serverkant een aanpassing heeft gemaakt. Zie je een tweet met gif-afbeelding in je tijdlijn voorbijkomen, dan zal de functionaliteit voortaan gelijk werken.

Door de afspeelknop bij gif-afbeeldingen hebben de animaties iets weg van een video. Daarmee lijkt Twitter een alternatief te ondersteunen voor een eigen dienst: met videodienst Vine is het immers ook mogelijk om een kort filmpje te maken. Vine-video’s kunnen net als gif-afbeeldingen vanuit een tweet worden afgespeeld.

Twitter’s API biedt ook ondersteuning voor gifs. Alternatieve Twitter-apps kunnen daarom binnenkort een vergelijkbare ondersteuning inbouwen.

Downloaden: Twitter (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 21:03
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.