Reacties voor: ‘iPhone 5 ondersteunt 4G’

China Unicom-topman Huan Wenliang heeft tijdens MacWorld Azië beweerd dat de volgende iPhone 4G-netwerken zal ondersteunen. Hierbij zou HSPA+-technologie worden gebruikt.
Lees het complete artikel → ‘iPhone 5 ondersteunt 4G’
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 47 reacties

  1. Mooi zo dan is het probleem met de 3G patent ook opgelost.

  2. @Johan: Ik vind dat van die 3G patenten eigenlijk helemaal nergens op slaan, de iPhone bestaat al zo lang en dan klaagt Samsung nu pas Apple aan

  3. 100 mb/seconde… dat zou best vervelend zijn, zit je na een seconde of tien over je 1000mb limiet heen 🙁

  4. En kunnen we dan ook aannemen dat er toch een iPhone 5 komt en niet een iPhone 4s?

  5. @TimmetjeTim: 3G bestaat dus al langer 🙂

  6. @Jan: Misschien iPhone 4G, omdat het ook om een 4G netwerk gaat

  7. Indien dit waar is werkt dit toch niet bij ons aangezien de Providers het 3G netwerk nu al niet eens goed werkend krijgen.

  8. Er is geen ondersteuning voor echte 4G techniek.
    Het gerucht is dat er ondersteuning is voor HSPA . Dat betekent max 21Mbit/s.
    Het is gewoon een evolutie van de techniek die de iPhone 4 ondersteunt.

  9. 21 mb of Mb? 21 millibit is nogal weinig..

  10. @Charlie: Daar draait zijn opmerking niet om.

    Ik vind die mensen die bewust dingen lekken lelijke partners..

  11. Origineel geplaatst door OptimusPrimeNL
    @Jan:Misschien iPhone 4G, omdat het ook om een 4G netwerk gaat

    of een iphone 5 4gs 😛

  12. Is niet zo raar. In USA zijn er al diverse modellen bij Verizon die 4G ondersteunen. Zou raar zijn als Apple nog een jaar zou wachten om dit te ondersteunen

  13. Heel leuk!! Zal er veel plezier van hebben! MET DE DATA LIMIETEN!!! Heb nu al waardeloze dekking met 3g via tmobile ben benieuwd met 4g ….. Joke netwerken hier, maar wel ervoor betalen

  14. Ik neem aan dat wanneer 4G uitkomt in Nederland, dit niet in de bestaande abonnementen wordt toegepast ofwel? Dus dat je een speciaal 4G abo moeten nemen.

  15. Origineel geplaatst door Ruben Bosch
    21 mb of Mb? 21 millibit is nogal weinig..

    En dan nog, is ‘t MB of Mb? Veel datasnelheden worden uitgezet in bits, dus hou je van je 21Mb nog geen 2MB meer over… Nog snel genoeg, vind ik, maar goed, er zijn altijd mensen waarvoor ‘t niet snel genoeg kan :S

    Origineel geplaatst door Johan
    Mooi zo dan is het probleem met de 3G patent ook opgelost.

    Nee, want 4G is een techniek die NAAST 3G bestaat. Daarnaast hebben we hier geen 4G-netwerk, dus hebben alsnog 3G-antennes nodig in de iPhone…

    Origineel geplaatst door TimmetjeTim
    @Johan: Ik vind dat van die 3G patenten eigenlijk helemaal nergens op slaan, de iPhone bestaat al zo lang en dan klaagt Samsung nu pas Apple aan

    Die hele patentenoorlog is inderdaad onzin, maar Samsung slaat Apple alleen maar met deze patenten om de oren omdat Apple is begonnen met Samsung aanklagen… En Apple heeft dat jaren gelaten omdat de belangrijkste componenten van Samsung komen. Dat Apple afstapt van Samsung-componenten komt denk ik weer van het feit dat Apple Samsung niet meer vertrouwde met hun grote bestellingen, omdat Samsung op die manier ook wel de blokjes in elkaar kon plaatsen en op die manier 4 dagen na de aankondiging van de iPad2 een “iPad2-kloon” kon laten zien.

  16. Origineel geplaatst door Richard
    Ik neem aan dat wanneer 4G uitkomt in Nederland, dit niet in de bestaande abonnementen wordt toegepast ofwel? Dus dat je een speciaal 4G abo moeten nemen.

    Heb jij een specifiek 3G-abonnement dan? Je neemt een abonnement op de diensten van KPN, en als jij een data-gedeelte in je abo hebt en een telefoon die 4G ondersteunt kun je waarschijnlijk gewoon via 4G communiceren.

  17. Origineel geplaatst door Richard
    Dus dat je een speciaal 4G abo moeten nemen

    Waar je dan niks aan hebt zolang geen enkele provider 4G heeft…

  18. Sorry voor de verbetering, maar het is 21Mb/s (megabit) in plaats van 21MB/s (megabyte), groot verschil!

  19. Verdikkeme nu had ik gehoopt dat die chinezen een foutje in de dia’s hadden gemaakt en dat je ”per ongeluk” de Iphone 5 zag in die lege kader 😀

  20. Onzin, deze techniek mogen we niet eens 4G noemen, daar is dit te sloom voor. Technieken zoals LTE Advanced en WiMAX-Advanced bestempelen we als 4G.
    HSPA+ benoemen we als 3G transitional
    (3.5G, 3.75G, 3.9G).

  21. Dit is trouwens Mb dat is iets anders als MB.

    Het zal dus ongeveer 2,5 tot 3 MB per seconde zijn.

  22. Dat wordt een App uitvinden die wanneer je hem zoekt je iPhone 5 uit transparantie haald!
    Ben benieuwd wat die ‘4g’ net werken gaan kosten!? Nog even geduld nog een paar dagen en dan weten we waar het om draait!

  23. Zo 21 MB, dat is sneller dan thuis, komt neer op 160 Mbit. Of bedoelen ze juist 21 mb? Of 21 Mb?

  24. Het zal wel 21 Mb/s ipv MB/s zijn zeker?

  25. Toevallig net geen foto van de iPhone 5 XD

  26. Vind ik allemaal wel heel leuk maar dan is de vraag dat hier onze Belgische netwerken uitgerust zijn voor een 4G verbinding te gebruiken..

  27. @Mj: Het is 21 Mb, dat staat ook in de foto.

  28. @Bubbly: Het gaat hier om het feit wat eerder was. Ik ben het er helemaal mee eens! Pure flauwekul. sla de handen ineen en er zullen de mooiste producten kunnen komen.

  29. Iphone 4gs en de iphone 5 komen 🙂 21 okt in the phone house.

  30. “VS grootste speler in 4G markt”

    Vergeet Japan niet waar 4G al vrij normaal is, daar begonnen ze al in 2008 met de uitrol van 4G.

  31. Ik kan niet wachten op 4G ondersteuning ….. dan is mijn batterij al bijna leeg voordat hij de eerste 4G mast gevonden heeft.

  32. “Op het moment zijn er alleen 4G-netwerken in een select aantal landen, met als grootste speler de Verenigde Staten.”

    LOL, 4G in de US in in de praktijk sloppy 4MBit down ….

  33. HSPA+ is geen 4G. En LTE ook niet! Met LTE kan je overigens nog geen 100 mbps halen. Dit kan pas met LTE-A(dvanced). En dat is dan wel weer 4G.

  34. @Charlie:
    – als een partij patent X in bezit heeft
    – daarover bewust 3 jaar zwijgt
    – een onredelijke prijs vraagt
    – tijdens het onderhandelen naar de rechter stapt

    Vind jij dat geen vreemde gang van zaken?

    Mee eens, dat zie je ook op andere fronten waar soms ook concurrenten juist goed samenwerken. Daar wordt platform-brede vooruitgang geboekt.

  35. “3G bestaat al langer….”

    Ik heb Tmobile. Die kennen nog geen 3G 😉

  36. iPhone 5 of iPhone 4s of iPhone 4G????

  37. Origineel geplaatst door Tijnemans
    3G bestaat al langer….Ik heb Tmobile. Die kennen nog geen 3G

    Je zou een weekje je 3G uit moeten zetten, dan piep je wel anders 😉

    Origineel geplaatst door Tom D
    iPhone 5 of iPhone 4s of iPhone 4G????

    4G zou dom zijn, aangezien dat nergens een landelijk netwerk heeft voor zover ik weet. Dan krijg je dat het in een gedeelte van de VS werkt en de rest van de wereld nauwelijks of niet. Zou de grootste flater zijn sinds de naamkeuze voor 2G/3G. Ik hoor nog steeds iedereen iPhone 1 zeggen, terwijl dat simpelweg niet bestaat :S

  38. @TimmetjeTim: ja vreemd waarom zou dat zijn, volgens mij had android ook al meerdere touch telefoons en die werd ook aangeklaagd door apple… ik vind het goed dat apple een koekje van eigen deeg krijgt.

  39. Wat een subjectiviteit in de reacties. Goed dat deze personen geen rechters (in spe) zijn.

  40. @mathijs: Nou ik denk dat anders zit.
    Je zou in theorie dus 100mb kunnen binnen halen. Maar als allleen surft en geen videos kijkt dan kan je snell interneten of veel whatsappen en die zitten echt niet aan 100 per bericht ofzo

  41. Origineel geplaatst door Bubbly
    4G zou dom zijn, aangezien dat nergens een landelijk netwerk heeft voor zover ik weet. Dan krijg je dat het in een gedeelte van de VS werkt en de rest van de wereld nauwelijks of niet. Zou de grootste flater zijn sinds de naamkeuze voor 2G/3G. Ik hoor nog steeds iedereen iPhone 1 zeggen, terwijl dat simpelweg niet bestaat :S

    Jawel hoor in belgie heeft base 4G antennes staan. eigenlijk 3G antennes met 4G op. Base kan als ze wil met een software update de antennes werkende krijgen waardoor ze opeens marktleider kunnen worden bij mobiel internet.

  42. 4G zou mooi zijn op iPhone 5.
    Maar zolang er geen genoeg aanvragen zijn op de providers Belgacom en Telenet in Belgie komt er geen 4G.
    En dat is minder.
    We zullen het weten begin volgend jaar.

    En als we spreken over Belgacom en Telenet: ze kunnen nog niet eens een deftig werkend internet en telephonie netwerk instaleren dat gebeurt door onderaannemers. Laat staan dat ze een 4G netwerk gaan laten draaien.

  43. @mathijs: je vergeet het verschil tussen mega bit en mega bite internet snelheid word gemeten in mega bit en je limiet word gemeten in mega bite. mega bit is namelijk 8x zo precies dan mega bite 8 mega bit is namelijk 1 mega bite.

    @Maarten: zeker weten gewoon even delen door 8 :[

  44. Heel leuk en aardig dat ze deze snelheid ondersteunen, maar je gaat alleen maar sneller over je limiet heen. En gezien de veranderingen qua datalimieten in abonnementen lijkt het me ook niet fijn voor de portomonnee.

    Zoals eerder vermeld, HSPA+ is geen 4G. Ook de 21megabit/s is incorrect. De techniek achter HSPA+ laat snelheden tot 84 megabit/s toe, echter het gros van de providers bieden 21mbit/s aan. Slechts een klein aantal providers bieden al 42mbit/s aan. Of het in praktijk haalbaar is, is een ander verhaal.

  45. @mathijs: Mbit staat er, 8 mbit =/= 1MB.

  46. Het zou me verbazen. Tenzij het om de Amerikaanse “eigenlijk 3G” 4G gaat, die gewoon een tandje sneller met het oude protocol werkt. Echte 4G/LTE is misschien wel tegen het einde van de economische leeftijd van de aankomende iPhone goed beschikbaar in westerse landen. zelfs 3G is nu nog niet dekkend, en daar zijn ze al even mee bezig met uitrollen.

  47. Er wordt hier gesproken over patent oorlogen gekoppeld aan 3G en 4G. Deze rechtszaken handelen over totaal andere issues! Deze gaan over de gebruikte software in de producten van Samsung en iPhone. 3G en 4G zijn hoogfrequente dataoverdracht protocollen die los staan van de werking van de betreffende telefoons. Daarbij komt nog dat de meeste providers nog steeds bezig zijn met het opzetten van de 3G data netwerken, laat staan dat ze op korte termijn iets zouden kunnen doen met het nieuwe 3.9 of zelfs 4G.

    Qualcomm (fabrikant van GSM chips) heeft al medegedeeld dat pas in het eerste kwartaal van 2012 de nieuwe chips beschikbaar komen voor GSM fabrikanten. Dan duurt het nog minimaal 1 jaar voordat deze chips worden toegepast in de nieuwe ontwerpen van Smartphones.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.