‘iPhone 5 ondersteunt 4G’

China Unicom-topman Huan Wenliang heeft tijdens MacWorld Azië beweerd dat de volgende iPhone 4G-netwerken zal ondersteunen. Hierbij zou HSPA+-technologie worden gebruikt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5 China UnicomTijdens een presentatie op Macworld Azië heeft een topman van de Chinese telecomprovider China Unicom beweerd dat de iPhone 5 4G zal ondersteunen. De Japanse IT-website PC Watch was aanwezig en maakte foto’s van het verhaal van de topman, waarin dia’s voorbijkwamen die hij gebruikte om zijn verhaal te onderbouwen. Het zou gaan om HSPA+, een mobiele datatechniek die ervoor zorgt dat snelheden tot 21 Mbit per seconde haalbaar zijn. Het staat haaks op eerdere verhalen, die spraken over 4G-LTE. Die laatste technologie is ook een stuk geavanceerder: hiermee kunnen snelheden tot 100 Mbit per seconde behaald worden.

De uitspraak werd gedaan door Huan Wenliang, vice-president van de research-tak van de telecomprovider. Wenliang bevindt zich als topman bij een grote telecomprovider in een belangrijke positie, wat op zijn beurt ervoor kan zorgen dat hij meer weet over de iPhone 5-ontwikkelingen dan anderen. Aan de andere kant zou het ook kunnen gaan om een analyse van de vice-president.

Op het moment zijn er alleen 4G-netwerken in een select aantal landen, met als grootste speler de Verenigde Staten. In Nederland kunnen we nog geen gebruik maken van de technologie. Veel concreets over 4G in Nederland is nog niet bekend, al beweerde afgelopen juli een The Phone House-medewerker wel dat KPN volgend jaar met de uitrol zal beginnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2011, 17:33
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp china

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.