Reacties voor: iPhone 3GS een flop volgens Nokia

Nokia medewerker Mark Loughran vind de iPhone 3GS een slechte smartphone. De camera zou gebruikers ervan weerhouden om een goede smartphone te kopen. HIj zegt dat de N97 daar een beter keus voor is.
Lees het complete artikel → iPhone 3GS een flop volgens Nokia
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 186 reacties

  1. Hij is gewoon jaloers 😉

  2. LOL

  3. N97 is ook gewoon een mooi toestel 🙂

  4. Duidelijk een Windblows-gebruiker, die de term “user interface & usability” nog nooit gehoord heeft.

  5. Hartstikke leuk dat meneer Nokia dat vind natuurlijk maar ik denk niet dat veel mensen nu een Nokia gaan kopen door zijn mening.

  6. De N97 is een flop met z’n resistive (schrijf ik het zo goed?) touchscreen + stylus 😉

    “Deze ontwikkeling is te laag vergeleken met de concurrentie”

  7. Iedereen wil iets leuks in handen, met een Nokia heb je iets gewoons in handen, met een iPhone daarintegen heb je wel een exclusief iets in handen, en de 3GS is echt wel beter dan de voorloper, de camera is tevens ook niet bedoeld om een trouwreportage mee te maken.

    Nokia is ook niet echt vernieuwend met de N95, N96 en de N97 de specs zijn niet veel veranderd en het blijft een Nokia… meningen verschillen.. Apple rules!!

  8. Heeft deze beste man van Nokia ook in ze vergelijk het uitval percentage meegenomen??

    Volgens mij ligt deze bij Nokia een stuk hoger dan bij Apple.

  9. Nou dan heb je een toestel met een betere camera, who cares… Ik mij iPhone niet voor de camera, maar voor de gebruikers interface, e-mail, sms, telefoon functie die ik gewoon veel fijner vind aanvoelen dan andere telefoon/smartphones….

  10. Appels met peren vergelijken.

  11. Goede PR is ook moeilijk dus dan maar over een andere boeg zal hij gedacht hebben 🙂

  12. Ik vind gewoon de iphone beter/mooier/populairder/..

  13. Dat de iPhone toch wel iets goed moet doen om deze omzet te halen kan hij goed verklaren zoals dat altijd verklaard word door haters.

    Zijn verklaring voor het succes van apple zal vast liggen aan marketing. Want apple is natuurlijk overpriced prul met een appel logotje er op.

    Loughrans mening kunnen aanscherpen lukt niet. Hij is het verplicht aan zijn bedrijf en aandeelhouders om vol te houden dan de N97 beter is dan de iPhone. Maar hij weet zelf natuurlijk ook wel dat hij onzin praat.

  14. Ik ruik frustratieeeeee

  15. Wat betreft de camera, die loopt inderdaad achter op de gemiddelde camere in andere smartphones. En als update had dat best wat beter mogen zijn. Neemt niet weg dat Apple nog altijd de beste smartphone heeft en voor ligt op concurrentie!

  16. Volgens alle bedrijven die concurreren met elkaar zijn altijd alle nieuwe producten een flop.

  17. Toch heeft de man wel een punt. Bedrijven als Nokia/LG etc kunnen zich het niet permiteren om een nieuw toestel uit te brengen dat dezelfde look and feel heeft als de vorige, maar hier en daar wat hardware en software matig is veranderd.

    De telefoon zou simpelweg niet meer verkopen en ze gaan naar de concurrent die wel met een nieuw design komt.

    Apple is met de iPhone de enige in haar soort en heeft daardoor niet echt concurrentie. Ik denk dat de ontwikkeling anders zou zijn gegaan als een ander bedrijf ook een apple telefoon zou mogen uitbrengen met gebruik van iTunes en dergelijke.

    Sterker nog: het zou een verbetering worden, want je wordt veel scherper gehouden.

    Nokia haalt het niet bij de iPhone, maar Mark Loughran heeft gelijk dat het evolutie is en geen revolutie.

  18. “Een kat in het nauw maakt rare sprongen.”

  19. Ik denk dat het onzin is om te zeggen dat je met een Iphone iets exclusiefs hebt. Beetje raar als er miljoenen van verkocht zijn. Mijn vriendin wil bijvoorbeeld geen Iphone, alleen al omdat iedereen zo’n ding zou hebben en zij geen volgertje wil zijn.

    Ik heb van de week een beetje met de N97 kunnen spelen en het is een retegoed toestel. Een Iphone ziet er door zijn slanke ontwerp er wel sexier uit.
    Verder werkt de userinterface van een Iphone, mede door zijn grote iconen en het capacitief touchscherm makkelijker. Het is natuurlijk een kwestie van wennen.

    Het leuke was dat ik in eenT-Mobile winkel stond waar d everkoper een voorkeur had voor de Iphone, hij had er zelf eentje en liet dat ook zien. Terwijl in de winkel een klant stond die meldde dat hij een iphone had gehad maar er toch vanaf was gestapt omdat hij het speelgoed vond en trots zijn N97 liet zien.
    De klant met de N97 was redelijk fanatiek dat hij de Iphone maar speelgoed vond.

    Het is gewoon een kwestie van smaak en waarje het toestel voor wilt gebruiken. En daar is niets mis mee..

    De Nokia man heeft overigens wel een beetje gelijk. De Iphone mag dan wel zoveel verkocht zijn maar dat komt vooral doordat het zo gehyped wordt en door de appstore. De 3GS is inderdaad maar een kleine evolutie ten opzichte van de 3G.

    De appstore is een superidee geweest van Apple. Want zonder die apps waren ze nooit zo ver geweest als nu.
    Apple verdient bakken met geld aan de Iphone. Het is qua inkoop geloof ik het duurste toestel wat er is terwijl de specs erg laag zijn.

    Overigens de camera van de N97 is inderdaad vele malen beter als de Iphone, maar als je wilt fotograveren moet je de Samsung M8910 pixon12 nemen. Kijk maar op gsmarena. Daar zie je dat jij al met 4 jaar oude SLR camera’s mee kan komen.

    Alle Phones hebben voor en nadelen. Denk niet dat de Iphone geen nadelen heeft.
    De vergelijking tussen de Nokia N97 is niet helemaal goed. De Iphone is een multimediaphone en de Nokia N97 is een smartphone.

  20. Hahahahha, ik moet altijd lachen om dit soort nutteloze vergelijkingen van telecombedrijven vs Apple.

    Het lijkt wel hetzelfde als een G5 vergelijken met acer’s Predator. Het een is voor een hele andere doelgroep ten opzichte van het ander.

    het is duidelijk dat de mobiele industrie op zijn gat ligt, gezien het aantal toestellen wat er uitkomt op dit moment.

    Zet daar tegenover dat elk nieuw toestel wat er nu uitkomt enigszins Apple nadoet, d.m.v. het uitbrengen van een “app store” of “iTunes store” en dan zeiken over apple dat zij niet revolutionair zijn.

    Ik zeg: pure kift van de goede mensen @ Nokia

  21. Mr. Nokia heeft wel een beetje gelijk, de GS biedt niet veel nieuws ten opzichte van de “gewone 3G”. Alleen is de 3G al stukken beter dan alles wat Nokia op de markt heeft nu, zeker wat usability betreft.

    Ik denk dan ook dat de GS een tussen modelletje is tot volgend jaar er een echt nieuw model komt met ook een ander uiterlijk en (alweer) revolutionaire eigenschappen. Dus geduld mr. Nokia tot juni 2010!

  22. Leuk om te lezen (ik als ex Nokia gebruiker) Ik zwoor bij Nokia heb al heel wat nokia’s gehad maar nu ik een 3g heb …. zeg ik maar een ding tegen Nokia daaaaagggg! en nooit meer. Weing vernieuwend elk menu is hetzelfde alleen ander uiterlijk en primair is een toestel toch om te bellen? Nu heb ik een I-Phone3g en bel ik met STIJL.

    Nokia is bang voor zijn markt aandeel nu ze weten dat Apple ze voorbij gaat en de concurrent afkraken is altijd makkelijker dan te zeggen dat ze het goed doen.

    Mijn volgende telefoon wordt I-phone 4g ( of wat er ook gaat komen)

  23. Ik vind het ook wel raar dat de iPhone 3G geen video recording functie heeft, ondanks dat het een hele goede telefoon is.

  24. Apple loopt echt niet voor op de concurrentie. Het is nog steeds Nokia met het grootste marktaandeel! Ik ben zelf ook geen Nokia fan, maar dat zijn wel de feiten.

    Apple mag best wel eens wat zaken sneller ontwikkelen. Zakelijk is de iPhone wel volwassener geworden, maar ze zijn er nog lang niet.

  25. Origineel geplaatst door Dennis
    Volgens alle bedrijven die concurreren met elkaar zijn altijd alle

    wat betreft de camera, heb je gezien wat voor foto’s en video’s hij maakt?…ziet er ERG goed uit hoor! echter vind ik wel dat apple wat meer MP erin had mogen stoppen omdat mensen toch graag kijken naar de cijfertjes..maar het is echt geen slechte camera

  26. Origineel geplaatst door wesley
    Nou dan heb je een toestel met een betere camera, who cares… Ik mij iPhone niet voor de camera, maar voor de gebruikers interface, e-mail, sms, telefoon functie die ik gewoon veel fijner vind aanvoelen dan andere telefoon/smartphones….

    dat bedoel ik, wat maakt mij die camera uit, dit toestel heeft zoveel meer. En de iphone camera word het meest gebruikt van allemaal
    vegeleken met Andere telefoons, compact camera. en Spiegelretlex op flicker.
    Haha mr nokia, met zn dikke telefoon en stylis en 100 grote knoppen met een camera lens van een cm met een flink gewicht!

  27. Is er voor de Nokia ook een wachtlijst van een paar weken?
    Hoeveel apps zijn er voor de Nokia en hoeveel voor de iPhone?
    Is de touchscreen van een Nokia van plastic of van gehard krasvrij glas, zoals de iPhone?
    Vallen Nokia’s soms onverwacht uit, zonder enige reden?
    Waarom lijkt de nokiaN97 verdacht veel op een iPhone met zijn zilveren rand?

    Wie is er drie keer dikker dan de iPhone?
    Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan, maar bij Nokia snappen ze nog steeds niet waar het om draait, de interface en de software die je telefoon nuttig maken.

    De iPhone is eigenlijk een kleine mac waar je ook mee kan bellen en sms-en. De Nokia is nog steeds een telefoon waar je wat leukigheidjes mee kan doen…

  28. Wij van WC-eend… etc etc

  29. Ook ik ben heel enthousiast over m’n 3G en wil geen ander toestel, zeker geen Nokia. Toch heeft men wel een punt, de verbeteringen in de 3GS zijn interessant maar van een “nieuw” model is m.i. geen sprake. Wat dat betreft kijk ik, nu al, uit naar een nieuwe iPhone medio 2010.

  30. Een zeer domme reactie op de competitie, dat heeft de man vast niet zo geleerd op zijn managment cursus.
    Maar ja, verliezen is nooit leuk.

  31. Ok dan, voor de laatste keer 🙁 Megapixels heeft weinig tot niets te maken met fotokwaliteit. De foto’s die ik met de 3G maakte waren al heel goed en zullen met de 3GS wellicht nog beter worden.
    Daarnaast levert Apple met de iPhone en Appstore 1 produkt, ze kunnen niet zonder elkaar. Een kale iPhone is niet een heel bijzonder produkt, maar dank zij de appstore en de manier waarop het apparaat werkt is het een geweldig produkt.
    Wat ik overigens nooit heb begrepen is waarom een bedrijf dat telefoons maakt zo druk doet over foto’s maar dat zal wel aan mij liggen 😉

  32. Ik heb nooit die Apple fanboys gesnapt en nooit een Apple product gekocht, tot deze iPhone..

    Wat een wereld van verschil! Nu snap ik die mensen! Natuurlijk is de iPhone niet perfect en zijn er kleine dingen die beter kunnen, maar o wat een ervaring!

    Het toetsenbord, het menu, het klikken, de logische opbouw, de interface, gewoon alles: er is over nagedacht.

    Windows mobile is een Windows die nagemaakt is om op een klein scherm te tonen, terwijl het OS op de iPhone intuitief aanvoelt. + De integratie met de verschillende zaken als iTunes, App Store maken dat dit gewoon een ontzettend leuk apparaat is. Een 12Mpix camera op een gsm is vast leuk, maar een wat ben je er mee als je telefoon suckt? 🙂

  33. Origineel geplaatst door Seminifeer
    …….De Nokia man heeft overigens wel een beetje gelijk. De Iphone mag dan wel zoveel verkocht zijn maar dat komt vooral doordat het zo gehyped wordt en door de appstore…..

    He Seminifeer,

    Een van de redenen dat het zo gehypet wordt is de hele simpele reden dat dit hun eerste toestel is, daar moet je commercieel gezien ook mee stunten.

    Daarnaast zijn LG/Nokia e.d. bedrijven die er voor de mass appeal zijn, gericht op de wensen van de consument.

    Apple doet dit niet, die komen met iets uit (al sinds de eerste mac) en laten het aan de koper om er zijn eigen twist aan te geven.

    Ik bedoel maar: hoe simpel is de iPhone eigenlijk, in zijn “gewone” staat???
    Wij maken het exclusief door het voor onszelf te tweaken met of zonder apps, jailbreak, cases, en allerhande extra’s die hiervoor te koop zijn.

    Just my 50 cents

  34. Origineel geplaatst door Jazzamataz
    Apple loopt echt niet voor op de concurrentie. Het is nog steeds Nokia met het grootste marktaandeel! Ik ben zelf ook geen Nokia fan, maar dat zijn wel de feiten.Apple mag best wel eens wat zaken sneller ontwikkelen. Zakelijk is de iPhone wel volwassener geworden, maar ze zijn er nog lang niet.

    Je weet dat de iPhone pas 2 volle jaren bestaat, terwijl Nokia al vele tientallen jaren de tijd heeft gehad zo’n groot marktaandeel te krijgen, he…

  35. De iPhone is eigenlijk een kleine mac waar je ook mee kan bellen en sms-en. De Nokia is nog steeds een telefoon waar je wat leukigheidjes mee kan doen…

    Dit is de nagel op de kop slaan!!!

    Iphone heeft niet de beste camera, en is ook niet de beste op elk onderdeel, net zoals iedere mac.
    Maar alles wat er op zit werkt, werkt goed en eenvoudig. Er zit ene prachtige apple store achter, en een geweldige intergratie met diensten zoals mobile me, itunes, podcasts en noem maar op.
    Gewoon een simpele, heerlijk werkende micro-mac 😉

  36. De wachtrij voor de iphone word sowieso door Apple gehypt om het toestel populair te maken soort van pr verhaal.

    Wat de pluspunten van een iphone zijn; Touchscreen en de Appstore.

    Als straks het alleen recht van apple op het tochscreen verloopt dan raken ze hun exclusiviteit kwijt denk ik.

    Want Nokia maakt als jaren prima toestelen, waar je wel zelf op kan bepalen wat je instaleert, die een stuk makkelijker simloc vrij te maken zijn end it voor altijd blijven, die je niet hoeft te jailbraken, die een prima camera hebben, die ook 32 gb gehugen hebben.

    Zodra Nokia met het zelfde scherm gaat werken word het voor Apple een moeilijk verhaal.

    Begrijp me nu niet verkeerd, ik gebruik nu mijn iphone elke dag met veel plezier probeer alleen eenvergelijking te maken.

  37. Hoe hoger de opleiding hoe dommer de opmerkingen.
    Zeker nog nooit een iPhone geprobeert.

  38. Commentaar uit een zinkend schip!!

    Nokia doet het slechter en slechter. Gaan nu waarschijnlijk in zee met Google omdat symbian marktaandeel verliest.

    Apple doet het zeer goed en dan toch commentaar geven. Beetje paniekpraat om eigen product in een beter daglicht te stellen. -1

  39. Mensen,

    Er wordt gezeurg over de lage (3.2 MP) resolutie van de Apple camera, maar zo onverstandig is het eigenlijk niet als je het bekijkt vanuit usability.

    Hoge resolutie betekent grotere bestanden, dus tragere conversie, moeilijker/trager te mailen te browsen…

    Kortom, hogere resolutie camera heeft een negatieve impact op de usability.

  40. Tja een Nokia kan je drinken koud zetten zo groot en dik is dat ding zeg. Maarja dat kan de iphone nou weer niet

  41. Nokia of iPhone??

    Omdat ik nu zelf met Mac’s werk heb ik gekozen voor de iPhone.

    Out of the box syncen (via MobileMe), iets wat mij met een Nokia nog nooit is gelukt toen ik nog in een Windows omgeving werkte.

    En ja, een telefoon is om te bellen.
    – En als deze er nog leuk uit ziet
    – Veeeele uitbreidings mogelijkheden zijn
    – Altijd positieve gesprekstof is bij klanten (zakelijk gezien)
    – 1 op 1 synced met mijn MacBook en iMac
    en nog vele andere voordelen

    Dan doe mij maar een iPhone ipv een Nokia

  42. Origineel geplaatst door dave
    Hoe hoger de opleiding hoe dommer de opmerkingen.
    Zeker nog nooit een iPhone geprobeert.

    Waarschijnlijk heeft zijn vrouw er stiekem toch een…

  43. Origineel geplaatst door Seminifeer
    Ik denk dat het onzin is om te zeggen dat je met een Iphone iets exclusiefs hebt. Beetje raar als er miljoenen van verkocht zijn. Mijn vriendin wil bijvoorbeeld geen Iphone, alleen al omdat iedereen zo’n ding zou hebben en zij geen volgertje wil zijn.Ik heb van de week een beetje met de N97 kunnen spelen en het is een retegoed toestel. Een Iphone ziet er door zijn slanke ontwerp er wel sexier uit.
    Verder werkt de userinterface van een Iphone, mede door zijn grote iconen en het capacitief touchscherm makkelijker. Het is natuurlijk een kwestie van wennen.Het leuke was dat ik in eenT-Mobile winkel stond waar d everkoper een voorkeur had voor de Iphone, hij had er zelf eentje en liet dat ook zien. Terwijl in de winkel een klant stond die meldde dat hij een iphone had gehad maar er toch vanaf was gestapt omdat hij het speelgoed vond en trots zijn N97 liet zien.
    De klant met de N97 was redelijk fanatiek dat hij de Iphone maar speelgoed vond.Het is gewoon een kwestie van smaak en waarje het toestel voor wilt gebruiken. En daar is niets mis mee..De Nokia man heeft overigens wel een beetje gelijk. De Iphone mag dan wel zoveel verkocht zijn maar dat komt vooral doordat het zo gehyped wordt en door de appstore. De 3GS is inderdaad maar een kleine evolutie ten opzichte van de 3G.De appstore is een superidee geweest van Apple. Want zonder die apps waren ze nooit zo ver geweest als nu.
    Apple verdient bakken met geld aan de Iphone. Het is qua inkoop geloof ik het duurste toestel wat er is terwijl de specs erg laag zijn.Overigens de camera van de N97 is inderdaad vele malen beter als de Iphone, maar als je wilt fotograveren moet je de Samsung M8910 pixon12 nemen. Kijk maar op gsmarena. Daar zie je dat jij al met 4 jaar oude SLR camera’s mee kan komen.Alle Phones hebben voor en nadelen. Denk niet dat de Iphone geen nadelen heeft.
    De vergelijking tussen de Nokia N97 is niet helemaal goed. De Iphone is een multimediaphone en de Nokia N97 is een smartphone.</blockquote

    Ten eerste als je wilt fotograferen, koop je een goede spiegelreflex. Met een mobiel maken de meeste mensen zogenoemde kiekjes en daar heb je geen 6MP Carl zeis lens voor nodig.

    Ten tweede of je nou een Nokia n97 koopt of een iPhone.. Je blijft een kuddedier. Er zijn altijd mensen die dezelfde mobiel kopen. Enige oplossing voor je vriendin is haar eigen mobiel ontwerpen. En niet op de markt brengen.

    Wat het commentaar van die gast van Nokia betreft.
    Blijkt maar hoe Nokia met de iPhone bezig is. Apple lacht zich stuk hierom..

  44. als ik goeie fotos wil maken neem ik een digitale camera
    fotos met de iphone zijn trouwens zo goed (vooral me pano) dat ik nu voor bedrijven al fotos maak en er goed me verdien dusssssssssss, al die klagers moeten hun mondje houden want apple is beter lijft beter en zal altijd de beste blijven, ze kunnen nooit maar dan ook nooit tippen aan de systemen van apple, die klagers vinden het zelf ook wel een goed systeem anders bouwen ze niet alles na van apple, ze hebben zelf niet de creativiteit en disigne die apple wel heeft en vooral het goede systeem in de computer en in de iphone,laat ze maar zeuren en blaffen, apple blijft de beste

  45. Het probleem van van Mr Nokia is natuurlijk dat hij net zoals iedereen er niet in slaagt alles anders te bekijken.

    Apple ontwikkelt zijn producten vanuit een totaal andere insteek/probleemstelling. Productdesign, bedrijfsfilosofie, marketing… Alles is think different.

    Dat brengt Apple natuurlijk geen windeieren op.
    Wanneer mr Nokia zegt dat Apple evolueert, en niet revolutionair is zou hij eerst moeten zien of zij niet zelf al jaren aan een stuk hetzelfde doen: telkens hetzelfde toestel uitbrengen in een sneller jasje 🙂

  46. Origineel geplaatst door Rik Klein Entink
    Nokia haalt het niet bij de iPhone, maar Mark Loughran heeft gelijk dat het evolutie is en geen revolutie.

    Als REVOUTIE betekend dat je een nieuw uiterlijk kiest voor je product en er een betere camera in doet dan voldoet Apple weldegelijk aan de eisen voor REVOLUTIE Ze adverteren eralleen niet mee dat het EVOLUTIE of RECOLUTIE zou zijn. Datmaakt de pers er van. maar goed om er in mee te gaan…

    Apple heeft dus ook het uiterlijk aan gepast ookal is het minimaal. (dit uiterlijk volstaat priema voor de functionaliteit die het dient)

    Apple heeft er een betere camera in gezet en laat zien dat een betere camera niet zit in heel veel meer megapixels(mensen die dat geloven vallen voor de marketing truck meer is beter)

    Kortom
    Als de verrandering van een uiterlijk met exact de zelfde software en een betere camera voor jou en nokia REVOLUTIE betekend dan heeft apple zijn 3GS heftiger veranderd dan de gemiddelde telefoonboer die REVOLUEERD in plaats van EVOLUEERD

    100+ nieuwe functies Plus 2x sneller een nieuw scherm dat vet afstotend is (ziet er anders uit) glimmend/verchroomde letters op de achterkant (dus er is wel een ander uiterlijk gewoon beter kijken)

  47. Ik vind wel dat hij een punt maakt door te zeggen dat het evolutie is en geen revolutie.

    De iphone 3Gs is nu niet bepaald vernieuwend. En ik moet zeggen een camera met een 3.2 Megapixels is wel een beetje 2005 hoor.

    Dit type camera zit al in een goedkoop prepaid toesteltje,

    Ik hoop dat Apple bij een volgende release weer iets revolutionairs uitbrengt.

  48. Op sommige punten heeft hij best gelijk. De cam van de iPhone is ook niet zo goed. En ja ik had ook liever een iphone nano oid willen zien. Ik wist dat de iPhone groot was maar wat me verbaasde is dat je hem bijna niet ziet in je zak.

    Maar blijkbaar doet hij het veel slechter met nokia. Want apple kan wel een (in zijn ogen) slecht product verkopen en nokia niet.

  49. Wat die topman bedoeld is dat hij de 3Gs een tegenvaller vind vergeleken met de 3G. Hij vind dat Nokia veel verder is gegaan met de ontwikkeling vergeleken net Apple… (wat ook wel klopt aangezien de 3Gs echt wel een ‘kleine’ update was…)

  50. Heb een N96 gehad en wat een waardeloos apparaat, slap en goedkoop plastic, traag, waardeloos display etc etc dus Nokia, bek houwen en ontwikkel eens een apparaat dat als je dat in je handen hebt, je een goed gevoel hebt, ipv van hopen dattie het doet.

    Mensen met een iPhone zijn trots op hun speeltje, en probeer dat gevoel maar eens te krijgen bij je Nokia klanten, danpas mag Nokia kritiek leveren.

  51. Enigste probleem is van apple is: is dat ze weten dat ze beter zijn 🙂

  52. Wat een grap dit! Dat OS van Nokia’s smartphones is gewoon hopeloos veroudert en komt niet eens in de buurt van de iPhone.

  53. Moet een telefoon altijd revolutionair zijn dan? Wanneer heeft Nokia voor het laatst een revolutionair product (met een ‘c’) op de markt gezet? Dat is een lange tijd terug. Apple is niet zo spastisch om elke keer weer een ander model uit te brengen met andere vormgeving en kleurtjes. Als je nu als telefoonbedrijf nog niet snapt dat de software 70% meetelt in de ervaring en operatie van de gebruiker is doomed to fail. Ik gebruik de camera nooit op mijn iPhone 3G. Ik vind het gemak waar ik alles mee kan doen vele malen belangrijker. iPod, em@il, telefonie, interneppen, spelletje spelen, filmpje kijken, chatten, en nog veel meer apps die ik echt veel gebruik. Nokia zal het niet halen met symbian. En zal ook overstappen naar android.

  54. @Seminifeer: Zeg eens tegen je vriendin dat het even triest is om iets niet te kopen omdat de rest het heeft dan iets wel kopen omdat anderen het ook hebben. Dezelfde aanstellerige logica zit erachter. Laat haar zelf eens nadenken.

  55. haha wat een grappenmaker. ik heb eergisteren de nokia n97 aangeschaft, het nieuwste van nokia. ik wou ze toch nog een kans geven. ik heb het letterlijk niet langer dan 2 uur volgehouden. wat een verschrikkelijk touchscreen, wat een irriterende interface. overal meldinkjes. verbindingen (wifi) pakt hij niet vlot op. ik heb hem direct weer verkocht… er kan echt nog niets tippen aan de iphone, zelfs niet aan de 3G.

  56. @MrGG:Goh. Twee secondes langer. 5 tot 8 megapixel is het beste (hoger merk je er amper iets van en word het weer lelijker). Daarnaast, als ze het nou zo maken dat je kan kiezen in welke kwaliteit dat zou het beste zijn (dus bijv. 2mp 3.2mp, 5mp, 6mp, 8mp – voor het volgende model) – dan is iedereen happy.

  57. Ahaaa gut, hét (Mark Loughran) is jaloers? 😉

  58. Duidelijk dat hij stiekem ook een iPhone heeft, maar de Nokia klanten toch voor de gek wil blijven houden!!! 😉
    De N97 zal binnenkort ook ergens in iemands broekzak uit elkaar knallen. Kijken hoe deze meneer dan reageert.

    iPhone betekent in 1 woord “GEBRUIKSGEMAK”.

  59. Waarom moet een smartphone een camera met meer dan 3,2 megapixels hebben? De kwaliteit van een camera ligt niet in het aantal megapixels, maar dat snapt zo’n topman natuurlijk niet.

    Dit zijn duidelijk wanhoopsuitspraken. Nokia ziet de verkoopcijfers drastisch dalen, dus ze roepen maar wat om twijfelaars toch naar Nokia te trekken.

    Iedereen weet: de mogelijkheden van de 3GS zijn uitgebreider dan de N97, als iets al niet kan op dit moment, komt er wel een app voor. Gebruiksvriendelijkheid is super, Nokia’s staan bekend om hun korte levensduur en goedkope behuizing. En waarom een design aanpassen als het goed is?! Het blijft een mooi toestel, de iPhone, dus waarom een ander design?

    Tja, wanhoop, meer is het niet bij Nokia! 😛

  60. Heb liever dat hij dat Zegt dan iemand met zijn volle vertand en niet allen een nokia verstand het kan aan mij liggen als oud nokia fan maar dit is gewoon niet met elkaar te vergelijken nokia is best leuk maar de iphone is gewoon retegoed en je raakt er niet op uitgekeken en dat kan ik als 6jaar lang nokia gebruiker niet over hun zeggen doe mij mijn 3g en 3gs maar

  61. @Gadetman: wat een lange zin

  62. Dat de 3Gs een flop is ben ik mee eens. Ook al hebben veel mensen dat ding gekocht ik vind het maar een kleine verbetering ten opzichte van de 3G. En dat is al de hele tijd zo. De eerste iPhone was echt bijzonder, maar had veel min munten. De tweede iPhone verbeterde die minpunten door 3G en een soort van ‘GPS’ toe te voegen. Niet veel. De derde iPhone heeft eigenlijk alleen maar video toegevoegd, OS 3.0 (die EINDELIJK copy paste, MMS, etc hebben toegevoegd). En voice control. Dingen die andere telefoons jaren geleden al hadden. Maar als apple het doet, doen ze het ook goed.. Dat is wel de positieve kant.

    Wat ik echt hoop voor de volgende iPhone zijn:
    – Minimaal 5 mp camera MET flash. (5-8 mp is genoeg voor mij)
    – Een front camera of LED (zoals mijn blackberry het ook heeft, gaat knipperen als je bericht heb etc. Heel cool)
    – Door de vorige twee dingen zit het wel aan te komen… ANDER design!
    En dan bedoel ik ook de OS eigenlijk. Ik ben die stomme interface echt zat. Ik vond het heel goed, maar na 3 iPhones wil ik wel wat anders dan mooie kleurrijke icoontjes. Reden ook dat veel seriuze mensen niet voor zo’n iPhone gaan maar voor bijvoorbeeld de N97.
    – Betere batterij.

    Als ze deze 4 dingen (en hopelijk meer) verbeteren koop ik zeker de volgende iPhone. Ook hoop ik op een beter scherm. Als je naar GSMarena gaat zie je dat competitie met OLED schermen komt met betere resolutie. Er is zelfs eeen telefoon met een 1000 mHz prossesor. Dat is het denk ik. De eerste iPhone was voor die tijd dus echt bijzonder. Maar door de magere updates van de andere 2 telefoons begint de competitie nu voorbij te gaan.

    Het is apple dus ik weet dat het wel goed komt. Maar nu ga ik kappen met op mijn iTouch te typen want wordt er gek van. En met miin Nieuwe blackberry bold spelen 😉 Dit is mn eerrste post hier, top site! Later

    PS: wat willen jullie van de nieuwe iPhone?

  63. Mijn zoon heeft ook diverse Nokia’s gehad, (ook de N97)en deze waren regelmatig bij intensief gebruik kaduuk. Heel wat keren werdt zijn toestel vervangen door een nieuwe. Later begon hij met HTC, maar ook deze waren te fragiel. Hij had altijd commentaar op mijn 3G, maar sinds zijn collega’s ook met iPhones werken ging hij toch om. Nu is er volgens hem geen betere dan de 3GS.
    Kortom… uiteindelijk kies je toch voor Apple!

  64. Het design hoeft ook amper aangepast te worden; het is zo al fantastisch?

    … zo haal je je eigen bedrijf alleen maar naar onder!

  65. Iemand levert kritiek op een iPhone en mensen hier schieten meteen in de verdediging…goh verassend! Terwijl hij niet geheel onzin verkondigt.

    De iPhone 3GS is geen revolutie t.o.v de 3G…ik vind de prijs hier niet mee in overeenstemming. de 3GS is twee keer sneller en de camera is iets vooruit gegaan. Je kunt niet ontkennen dat het een zoethoudertje is die 3GS..waarom zijn er een miljoen verkocht in korte tijd? om dezelfde reden waarom mensen hier meteen los gaan na ietwat kritiek: mensen zijn verblind door loyaliteit.

  66. Flop?
    1 miljoen toestellen in 3 dagen een flop??
    Enige toestellen van Nokia die OK zijn zin de E-series..
    Deze zijn voor de zakelijke markt en worden ook afzonderlijk ontwikkeld van de andere…
    Blijkbaar omdat Nokia zelf ook weet dat de andere niet “voldoen”. En voor de zakelijke markt kan je dan een flinke blunder slaan.
    De N-series moet je zeker vermijden, dit zijn experimentele toestellen voor de zogenaamde “early adaptors”.. Ten eerste zijn ze vaak verkrijgbaar 6 maanden na introductie. Ten tweede hebben ze pas hun beloofde functionaliteit na de 3de firmware update en die is pas minstens een jaar later beschikbaar.

    Zeg niet dat de iPhone camera fantastisch is.
    Maar nog erger vind ik het DOMME argument dat de kwaliteit van een camera te zien is aan het aantal MegaPixels….
    Maar goed, dit is goed voor de marketing en verkoopt..
    Even iets ophelderen..
    De kwaliteit van een camera ligt vooral aan de lens en aan de fysieke groote van de sensor..
    Als je meer pixels op een kleine sensor propt, krijg je geen betere foto’s maar alleen maar meer ruis.

    Verkooptechnisch begrijp ik Apple…
    Waarom zouden ze weer iets revolutionairs aanbieden als deze nog met kop en schouders boven de concurentie uit staat.

    Even voor de duidelijkheid, ik heb jaren Nokia gebruikt (minstens 30 toestellen) en ben zeker niet anti.
    Hoor trouwens weinig meer van Sony en vooral Motorola…..

  67. Goh, wat vreemd….. Had eigenlijk verwacht dat ie de iPhone de hemel in zou prijzen…

  68. Gevalletje van: “Wij van WC-Eend adviseren WC-Eend.”

  69. ‘een evolutie in plaats van een revolutie’…

    ohja, en Nokia heef bij elk van de 30 toestellen die ze per jaar uitbrengen een ware revolutie te pakken… :s

    Als je dan een sneer richting Apple wil maken moet je toch echt met een betere opmerking komen…

    (complete video-opname en bewerking op je telefoon vind ik trouwens ook heel wat, maar ik weet niet wat de concurrentie doet op dit vlak.)

    Hij heeft qua specs (camera enz) wel weer een punt trouwens…

  70. @Mark 010:
    Je noemt niet eens dat de 3GS 2x zo snel is. Ik denk dat dit in de toekomst gaat zorgen voor spellen die alleen nog maar op de 3GS te spelen zijn, omdat de 3G gewoon te langzaam is.
    Daarnaast vraag ik me af waarom je ‘GPS’ zegt (tussen haakjes), want naast het uitblijven van gesproken aanwijzingen voor een tijd is er niks mis mee.
    Over de camera, ik vind hem wel iets beter geworden.. Maar meer megapixels is niet meteen beter, je hebt er alleen wat aan als je gaat inzoomen.. Dus als je 3 fotos maakt met bv 3, 5 en 8 megapixels, dan zal je daar niks van merken als je het op fotoformaat uitprint. Meer megapixels heb je dus niet veel aan, het gaat om de kwaliteit van de camera.

    En wat jij zegt over de concurrentie, dat Apple ingehaald word. Ik denk het niet. Qua specificaties ja, maar dat was vanaf dag 1 al zo. Maar iets wat nog nooit zo goed gedaan is, op een mobiele telefoon, is: het interface. En dat zal niet snel worden ingehaald.

  71. Ben het mee eens dat de verbeteringen van de 3g tov 3gs minimaal zijn. Dat Apple de 3gs slim weet te vermarkten (Met name dankzij merknaam Apple) is iets waar je als concurrent jaloers op mag zijn.
    Maar Nokia man heeft weldegelijk een punt, technisch en softwarematig mogen zoals boven is beschreven nog wel wat updates komen. Toch blijft het een pracht apparaatje, al is het maar om de intuitieve interface…

  72. Hij heeft tweakers.net gelezen kennelijk; zij beoordeelden de iPhone 3gs ook als een evolutie, ipv een revolutie. Waar ik het overigens mee eens ben. Maar daar ben ik wel blij mee. Dat Nokia hun modellen helemaal anders maakt per keer, vind ik niet per se mooier, bijvoorbeeld

  73. Wat kan ik nog toevoegen. Ik loop hier op vakantie in Beijing rond. Kom net uit een Nokia shop in de duurste mall van Beijing. Was op zoek naar een belt-pouch voor mijn nieuwe Mophie. En daar een gevonden.
    Ik trok mijn Iphone uit mijn zak, alle personeel er om heen, duimen omhoog, cool. Big smile.

    Ik heb altijd Nokia en WM apparaten gehad, laatstelijk de Xperia, toch het nieuwste en snelste mogelijk op dat gebied. Mijn ervaring is dat de Iphone gewoon werkt. En dat de uitstraling iets extra’s heeft. Iets dat over de hele wereld aanslaat. Nokia is just another mobile.

    Hetzelfde geldt voor mijn Macbook Pro. Ik ben altijd gek van IBM/Lenovo geweest. Maar nu ik zo’n zilver ding heb, moet ik zeggen dat ik echt om ben voor OSX en de MBP. En waar je ook bent als je zo’n ding uit je tas trekt dan kijkt men daar toch anders naar dan naar alweer zo’n zwarte laptop.

  74. Kort: Nokia heeft gewoon vreselijk de boot gemist als het gaat om SmartPhones, dat is de arrogantie van een marktleider die de noodzaak tot innovatie niet of veeeeel te laat ziet.

  75. Ik ga me binnenkort ook een 3GS kopen ( als ie terug beschikbaar is ). Het is en blijft een toptoestel, maar ik snap echt niet hoe jullie de camera van de 3G kunnen verdedigen.

    De foto’s die ik ermee trok zijn stuk voor stuk donker. Alsof er een grijze film over ligt. Ik vind het jammer van apple dat ze zo een toptoestel hebben, maar het een beetje laten afweten bij de camera. Die kan volgens mij veel beter. Voor mij hoeft het geen megapixel kanon te zijn, maar gewoon realistische kleuren, scherpe foto’s en ik ben al content :).

  76. iPhone= Eenvoud, gebruikersgemak, stijl en lovely 🙂

    Maar zo heeft ieder zijn/haar eigen smaak. En dat is maar goed ook, anders rijd iedereen in de dezelfde Lamborghini als ik 😛

  77. Ooit een canon digital ixus gehad met 3.1 mp.
    Je kan je wel laten gek maken met een 12 mp, maar als die een plastic lensje heeft schiet het niet veel op.
    De canon maakte schitterende foto’s, ik geloof ook dat apple gebruik maakt van een goede lens in de iphone.

  78. Hij valt de iPhone aan op 1 functie? Tevens ook nog eens een ‘vrij overbodige’ functie? Ik bedoel als je perse ‘echt’ mooie foto’s wil maken, dan koop je een een professionele camera met statief en verwisselbare lenzen.

    Mark Loughran maakt Nokia nog ongeloofwaardiger dan het al is. Ik wou zeggen; anders ga je even lekker in een hoekje staan huilen; maar huiiilen is voor jouw te laat..

  79. Origineel geplaatst door TheOnePb
    Het design hoeft ook amper aangepast te worden; het is zo al fantastisch?… zo haal je je eigen bedrijf alleen maar naar onder!

    Ook al is het design fantastisch, het is bekend dat mensen vernieuwing willen. Het is gewoon leuk om eindelijk een ander design te zien in de volgende iPhones. Ook zodat mensen weten dat je de nieuwe hebt en niet het oude model die er toevallig hetzelfde uit ziet.

  80. VERBAZEND eerlijk filmpje van Nokia N97, oordeel zelf: Nokia N97 en OVI store

    Ik kan werkelijk niet geloven dat dit filmpje op het officiele nokia.com domein te vinden is. Check ook de commentaren onder het filmpje.

    ps, welke telefoon heeft de combo: ipod + itunes + osx?

  81. Een typisch gevalletje “De pot verwijt de ketel…”

    Hij heeft wel gelijk..de 3Gs is een evolutie t.o.v. de 3G, en die op zijn beurt weer van de eerste iPhone…maar goed, de iPhone in zijn geheel is nog steeds een revolotuie t.o.v. merken zoals nokia, waar ze nog niet eens lijken te weten hoe je “revolutie” schrijft. Laat staan hoe je er een moet bouwen.

  82. Evolutie is beter dan revolultie: iedere keer dat een fabrikant met een totaal nieuwe smartfone komt, zitten ze boordevol bugs. En tegen de tijd dat die opgelost zijn komen ze weer met het nieuwste model boordevol bugs.

    Nee, geef mij Apple’s evolutiemodel maar: iedere keer rustig aan en (zover mogelijk) bugfree verbeteren.

  83. Hij heeft deels gelijk, de 3gs is een flop inzake de verbeteringen ten opzichte van de 3g. Sterker nog, de 3g in vergelijking met de 2g was ook geen echte revolutie. De nieuwe 3.0 software komt dichter in de buurt, die werkt perfect, ook op mijn 2g. Behalve sneller mobiel internet zie ik geen reden om te upgraden, want met name de accuduur van de 2g is nog steeds perfect. Daarnaast vind ik de matte achterkant mooier, maar dat is een kwestie van smaak.

    Dat de verkoopcijfers van de 3g wellicht geen flop aanduiden ligt aan het feit dat al die Apple fanboys meteen het nieuwste model willen hebben en gaan jammeren omdat Tmobile hun 2-jarig contract niet wil openbreken om vervolgens een nieuw abo af te sluiten.

    Ik wacht gewoon tot 2010 en hoop op een echt revolutionaire verbetering en dat Tmobile monopolist af is. Oh en Nokia zuigt natuurlijk 😉

  84. “Nokia een PR flop volgens Apple oprichter Steve Jobs”

  85. Daarnaast is het ontwerp en de kleuren van de nieuwe iPhone 3GS überhaupt niet veranderd.

    Moet dat dan? Why change the winning team? Het is een goed en herkenbaar ontwerp. Van mij mogen ze zelfs de witte iPhone eruit schoppen, of de voorkant ook wit maken ofzo. vindt het nu een beetje raar uitzien, maargoed dat is smaak 😛

  86. @DouweM: precies 🙂

  87. De Iphone is een “hypefone”niets meer niets minder ziet er gelikt uit dat is het enigste Rot toestel

  88. Wij van WC eend adviseren WC eend

  89. De kracht van Apple is Apple. Niet voor niets proberen trendvolgers de iPhone na te maken qua model. Nog steeds hebben HTC, LG etc. het nog niet voor mekaar om die uitstraling te krijgen zoals Apple dat heeft. Dat was al zo met PC’s versus MAC, en dat blijft ook zo.
    Wat moet je in vredesnaam nog veranderen aan de vormgeving van de iPhone? Niets dus, het is nu al een icoon. Denk maar aan Coca Cola, toen zij hun beroemde flesje gingen veranderen kelderde de verkoop. Het aloude flesje is daarom in ere hersteld.
    We hebben op de zaak nog steeds de beroemde Apple Plus, een eerste model iMac en een G4 staan. De klanten reageren hier euforisch op. De vormgeving van de iPhone is af! Software zal in de tijd steeds meer bieden, en daar gaat het nu om bij Apple.

  90. Dus die vent heeft verstand van mobiel telefoons

    Ik zeg het wat ene kan maken kan de andere nog niet een dromen.

    Apple is duur daar ben ik mee eens. Zelfs te duur.

  91. Haha, wat een grapjurk. Wat veel mensen vergeten dat 3,2 megapixel een hogere resolutie is als een HD-ready(720p) tv kan weergeven, meer pixels heb je niet nodig tenzij je van plan bent om je foto’s op het bioscoopscherm te laten zien of ze softwarematig uit te vergroten. De kwaliteit van een foto word ook voor een véél groter deel bepaald door andere specs.
    Ik ben heel tevreden met de foto’s en video’s van m’n 3gs, ze zijn goed genoeg om aan vrienden en familie te laten zien en meer dan goed genoeg voor twitter en Hyves.

    Die meneer van Nokia was gewoon gefrustreerd 😉

  92. Dat zeg jij,
    Ik heb zelf 3g
    Mijn broer heeft 3gs gisteren binnen.
    JE kan echt niet geloven hoe snel hij is..
    Ik wil gewoon 3gs.

    Origineel geplaatst door Macmac
    Hij heeft deels gelijk, de 3gs is een flop inzake de verbeteringen ten opzichte van de 3g. Sterker nog, de 3g in vergelijking met de 2g was ook geen echte revolutie. De nieuwe 3.0 software komt dichter in de buurt, die werkt perfect, ook op mijn 2g. Behalve sneller mobiel internet zie ik geen reden om te upgraden, want met name de accuduur van de 2g is nog steeds perfect. Daarnaast vind ik de matte achterkant mooier, maar dat is een kwestie van smaak.Dat de verkoopcijfers van de 3g wellicht geen flop aanduiden ligt aan het feit dat al die Apple fanboys meteen het nieuwste model willen hebben en gaan jammeren omdat Tmobile hun 2-jarig contract niet wil openbreken om vervolgens een nieuw abo af te sluiten. Ik wacht gewoon tot 2010 en hoop op een echt revolutionaire verbetering en dat Tmobile monopolist af is. Oh en Nokia zuigt natuurlijk

  93. Volgens mij slaan meer megapixels echt nergens op als er niet een betere, grotere lens op zit.

    Ik weet niet hoe het bij de N97 zit, maar bij de iPhone is de lens zonder twijfel de beperkende factor qua scherpte en lichtinval.

  94. En maar denken dat een goeie smartphone om de camera draait… Dan snap je er dus echt helemaal niets van!

  95. Vraag me af waar die statements vandaan komen? Is het een interviewer geweest die er naar vroeg?
    In ieder geval kan ik, ondanks mijn liefde voor de 3G, alleen maar zeggen dat ik hem wat betreft dit gelijk geef. Het is een kleine stap die ze hebben gezet voor deze tijd en het is om de hype een beetje aan te houden en ons te laten kwijlen en hopen op nieuws… Apple kan echt beter dan 3Gs maar ze hadden waarschijnlijk meer tijd nodig en dat liet de community niet echt toe want die willen maar meer en meer (ik ook :P).

    In ieder geval wat ik heel jammer vind, waar Apple grote punten mee had kunnen scoren is een kleine flitser er op. Hiervoor had ik een SE w810i en die flitser was gewoon erg handig. Niet alleen voor foto’s maar ook als een fatsoenlijke zaklamp in plaats van een batterij leegtrekkend schermlichtje…

    Het is misschien jammer voor sommigen om er achter te komen dat hun idool ook mindere kanten heeft, maar nobody’s perfect. Apple heeft een revolutie gebracht wat betreft internet en appstore. Maar nu zullen ze toch door moeten knallen willen ze niet ingehaald worden en koploper blijven….

    Lovin’ myPhone3G, accepting the downside…

    ps.
    @Dennis: Dat slaat nergens op, een goede smartphone hoort een fatsoenlijke camera en microfoon in om multimediaal aan de slag te kunnen. Het draait niet om de camera maar het is belangrijk… Metname licht iig. Daarnaast zou ik het leuk vinden als het 6mp zou zijn, meer is onzin, maar dan kun je toch leuke kiekjes uitvergroot afdrukken.

  96. Ik zal maar zo zeggen een kat in het nauw maakt rare sprongen http://webwereld.nl/nieuws/61360/-apple-passeert-nokia-in-2011-.html

  97. tis geen flop.
    ben overgestapt van 3g naar 3gs.
    op de 3g duurt al mijn apps 3 gb syncen ruim 1 uur.
    3gs doet het in 27 minuten:)
    gps chip is beter.
    tis gewoon een slimme upgrade, revolutie zou zijn dat hij de kracht zou hebben van een macbook.

    ze kunnen gewoon niet tegen dat apple een uberphone heeft gemaakt met een super goede appstore.

  98. Met Nokia’s is niets mis mee. Prima telefoons en ik heb er nog nooit problemen mee gehad. Maar zo lopen wel ontiegelijk achter op wat Apple nu in leven heeft geblazen. Dat van die camera is maar net waar ieder z’n prioriteiten legt. Ik had eens met m’n Nokia 6500 Slide een testje gedaan met een klasgenoot die een iPhone 3G had. Die 3G maakte duidelijk betere foto’s, terwijl die Nokia 3,2 MP had + autofocus van Carl Zeiss. Maargoed.. Ik ben nu dolblij met m’n iPhone 3GS, en daar komt geen Nokia meer tussen.

  99. Nou, nou zeg… wat zal Steve Jobs het nu benauwd krijgen. Hoe kun je een fabrikant die z’n toestellen op symbian laat draaien nou in godsnaam serieus nemen. Laat staan concurrerend noemen…

  100. Origineel geplaatst door Macmac
    Dat de verkoopcijfers van de 3g wellicht geen flop aanduiden ligt aan het feit dat al die Apple fanboys meteen het nieuwste model willen hebben en gaan jammeren omdat Tmobile hun 2-jarig contract niet wil openbreken om vervolgens een nieuw abo af te sluiten.

    Hier ben ik het niet mee eens. Ik en velen met mij hebben bij de 3GS als eerste iPhone. Ik heb netjes gewacht tot bepaalde functionaliteiten kwamen. Zoals video (handig voor sommige momenten), knip en plakwerk en de mogelijkheid voor turn by turn navigatie.

    Na een flinke tijd veel plezier beleeft te hebben van mijn iPod Touch werd het nu tijd voor een iPhone.

  101. N97? 😀 Laat me niet lachen…

    Ik heb een paar reviews gelezen van de N97 en de conslusie is bijna altijd hetzelfde: Mooie telefoon met goede hardware, maar de software (Symbian OS) zuigt.

  102. Ik heb, zoals velen denk ik, vroeger een paar Nokias gehad (3310, 3330, 3330i en 5510i) en steeds kwam ik tot de conclusie dat die mobieltjes gewoon crappy gemaakt zijn en na amper 2 à 3 jaar te kampen krijgen met problemen. Nooit of te nimmer ga ik nog terug naar Nokia, tenzij het NokiaNano is! 😉

  103. Nokia vind ik persoonlijk maar sloom je drukt op SMS en even laden en heel zachtjes aan komt er een venster.

    ook zijn de toestellen dik.

  104. Ik heb jaren lang de Nokia N95 gebruikt, maar ik moet wel zeggen dat de kwaliteit van de fotos van de n95 iets mooier waren dan die van de iPhone (vanwege de Carl Zeiss lens). Maar toch is de iPhone camera een heel stuk stabieler en makkelijker. Ik hoop dat deze ook nog in de toekomst beter word.

    Over het algemeen ben ik ook altijd redelijk tevreden geweest over Nokia, maar de Iphone is toch veel beter.

    Gr, Martin

  105. Een veel betere smartphone doet ons, volgens Loughran, herinneren aan een apparaat uit het huis van Nokia, in dit geval de N97

    kijk als je dan toch gaat verwijzen naar andere toestelen wees dan een vent en wijs niet naar je eigen toestelen… :S

  106. kinnesinne

  107. Wat een loser. Niet te geloven dat zo iemand een hoge baan kan krijgen. Zelfs als schoonmaker zou ik zo iemand niet aannemen.

  108. Nokia is gewoon goed, met twee uitstapjes ( palm en htc) heb ik altijd Nokia’s gehad. Sinds enkele maanden nu de IPhone. Het gebruiksgemak, de talloze apps en de betrouwbaarheid van het OS zijn beter als bij Nokia. De Iphone is mooier, en lekker dun en licht. En heeft een hoger gadget gehalte. Het enige minpuntje dat ik t.o.v. Nokia kan verzinnen is dat de Iphone een wat slechter gsm bereik heeft ( netwerk altijd KPN geweest en nu met Iphone ook).
    Als zakelijk gebruiker ( agenda, mail, taaklijsten etc.) wordt mij nogal eens gezegd dat de Iphone hiervoor minder geschikt is. Dit is absoluut niet het geval. Alles verloopt snel en vlekkeloos.

  109. Origineel geplaatst door EA Junk
    Appels met peren vergelijken.

    Nee, Apple’s met peren vergelijken 😉

  110. Beetje een cheap shot van Nokia, ze komen zelf met niks spectaculairs op de proppen maar hij heeft wel gelijk. De 3GS viel bij iedereen tegen na de keynote, dat kan niemand ontkennen.

  111. Nokia: Zo Apple je camera is een beetje aan de lage kant en wij hebben een hardware toetsenbord.

    Apple: Die niet prettig werk bedoel je? Oh maar goed dat je camera beter is misschien helpt het om je bedrijf te redden. Ik vraag me af wat ik met die miljoenen extra omzet moet doen. Misschien het bedrijf Adobe over kopen kunnen we de gebruikers eindelijk goeie flash geven op de Iphone.

    Nokia: Je lult goed Apple maar achtgrond processen daar laat de iPhone een steekje vallen.

    Apple: Bij ons heet het PUSH gedragen door super zware servers en oneindig veel applicaties kunnen er gebruik van maken. Wedstrijdje batterij level doen? Jij met 1 of 2 achtergronden procesjes ik met 23 PUSH applicaties.

    Nokia: Eh .. hebben jullie trouwens echt 50.000 applicaties voor de Iphone?

    Apple: Voor deze maand wel denk ik ,volgende maand zullen het vast wel meer zijn. Wou je er soms eentje lenen? Crash vrij natuurlijk. 🙂

    Apple: Oja is die 5 MP camera niet een beetje te hoog gegrepen voor je? Size doesnt matter he? 😉 Veel succes trouwens.

    Nokia: :S

  112. Vind dit echt een verhaal apples met peren vergelijking..

    ‘De prijs-prestatie verhouding is een teleurstelling voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe smartphone, meent Loughran. Hij klaagt onder andere over de slechte prestaties van de nieuwe 3,2 megapixel camera die de iPhone 3GS heeft.’

    Vertel dan ook gelijk wat er teleurstellend aan de prijs-prestatie verhouding is? Ik kan dit wel gedeeltelijk begrijpen want er zijn toestel die betere specs hebben maar een minder soepel OS. Maar dankzij OS 3.0 zijn er toch wel enkele zeer belangrijke wijzingen en fucties bij gekomen.
    Dat geklaag over de camera vind ik onzin. Omdat degene die de Iphone echt gebruiken als smartphone de Iphone ook nooit zullen kopen vanwege de camera maar om de gebruikservaring. De Nokia N97 kan dan wel leuk en aardig een ‘top’ camera hebben maar dat is niet nodig voor de markt die je wilt bespelen.

    Natuurlijk is de iPhone gehyped ect. Maar als je kritiek wil hebben kom dan met echte kritiek punten.
    Mijn persoonlijke punt is dat de push notification niet werkt (althans bij mij) maar bovenal veel stroom gebruikt of grofweg genoemd stroom vreet terwijl het gewoon niet werkt (Switch optie staat dan aan) maar je krijgt geen push notifications.

  113. Ach het zijn beiden prima toestellen. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. De reden waarom de iPhone op dit moment nog onverslaanbaar is, is het gebruiksgemak. Het idee is zo simpel met al die icoontjes, maar het werkt perfect. Geen rommilig homescreen maar lekker overzichtelijk.

    Ik was eerst ook van mening dat de 3GS enigszins teleurstellend was. Maar eigenlijk doet Apple iets heel slims: bestaande producten worden eerst verder geperfectioneerd en pas als alles feilloos werkt voegen ze features toe. Ik denk dat Apple héél slim bezig is. De volgende iPhone wordt ook geen revolutie denk ik. Als de telefoon heel anders wordt hebben ze mogelijk problemen met de App Store

  114. Voor iemand die bij een bedrijf werkt waarbij de meeste innovatieve ideeën al zo’n 5-8 jaar hetzelfde zijn, op wat kleine nieuwtjes na, valt ‘t me op dat hij nogal hard tegen de iPhone aan loopt te schoppen.

    In plaats van als een klein kind om zich heen te schoppen zou hij beter samen met z’n medemaatjes bij Nokia eens écht iets nieuws en goeds kunnen verzinnen wat in een consumentenprijs valt. De Nokia N97 mag dan een formidabele telefoon zijn, qua gebruiksgemak tipt hij niet aan de iPhone en Google G1 OS’en. Qua interface, intuïtiviteit, naadloze integratie en synchronisatie lopen de meeste “oude” merken al jaren achter. Ze staan stil of lijken simpelweg niets nieuws te durven uit angst klanten kwijt te raken.

  115. ik heb beide n97 en iphone 3g s en de n97 heeft dan wel niet zo’n super interface als de iphone maar als je naar de functies kijkt kan de iphone echt niet tippen aan de n97, ik gebruik eigenlijk altijd de n97

  116. Wij van WC eend…. 😛

  117. Origineel geplaatst door Dennis
    Wat betreft de camera, die loopt inderdaad achter op de gemiddelde camere in andere smartphones. Neemt niet weg dat Apple nog altijd de beste smartphone heeft en voor ligt op concurrentie!

    Inderdaad, maar zelfs de 2mp camera van mijn 3G maakt overdag hardstikke leuke plaatjes. Ik hoef niet eens 5 of 10 MP.. onzin! Voor goede foto’s moet je toch een EOS of zo aanschaffen.
    Kortom, het blijft een pracht toestel die iPhone.
    Ik vraag me wel af, en da’s misschien een beetje off-topic, of hij echt een stuk sneller is (die GS) dan de ‘oude’.. Zijn daar filmpjes van?

  118. Leuke review van de N97 op mobile crunch.

  119. Origineel geplaatst door wouter
    ik heb beide n97 en iphone 3g s en de n97 heeft dan wel niet zo’n super interface als de iphone maar als je naar de functies kijkt kan de iphone echt niet tippen aan de n97, ik gebruik eigenlijk altijd de n97

    Wow,.. welleens de appstore bekeken? 60.000 apps voor ieder wat wils + Iphone wordt functioneler met updates.

    Ben blij dak van nokia af ben.

  120. Nokia (symbian) toestellen zijn al jaren evolutie. En met hun touch toestellen lopen ze Apple’s kont achterna. Hetzelfde geldt voor de Ovi-store: maar daar staan ze echt helemaal achteraan in de rij.

  121. @Zero:
    Push werkt niet volgens jou? Werkt gewoon perfect op mijn 3G hier.

  122. Om eerlijk te zijn, ik ben het best wel eens met die gast van Nokia. Want de 3gs is inderdaad niet echt verbeterd, als je die problemen al hoort dat de 3gs te warm wordt en gaat verkleuren.

    En dat laatste gedeelte van de tekst:
    De Nokia-manager mag natuurlijk een mening hebben, maar waarom zijn er dan in de eerste drie dagen een miljoen iPhones verkocht?

    Hebben jullie ooit van hypen gehoord? dit was hetzelfde met de Wii. iedereen kocht hem, maar na een paar maanden was iedereen er op uit gekeken.

  123. @Sunaivod: Same here. Nokia kan beter zijn energie richten op Android, want Apple zullen ze gewoon niet meer inhalen de komende 5 jaar.

    Hoe lang bestaat de iPhone nou eigenlijk? Begin 2007 werd deze aangekondigd en nog steeds is er niks, maar dan ook niks, dat kan tippen aan Apple’s telefoon. De enigen die echt iets knaps hebben kunnen doen zijn Google (Android) en Palm (Pre), maar het staat allemaal in schril contrast met wat de bom die vanuit Cupertino is gegooid op de markt.

    RIM, MS, Nokia, het is gedaan met ze op het gebied van innovatie en het leveren van benchmarkwaardige producten. Achteraan aansluiten jongens, en snel een beetje!

  124. Er zijn genoeg dingen die je met een Nokia wel kan en een iphone niet. standaard bluetooth filesharing, smileys versturen en ontvangen, muziek toevoegen in een mms etc.

  125. @Tommy:
    Verschil alleen met de Wii, de iPhone en Nokia, is dat de eerste twee hun verhaal waar hebben gemaakt. Dus je gooit je eigen glazen in door hype te gebruiken in de mond van Nokia.

  126. @justastranger:
    En allemaal zijn het dingen waar men blijkbaar niet genoeg om geeft, anders zou de iPhone een stuk minder succesvol zijn. En hou op met MMS: dat zit er nu al weer een tijdje op (ook iets waar blijkbaar niemand wat om geeft: heb nog nooit één MMS bericht ontvangen in al die jaren dat ik MMS-vaardige toestellen heb gebruikt. Functie voor de jeugd =/= de targetgroep van de iPhone).

  127. @iMezz:

    iMezz zei op 10 juli 2009 om 10:42
    Origineel geplaatst door Seminifeer
    …….De Nokia man heeft overigens wel een beetje gelijk. De Iphone mag dan wel zoveel verkocht zijn maar dat komt vooral doordat het zo gehyped wordt en door de appstore…..

    He Seminifeer,

    Een van de redenen dat het zo gehypet wordt is de hele simpele reden dat dit hun eerste toestel is, daar moet je commercieel gezien ook mee stunten.

    Daarnaast zijn LG/Nokia e.d. bedrijven die er voor de mass appeal zijn, gericht op de wensen van de consument.

    Apple doet dit niet, die komen met iets uit (al sinds de eerste mac) en laten het aan de koper om er zijn eigen twist aan te geven.

    Ik bedoel maar: hoe simpel is de iPhone eigenlijk, in zijn “gewone” staat???
    Wij maken het exclusief door het voor onszelf te tweaken met of zonder apps, jailbreak, cases, en allerhande extra’s die hiervoor te koop zijn.

    Just my 50 cents

    Kijk dit vind ik eerlijk. Iedereen moet voor zichzelf weten wat voor telefoon hem het meest aanspreekt. De Iphone is géén smartphone maar een multimediafone met een heel ander publiek

  128. @Erp:

    Ik zeg dan wel dat ik het met die nokia gast eens ben. Maar volgens mij heb je het verkeerd gelezen wat ik zei, of ik heb verkeerd gelezen wat jij zei. Maar ik heb niks gezegd over dat nokia gehyped wordt, want dat wordt het namelijk niet. De iphone en de wii en nog een hoop andere dingen worden dat wel. Ik ben trouwens ook niet positief over nokia hoor btw. Maar toch.

  129. Hoe krijg je meer aandacht van mensen?
    Noem gewoon bij het artikel je wilt gaan promoten de term ‘Iphone’ of ‘Iphone killer’ en mensen komen kijken.
    Profiteren van andermans roem, join the ride!

    Don’t imitate, just innovate

  130. Verwijderd door redactie.

  131. Ik ben het er helemaal mee eens… apple stelt een hoop mensen teleur… jammer…

  132. Zullen we het dan maar niet hebben over de upgrade van de 6310 naar de 6310i

  133. @Sunspot: Alleen werkt de hype bij Nokia niet omdat, behalve mijn moeder, iedereen liever een iPhone koopt.

    @Ray:
    Ik mag hope dat dit sarcasme was. Wie stelt Apple teleur? Alleen mensen die zuur zijn omdat ze niet kunnen upgraden naar een 3GS zeggen dit. De mensen die een iPhone hebben gekocht hebben allang hun besluit genomen: ik wil een iPhone ipv een gewone telefoon.

  134. Nou beste mensen van NOKIA, ik moet toegeven dat ikzelf ook in het bezit ben GEWEEST van een van jullie fijne toestellen. Ook heb ik een N96 in handen gehad. Ik kan maar een ding zeggen, vergeleken met de GOD der smartphones, de Ipnone 3GS, Nokia met hun symbian werkt als DIKKE STRONT DE BULT OP. Wat een drama zeg. Ze mogen niet eens ruiken aan het OS van Apple. Maar ja, als je niet van de concurent kan winnen, dan moet je wat, toch Nokia? Als alleen de Iphone ons nu nog eens een keer kan verassen met een mooie Flash plugin voor Safari, dan kan het helemaal niet meer fout met Apple. Wat zou je aan het tijdloze design van de Iphone nu willen wijzigen? Never change a winning team(to much that is).

  135. @Erp, ik heb ook een iphone genomen maar ben er niet zo van overtuigd als andere,…
    Het is voor mij gewoon geen complete smartphone. Ik mis het MMS-en (zoals de meeste simpele telefoon van 5j geleden dat wel al kon) ik mis bluetooth file sharing, ik mis het dat ik mn phone als memorystick kan gebruiken of als mp3 speler kan kopelen aan mn mac en zo zijn er nog wel een aantal dingen,…

    Ja je kan nu MMS-en maar nog steeds niet in de vorm zoals ik die gewent was met toevoeging van muziek etc. Ook moet ik voor BT filesharing eerst een app aanschaffen (xtra inkomsten apple) en die werken dan vaak soms alleen maar met andere iphones, wtf!

  136. haha Mister nokia get’s a little bit frustrated! 😛
    Apple is gewoon the shit en blijft the shit.

    Apple is pas begonnen met telefoons maar heeft al zo veel bereikt. Stel je voor dat ze dingen zouden toevoegen als een betere camera, beter video functie/opties, volledig ondersteuning van bluetooth etc etc. Ik denk ALS ze dat zouden doen dat andere bedrijf voorlopig geen dreiging vormen!

    Dus als herhaling: Apple is the shit!! 😀 😀

  137. Ik vind de Iphone een heel leuk toestel. Ik ken echter méér mensen die géén Iphone willen hebben als andersom.
    Ik erger me wel vaak aan de zogenaamde Iphonefans die hun toestel heilig verklaren. Zo’n reactie als imezz is wel leuk en kweekt respect. De mensen die een iphone verafgoden en de rest blindelings troep noemen kweken alleen maar afkeer.

    Ieder toestel heeft zijn eigen soort gebruikers. Als de Apple in alles het best was zou er geen enkel ander toestel verkocht worden.

    Het is een handige multimediaphone meer niet

  138. Ik ben zelf puur van mening dat Apple een goede marketeer is en inspeeld op het Amerikaanse gemakzucht. Mijn telefoon moet zijn: mijn mp3 speler, mijn PSP, mijn agenda, mijn emailbox, mijn tv enz enz… Begrijp me niet verkeerd, ik ben zeer tevreden met mijn iphone 🙂

    Maar feit blijft dat de 3G in mijn ogen een flop is, tenminste hier in Nederland. Iphone 3G vs 3GS, ik merk weinig tot geen verbetering. Mijn N95 gebruik ik nog steeds voor TT, noodfototoestel voor schades enzo.

    Maar ik word zo ziek van mensen die gadget X verafgoden en gadget Y afkraken. Ik heb een hekel aan windows, toch gebruik ik het puur vanwege het gebruikersgemak. Al heb ik ‘liever’ mijn mac voor bepaalde dingen.

    Smaak is persoonsgebonden

  139. Pff wat een ophef voor een telefoon. Kritiek is gezond hoor. Daar kun je namelijk wat van leren!

    Dus niet zulke lange tenen hebben.

    Fijn weekend allemaal!

  140. Origineel geplaatst door DouweM
    Origineel geplaatst door Jazzamataz. Je weet dat de iPhone pas 2 volle jaren bestaat, terwijl Nokia al vele tientallen jaren de tijd heeft gehad zo’n groot marktaandeel te krijgen, he…

    hahaha, “vele tientallen jaren”. Echte mobiele telefonie is er nauwelijks 15 jaar. Ze hadden in de tweede Wereldoorlog echt geen nokiaatjes op zak hoor! Slimbo.

  141. Origineel geplaatst door EA Junk
    Appels met peren vergelijken.

    Briljante uitspraak!

  142. @justastranger: Dit wist je vantevoren dat dit niet zou kunnen. Dus een beetje vaag dat je het toch gekocht hebt.

    BT sharing mis ik helemaal niet. MMS-en? Leuk maar gewoon mailen gaat ook gewoon. En muziek MMS-en, gewoon in de App Store kopen, net zo snel. 99 cent is toch niks.

    Ieder zijn ding inderdaad, maar ik neem dat je vantevoren even bekijkt wat je wensen zijn voordat je een iPhone aanschaft.

  143. @Mike van Hoenselaar:

    Muziek MMS-en, je MMS-ed dan geen complete songs he. 😉 En uhm mailen ga ik niet doen als ik een snapshot maak op een piste in Zwitserland en mn kleine neefje van 12 en m’n opa hebben uiteraard geen internet op hun mobiel. :p

    Ik had me inderdaad ingelezen voor ik de iphone kocht, schrok er best van toen ik er achter kwam dat, dat er niet op zat. :*(
    Heb de gok toch gewaagd en met jb kom je al meer in de buurt. 😉 De komst van os3.0 beloofde ook weer veel maar heeft het niet waar gemaakt, helaas… 🙁

  144. Toch wel leuk hoe die Iphone fans reageren als een Nokia man zich eens hetzelfde gedraagd als de Iphone fans normaal doen.

    Laten we nu eens stoppen om andere toestellen af te kraken.

    Elke doelgroep zijn eigen toestel.

    Maar laten we de Iphone vooral géén smartphone noemen. Het is een multimediaphone.

  145. hoe je het ook bekijkt de iphone blijft hoe dan ook een gadget. Wacht rijen van mensen die een iphone willen lol als ze in mobistar centers soms maar 3 toestellen per week geleverd krijgen is het toch normaal dat ze grote wacht lijsten hebben.
    alle dingen die er op een iphone zitten zaten allang voor dat de iphone uit kwam op andere gsm,s.ik ben al sinds de jaren 90 mac gebruiker en ik moet zeggen apple heeft aan kwaliteit toch een hoop ingeboet met toen.
    Mijn mio a107 is een windows mobile toestel met een sirf 3 ontvanger toch nog steeds een stuk sneller dan de gps van mijn 3g iphone
    Kwa kwaliteit van matriaal blijft de 2g nog steeds het beste toestel een goede achterkant dergelijk matriaal neem nu de 3g en de3gs is plastic.

    en ik ga me volgende week een nokia N97 halen mits ik de update van 3g naar 3gs nu niet echt super vind om mezelf een nieuwe iphone te kopen en mits de update toch niet zo wonderbaar is kunnen we wel is weer voor een jaartje een nieuw model halen en wanneer apple de iphone is een serieuze update geeft denk ik er misschien nog wel is aan om dan zo een model te kopen.

  146. Origineel geplaatst door justastranger
    @Erp, ik heb ook een iphone genomen maar ben er niet zo van overtuigd als andere,…
    Het is voor mij gewoon geen complete smartphone. Ik mis het MMS-en (zoals de meeste simpele telefoon van 5j geleden dat wel al kon) ik mis bluetooth file sharing, ik mis het dat ik mn phone als memorystick kan gebruiken of als mp3 speler kan kopelen aan mn mac en zo zijn er nog wel een aantal dingen,…Ja je kan nu MMS-en maar nog steeds niet in de vorm zoals ik die gewent was met toevoeging van muziek etc. Ook moet ik voor BT filesharing eerst een app aanschaffen (xtra inkomsten apple) en die werken dan vaak soms alleen maar met andere iphones, wtf!

    Lijkt me sterk dat een bedrijf die mp3 spelers verkoopt en waar een hele muziekwinkel aan vast gekoppeld zit, het leuk vindt als je mp3tjes uit gaat wisselen met iedereen. Evenals films. En wat gebeurt er als iemand je een jpegje stuurt die eigenlijk geen jpeg is? Waar komt deze dan terecht? Hoe kun je hem oproepen op je Samsung, hoe kun je hem weer verwijderen? Nog iets, de iPhone speelt geen mp3’s af maar iTunes files. Kun je op een andere telefoon niks mee dus uitwisselen zou geen zin hebben (iTunes converteert je mp3’s naar iTunes audiobestanden wanneer je het synchroniseert). Het moet dus altijd via iTunes gaan. Overigens kun je prima via WiFi bestanden uitwisselen met diverse apps. De ontvanger hoeft alleen maar in te loggen op een ipadress dat gekoppeld is aan je iPhones. Heeft de ontvanger geen WiFi? Waarom niet, is de normaalste zaak van de wereld tegenwoordig.

    Het zijn wederom meer klusjes waar de jeugd om vraagt: ringtones enzo uitwisselen. Die kunnen beter een Sony Ericson kopen of een Samsung dan.

    Overigens ken ik weinig telefoons met een fatsoenlijke Mac suite voor gegevens overdracht. Alleen daarom al heb ik een iPhone gekocht: een Nokia managen vanaf een Mac is een ramp door het ontbreken van Mac software. Ga ik geen Windows voor gebruiken, alsjeblieft niet.

  147. @ronaldoo: Als je de update van 3G naar 3GS niet serieus vindt, hoe kun je dan in hemelsnaam wel geïnteresseerd zijn in de downgrade van 3G naar N97???

    Ik bedoel, het net staat vol met negatieve gebruikersverhalen over hoe kreupel het navigeren van het OS is. Laat staan het pijnlijk slechte toetsenbord: nota bene het verkoopargument tegen het gebrek hiervan bij de iPhone (als dat al een verkoopargument zou zijn)! Daar kan helemaal niks meer tegen gedaan worden omdat die apparaatjes al in de winkel liggen. Gaan ze naar kijken bij de N98; achteraan aansluiten Nokia. Het is gewoon gedaan met ze en hun kreupele Ovi-store. Twee jaar wachten op de Ovi-store, en dan krijg je dit. En jij overweegt serieus een N97 tegenover een 3G, laat staan een 3GS? Ik kan je bijna niet serieus nemen, alleen omwille van je argumentatie. Had er dan gewoon neergezet dat je een N97 mooier vindt of iets dergelijks: over smaak valt namelijk niet te twisten.

    En, no offence, maar voor iemand die sinds de 90-er jaren al een Mac gebruiker is (en daardoor geen 16 meer kan zijn) is je interpunctie enorm slecht. Heeft je Mio geen autocorrectie?

  148. @Erp:
    Niet als je in iTunes hebt ingesteld dat ie als mp3 moet importeren 😉

    Maar je hebt gelijk…bij de meeste mensen zullen betsanden als aac in iTunes, en DUS in de iphoen staan…
    Dit grapje gaat echter niet op voor foto’s. Ik vind dat foto’s via bluetooth sturen toch wel zou moeten kunnen. Ik vind het een gemiste kans dat dat nog niet kan.

    Verder is de iPhone DE multimedia en internet-telefoon en ook DE smartphone van dit moment.

  149. De Iphone is de multimediaphone van dit moment, metinternetphone wil ik ook meegaan. maar echt niet de smartphone.
    Elke onafhankelijke site de over telefoons schrijft blijft zeggen dat de iphone géén smartphone is, behalve de Iphone fans hier die blijven het maar roepen.
    Als het dé smartphone was, waar blijven al die zakelijke gebruikers dan?

    Voor sommige mensen hier is de Iphone zo heilig dat ze straks ook nog roepen dat het de beste auto is (lol).
    Ik vind ieders mening interessant, maar graag inhoudelijke argumenten graag en niet uitdrukkingen als de beste shit enzo. Dat zegt namelijk wat over het niveau van de schrijver.

  150. Dat Nokia eerst eens in eigen boezem tast voor ze een ander gaan afbreken. Hun dienstverlening is waardeloos alsook hun toestellen die niet langer leven dan een jaar (hebben ze zelf toegegeven). En ze durven niet eens te verschijnen op de rechtzaken die tegen hun lopen over hun slechte kwaliteit. Dus Nokia: ZWIJG EN KIJK GWN MAAR TOE HOE APPLE DE SMARTPHONEMARKT OVERNEEMT!!! :p

  151. Mijn zoon heeft een Nokia 5800 XpressMusic,ik moet zeggen het geluid is beter direkt uit de telefoon,maar niet goed genoeg om in huiselijke kring te horen,het voordeel van de Iphone is toch echt dat je hem met veel produkten kan verbinden en als mp3 speler via de installatie kan afspelen.

    Dan het verscihil in 3.2 megapixel tussen Nokia en Iphone,dit is zo veel in het voordeel van de Iphone dat is gewoon niet te geloven,zowel bij filmen als fotograferen

    De Iphone moet alleen in het donker echt beter worden,maar dat is dan ook alles,ik moet zeggen dat de nokia 5800 ook in het donker slecht is,maar dat doet me niet zoveel daar de produkten gewoon niet te vergelijken zijn.

    Ik kan niks over de Nokia N 97 zeggen omdat ik deze niet in m,n handen heb gehad,maar het lijkt me niet dat het gebruiks gemak(ja gebruiks gemak)zo als de Iphone 3gs is.

    En dan nog het belangrijkste waar alle telefoon aanbieders aan moeten denken,en dat is “het gevoel dat je bij een telefoon hebt als je hem eenmaal gebruikt“.
    dit is ZOoooooo belangrijk,het gevoel”.

  152. Beide telefoons hebben zijn voor- en nadelen.

    Hoewel de touchscreen voor nokia wellicht revolutionair is, lijken ze hun symbian gewoon voort te zetten met kleine aanpassingen. Dat is vergelijkbaar met de iPhone upgrade van 2 naar 3.2 MPix.

    Er had beter geargumenteerd kunnen worden, waarom er geen flits bij de iPhone 3GS geplaatst is. Dat was een logische stap. Dat Safari nog geen flash support heb is nog zo’n item die nu erbij had moeten zijn. Dan was de iPhone misschien wat beter tot zijn recht gekomen. Daar heeft nokia toevallig nu wel aan gedacht.

    Het feit dat nokia een sliding keyboard heeft gekozen is voor de smartphone evolutie eigenlijk een devolutie. Mijn inziens hadden ze beter meer kunnen investeren in “digital ink” waar ze notbene nog een reclamespotje over hebben gemaakt. In dat vlak valt nog veel te “revolutioneren”. Een gat in de markt en dan ook een serieuze iPhone killer!

    iPhone zal niet de smartphone markt overnemen. De concurenten hebben de nodige semantische eigenschappen wat de client nog van gedachte kan doen veranderen. Hierbij valt te denken aan technologien als OLED display, capacative vs resistive touch screen, personalisatie, mate van open source, beperkingen, hardware compatibiliteit enz.

    De consument zoekt mede ook naar de best mobiele zwitserse zakmes. Dat betekent goed luiteren naar de klant. Dat heeft apple gedaan. Maar dat zakmes is nog niet af. Daar kunnen de concurenten nog van profiteren.

  153. Wat kan het de baas van Nokia eigenlijk schelen als de iPhone echt zo ondermaatse telefoon is?

    Blijk baar doet de iPhone toch iets dat klanten weerhoud een Nokia te kopen. zie pakken liever een ander toestel dat makkelijker te bedienen is.

    En wat dat hele evolutie verhaal betreft.
    Dat is nu precies wat Apple jaar in jaar uit doet met al hun producten.

    Apple tegen over wat de concurrent neer zet is een revolutie in gebruiksgemak prestatie en design

    Ala je kijkt naar wat Apple met hun opvolgende producten doet dan is het evolutie.

    Kijk maar naar de iPod die jullie nu kennen als de iPod classic Deze is ook nauwelijks van uiterlijk veranderd. Er zijn ook niet echt functies bij gekomen. Hij is alleen wat verbeterd. Dat is precies wat Apple doet met de iphone.

    Niks schokkends en toch hobbelt elk merk er achter aan met namaak producten in de hoop ook een graantje mee te kunnen pikken van apple succes.

    Ze maken alleen de fout dat succes niet zit in een leuk uiterlijk. Het gaat ook om het innerlijk. De manier waarop iets werkt. Dat het niet feature compleet genoeg is om een smartphone te zijn is niet belangrijk
    dat blijkt al uit de verkoop cijfers.

    Hype ?????? Wat is een hype??
    Bij mijn weten is een hype iets dat kortstondig populair is en daarna snel vergeten is.

    De ipod verkoopt na 7 jaar nogsteeds zo succes vol als in de begin jaren. Weinig hype aan te bekennen.

    Als we kijken naar de iphone verkopen… Die groeien als maar door.

    Dat apple reclame maakt is normaal dat doet elk merk. Maar waarom moet dat nu weer meteen hypen genoemd worden? Nokia doet reclame maken voor zijn n97 door de iphone zwart te maken.
    zo heeft elke bedrijf zijn eigen strategie. die van apple werkt.

    de meeste hypes zijn na 1 zomer al weer over.
    Dus ik denk dat er meer aan e hand is.

    kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid is wat hier gaande is. mensen hebben nu eindelijk door dat je daarvoor bij apple moet zijn.

  154. Origineel geplaatst door harry
    Zullen we het dan maar niet hebben over de upgrade van de 6310 naar de 6310i

    Ja, maar Nokia brengt ook veel meer toestellen uit dan Apple. Dus dan is het logisch dat sommige upgrades niks voor stellen. Apple brengt 1 telefoon in de weet ik veel hoeveel maanden uit, en als het dan maar zo’n matige upgrade is, is het erg jammer..

    En echt hoe sommige mensen hier reageren.. ik wist dat hier Apple/iPhone fans zitten maar zo erg..

    Stop even en denk na: wat die Nokia gast doet, doen jullie ook.

    Tuurlijk is de iPhone een geweldig MULTIMEDIA phone, maar waarom denk je dat mensen ook voor andere telefoons kiezen. Ik had ook de keuze tussen een iPhone 3G/iPhone 3GS, maar ben voor een Blackberry gegaan. Waarom? Omdat in amerika bijvoorbeeld mensen soms geen mobiele telefoon meer zeggen maar gewoon blackberry. Dat ding is daar gewoon HOT. En het is ook ergens voor. Het is een super goede telefoon. De batterij is veel beter dan die in de iPhone waardoor de echte functie van de telefoon, namelijk altijd berijkbaar zijn, heel goed werkt. Want laten we eerlijk zijn, de iPhone is eigenlijk alles behalve een telefoon.

    Het grootste bewijs is dat de iPod touch eigenlijk alles bied wat de iPhone geweldig maakt.

    1. Safari Internet
    2. AppStore
    3. Interface etc
    4. (sneller dan de 3G zelfs.. dus beter voor games etc)

    Wat een iPhone toevoegd is dus een camera, die niet echt super is, en een simkaart erin om te kunnen bellen en sms’en. Dat geeft aan dat er toch iets niet klopt aan de ‘telefoon’-aspect van de iPhone. Het is een geweldige gadget, maar na een beetje safari, muziek luisteren, spelletje spelen en oooh.. batterij is bijna op. En dan is de telefoon niks meer waard want je bent niet meer berijkbaar. Mijn blackberry bijvoorbeeld heeft dat NIET, terwijl ik gewoon altijd met MSN verbonden ben (multi-tasking), even op internet kan via 3G op bijvoorbeeld de telegraaf te lezen, en ook nog even muziek kan luisteren. Maar het belangerijkste, het voelt als een telefoon!

    Ik wil niemand hier een *** gevoel laten krijgen over hun iPhone ofzo, en ik wil ook niet zeggen dat de iPhone slecht is. Het is een geweldig ding. MAAR MENSEN HIER MOETEN WAKKER WORDEN EN SNAPPEN DAT DE IPHONE NIET DE GOD IS DER TELEFOONS! Er zijn echt wat toestellen die in de buurt komen. Daarnaast moet je ook weten dat niet iedereen hetzelfde wilt uit een telefoon. God, als ik aan sommige mensen zou vragen of ze niet van plan zijn om een iPhone te kopen zouden ze me uitlachen.. ‘wat, een i-phone? is dat speelgoed ofzo’ .. (tuurlijk heb ik het nu over de zakelijke mensen die e-mail & solid batterij nodig hebben)

  155. Origineel geplaatst door Mark 010
    …als het dan maar zo’n matige upgrade is, is het erg jammer…

    Matig?? noem jij 100+ nieuwe functies matig?

    ga jij je zelf eens na laten kijken. dat heeft nog geen enkel ander merk gratis gedaan. jullie zijn gewoon verwende nesten.

    Nokia laat je voor een paar nieuwe functies gewoon een nieuw toestel kopen. daar komen er elke maand een stuk of 24 van op de markt. dus je hebt keuze zat.

    Origineel geplaatst door Mark 010
    … Apple brengt 1 telefoon in de weet ik veel hoeveel maanden uit,…

    Apple komt 1 telefoon per jaar om precies te zijn en nog durven mensen te roepen dat ze genaaid zijn door apple als er een nieuwe uit komt. (elk jaar exact op de zelfde dag hoe dom kan je zijn)

    ik snap de teleurstelling dat er niet meer kleuren zijn dat je geen frontjes kan wisselen en dat er geen toeters en bellen op zitten die het net zo’n on handig over features prularia maken als de gemiddelde Nokia maar goed dan moet je geen iphone kopen als dat is wat je wilt

  156. @iphf:
    Zouden ze moeten verbieden, die telefoons waar voor als een ghettoblaster muziek uitkomt. Weer iets voor de kinderen, ben ik niet in geïnteresseerd in een telefoon.

    @Seminifeer: Welke sites zijn dat dan? Volgens mij bestaan die niet echt meer of worden ze gerunt door Apple haters. De Apple geen smartphone noemen is zo’n beetje het stomste wat je tegen de iphone kunt gebruiken. Waarom dan? Omdat er geen virussen voor zijn of omdat er niet van die plastic toetsjes op zitten en er geen batterijklepje opzit? Never.

    Weet je wat? De iPhone is ook geen smartphone: het is een iPhone – een klasse apart. Mensen hebben ook geen zin meer in een telefoon waar nauwelijks nieuwe functionaliteit wordt toegevoegd middels updates. Koop volgend jaar maar weer een nieuw toestel: Symbian 9.4 FeaturePack Beta 5. Help Nokia van hun toestellen af.

    @4saus:
    Je hebt helemaal gelijk. Als de iPhone zo ondermaats is, wat is die N97 dan wel niet? Ach, wat kan mij het ook bommen: ik koop de komende jaren toch niet zo’n prul meer.

  157. @Mark 010: Volgens mij ben je op de verkeerde website belandt. Waarom zou ik een ***gevoel moeten krijgen van je verhaal? Ik zou eerder een ***gevoel krijgen als ik een Storm had gekocht en de hele tijd klikjes hoor bij het drukken op het scherm, wanneer ik (herhaaldelijk) de webbrowser probeer op te starten.

    En waarom haal je de Touch erbij? Daar kun je niet mee bellen op een GSM netwerk. Het verhaal van die Nokia pleb gaat over de iPhone: telefoon.

  158. Wat is de definitie van een smartphone???
    Welke telefoons voldoen daar aan???
    en hoe zijn die in verhouding met de iphone???

    Misschien is de iPhone wel helemaal geen smart maar een dumb phone.

    Wat dan nog???

    Die conclusie maakt je smart phone wel een stuk minder smart als een dumb phone als de iphone zoveel succes heeft det de smart features die het WEL heeft

  159. Wat ik nog het mooiste vind van het geklaag over de iphone is dat hij constant word vergeleken met zakelijke toestellen terwijl apple de iPhone niet eens in de markt heeft gezet als zakelijk toestel.

    Het bewijs zijn de contracten. De abonnementen die zijn duidelijk gericht op de consument. ze hebben geen bel bundels boven de 500 bel minuten.

    Dat het toevallig features heeft die zakelijk interessant zijn maakt het geen zakelijk toestel.

    Mobile ME: “de microsoft exchange” voor de rest van ons.
    Ingebouwde ondersteuning voor microsoft exchange voor die enkeling die het toesten wel voor zakelijk gebruiken wil. dat is alles dat er zakelijk te vinden is in de iphone. ver der miste het te veel.

    – Geen makkelijk instelbare profielen.
    – Geen contact kaartjes uitwisselen via BT
    – Noem je hele lijst maar op.

    Het IS GEEN ZAKELIJK TOESTEL dus vergelijk het daar ook niet mee.
    Het is een consumenten product.

  160. Oh mensen, kijk nog even naar een van de groten der aarde: Balmer over de iphone: http://www.youtube.com/watch?v=C5oGaZIKYvo&feature=PlayList&p=C9228D21E98E6013&playnext=1&playnext_from=PL&index=31
    “it will do email, it will do music”
    Loughran mag op het lijstje bij Balmer mbt intelligente opmerkingen over de iphone

  161. Klagen omdat de concurrentie het slecht doet?

  162. leuk al die features van nokia toch kies voor iphone, omdat je alle nummers kan downloaden op iTunes Store, daarvoor hoef ik niet 1 minuut lang te wachten voordat de programma gaat opstarten, nokia music store vindt ik nu al grote blunder en een bagger applicatie.

    mijn volgende toestel wordt ay foon drie gee es :P.

  163. Met rotte peren ja… 😉

    @EA Junk:

  164. En nog ff wat… heb je al gezien hoe DIK die no-kia N97 is? Zit vast lekker in je zak 🙁
    Bovendien… een no-kia N97 white… van wie kwam de ‘white’ hype ook alweer? En hoezo is de iPhone 3gs 32gb niet zakelijk te gebruiken? Samen met mobileMe is het juist DE zakelijke telefoon. Afspraken die m’n secretariaat maakt staan real-time op m’n iPhone, laptop en kantoor PC. Mobile me werkt bovendien ook eenvoudiger dan via exchange (instellen door een IT-er). MobileMe kan ik zelf nog begrijpen. Kosten MobileMe? Ja, en? Zakelijke kosten. Contactkaartjes via BT… wie gebruikt dat echt? Ik ken in mijn netwerk vooralsnog helemaal niemand. Misschien binnen de IT brance, maar binnen het mkb is de good old visite kaart nog steeds populair en bovendien een tastbaar ritueel tijdens het kennismaken. Daar gaat BT echt niet van winnen en zo wel… komt er vast wel een app voor in de plaats.
    Jaaaaren geklooi gehad met no-kia, sam-sung en erik-son… sinds Apple’s iPhone is het leven een stuk eenvoudiger en bovendien fraaier geworden. Nu alleen nog het 3g netwerk van t-mobile verbeteren en dan is er volgens mij geen stoppen meer aan. Eenmaal een iPhone… altijd een iPhone. Camera functionaliteit belangrijk? Koop een Can-on! Voor ADL is de kwaliteit v/d foto’s en video’s duidelijk genoeg.
    FWIW… my 2-cents

  165. @Hybrid:Je hebt gelijk maar je weet zelf dat Apple zich niet richt tot de duffe kantoor pik met dit toestel.

    Die doelgroep is duidelijk voor RIM. Al proberen ze nu ook steeds meer de jeugd en 20-ers aan te spreken

  166. @4saus, thanks. En, ok, dan zijn ‘we’ binnen het mkb misschien geen Apple doelgroep…maaruh… ik kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat ook daar een grote groep afnemers aan het onstaan is. In m’n contacten lijst is het aantal iPhone nummers in ieder geval flink aan het toenemen 😉 Ennuh…die gaan VER boven de 20+ Whahaha!!!

  167. Het valt me op dat het taalgebruik van de mensen die de Iphone verafgoden nog lomper is als dat van mijn kinderen.
    Na het verhaal van de Nokiaman (die in feite niets anders doet als jullie hier anderom doen) vallen jullie allemaal over hem heen.

    De Iphone is het makkelijkst te bedienen apparaat, misschien zijn die andere apparaten wel gewoon te moeilijk voor jullie. De Iphone heeft natuurlijk niet alle mogelijkheden die de andere apparaten wel hebben en minder functies is ntuurlijk wel makkelijker. 🙂

    Overigens voor de rest alle respect voor de Iphoneliefhebbers die hun mening wel normaal kunnen beargumenteren.

    Ik snap ondertussen wel de beslissing van mijn vriendin dat ze alleen al geen Iphone wil om niet bij deze groep Iphonefans te horen.

  168. Origineel geplaatst door Seminifeer
    Het valt me op dat het taalgebruik van d emensen die de Iphone verafgoden nog lomper is als dat van mijn kinderen.
    Na het verhaal van de Nokiaman (die in feite niets anders doet als jullie hier anderom doen) vallen jullie allemaal over hem heen.De Iphone is het makkelijks te bedienen apparaat, misschien zijn die andere apparaten wel gewoon te moeilijk voor jullie.
    Overigens voor de rest alle respect voor de Iphoneliefhebbers die hun mening wel normaal kunnen beargumenteren.Ik snap ondertussen wel de beslissing van mijn vriendin dat ze alleen al geen Iphone wil om niet bij deze groep Iphonefans te horen.

    Over normaal beargumenteren gesproken….LOL, ik vind dat nogal een degradatie van jou kinderen door te roepen dat onze uitspraken lomper zijn dan van jou kinderen, je zegt met andere worden dus dat jou kinderen vocobulair lomp zijn….succes ermee

  169. Overigens.
    Het belangrijkste van een telefoon is hoe hij belt.
    De ontvangst is dus een zéér belangrijk punt.
    En hoe mooi en handig de Iphone ook is, daar presteert hij toch echt minder als de andere merken. Apple moet daar toch echt nog wat werk verrichten.

    Wat betreft het MKB en IT. Ik weet niet hoever jullie kennis daar gaat. Maar in de IT is de Iphone géén gemeengoed. Daar gaat de voorkeur toch echt uit naar blackberry’s en de Nokia E-series.
    In telecomwinkels wordt voor zakelijke doeleinden ook nooit een Iphone geadviseerd. Dat zegt niets over de kwaliteit van het toestel maar wel dat de capaciteiten van het toestel niet aansluiten op de vraag van de zakelijke gebruikers.
    Touchcreentoestellen doen ook niet erg lang met hun batterij. Dat werkt daar ook niet mee.

    De Iphone is nog lang niet volwassen. Het concept is zeker heel goed maar hij kan nog te weinig. Ook jammer is dat het toestel zo verschrikkelijk duur is terwijl de kosten voor de ontwikkeling zo laag zijn. De Iphone evolueert erg langzaam. Iedereen weet welke stappen Apple zou moeten nemen om diverse flag-ships van andere merken compleet weg te blazen.
    Helaas doen ze dat nog niet.

  170. lomp lomper lompst hahaha zo ik ga weer verder spelen met me 3gs kunnen jullie lekker verder discussieren doeiiii lmfao

  171. Origineel geplaatst door EA Junk
    Appels met peren vergelijken.

    Apples met Nokia’s

    Dit is echt niet te vergelijken inderdaad

    Nokia heeft voordelen (open bestandssysteem)
    en Apple ook.

  172. Ik sla de 3gs over. want ze zijn in dec al klaar met de nieuwe iphone … gezicht herkening cam 5mp. dat heeft apple gewoon gedaan om meer geld te verdienen.

    wanneer hij uit komt weet ik niet maar denk zoals elke jaar weer in juni

  173. @MrGG:
    3MP is meer dan genoeg voor een mobiele telefoon vind ik.
    want je ziet het verschil alleen als je de foto’s gaat vergroten. Als je ze op een normaal 10×15 cm formaat zou afdrukken zie je het verschil niet eens dus waar hebben we t nog over. En idd de usability gaat eronder lijden als je iemand een foto wil versturen via mms/bluetooth scheelt dit behoorlijk.
    Maja daarnaast is het niet alleen het aantal Mega pixels wat het beeld bepaald maar veel belangrijker de LENS! deze is van wat ik heb gezien VEEL beter dan die van de Nokia. Ik heb nu een 3.2 mp sony ericson k800i (ja ik wacht nog STEEDS tot ik mijn 3G S binnenkrijg) En de filmpjes van de ericson met 3.2 zien er echt belabberd uit vergeleken met de 3.2 van de I phone. Hoe dan ook laat die mafkezen maar lekker lullen bij Nokia. In eerste instantie was ik aan het wachten op de N97 MAAR toen ik zag dat de I phone 3GS net uit was en CHEAPER is! En zag wat de functies allemaal waren en de verbeteringen liet ik de n97 al snel voor wat het was.. een leuke 2e plek achter de i phone 3GS.

  174. De kwaliteit van de foto’s is inderdaad niel alleen afhankelijk van de sensor (pixels) maar ook van d elns en de software die het verwerkt.
    Als je goede foto’s wilt nemen met een cameraphone moet je de Samsung M8910 Pixon12 nemen.
    Daar kunnen veel compactcamera’s al niet meer aan tippen. Een Iphone komt er al helemaal niet in de buurt.

    En dat ligt niet alleen aan de 12 Mp.

    De keuze van de telefoon ligt eraan waar je hem voor wilt gebruiken. Ik zoek al tijden het zwitserse zakmes dat in alles uitblinkt. Maar die is er helaas niet. En is dus ook niet de Iphone.

  175. Origineel geplaatst door 4saus
    Origineel geplaatst door Mark 010…als het dan maar zo’n matige upgrade is, is het erg jammer…Matig?? noem jij 100 nieuwe functies matig?ga jij je zelf eens na laten kijken. dat heeft nog geen enkel ander merk gratis gedaan. jullie zijn gewoon verwende nesten.

    ik wil je niet verder opfokken maar dat is OS 3.0 …. De upgrade is:

    – 2.0 – > 3.2 MP
    – Je kan filmen (Wohoo dat konden telefoons paar jaar geleden ook for fuck sake)
    – kompas (zal wel handig zijn maar ja…)
    – voice control (nice)
    – sneller*

    ik moet zeggen dat het idd sneller is kwa bijvoorbeeld stocks laden. Al was de 3G al snel, dus..

    Als je dus geen iphone hebt go iphone 3GS. Als je al een 3G hebt is het dus niet echt nodig want OS 3.0 is ook voor de 3G..

    Dat wil ik zeggen, de upgrade van 3G naar 3GS is het niet echt waard. Dat is waar dit over gaat.

    En de rest van mijn post was voor de mensen die overdreven denken dat de iPhone de beste telefoon ooit is.

  176. @Mark 010:
    Ik denk dat je de apparaten eerst zelf in handen gehad moet hebben voor je kan zeggen dat de 3GS een matige update is.

    Ik verkoop ze bij een APR in het land.
    ik zie dagelijks mensen naar dat ding kijken en ze lopen weg omdat ze denken dat het de 3G is.

    Als je ze aanspreekt en de 4 echt nieuwe functies laat zien als het om hardware verschillen gaat dan zijn ze al flink onder de indruk. Ik denk dat je gewoon moet weten waarnaar je moet zoeken/kijken als je ze wil vergelijken.

    de camera is dusdanig beter dat wanneer je een foto tegen het licht in neemt je precies het peertje kan zien als je op de lamp focust en je kan het plafont zien als je net naast de lamp focust.

    dat gaat je met de 3G niet lukken en dat heeft niks met extra megapixels te maken maar met auto focus en witbalans. Dat was groot verschil nr 1

    Google maps is google maps niet meer sinds de 3GS het is nu pas echt bruikbaar als navigatie. Het verteld je nog steeds niet waar je links of rechts moet maar met je compas aan hoef je in ieder geval niet meer te kijken wat het noorden is voor je weet of je verkeerd loopt.
    Dat is groot verschil nr 2

    De camera kan filmen en dan niet jailbroken 15 FPS zonder geluid op 320x 280 met beperkte duur maar native 30 FPS 640×480 met geluid zolang de vrije GB’s strekken op je iPhone. Dat is groot verschil nr 3

    Flink veel sneller. Klinkt abstrakt en het maakte ook geen indruk op mij tot je het echt testen gaat.
    Opstarten is 20 seconden op de 3GS tegenover 1 minuut nog wat. op de 3G. Bij het opstarten van games bijvoorbeeld Castel of magic op zowel de 3G als de 3GS is gewoon een lachertje. ik kan de 3G een voorsprong geven van 20 seconden en dan is de 3GS met de zelfde game nogsteeds eerder speel klaar. groot verschil nr 4

    Ga de winkel in vergelijk het met je oude 3G ownee jij had een touch als ik goed heb opgelet.

    Los van die 4 verschillen tussen de 3G en de 3GS heb je als bonus 3.0 software. met 100+ nieuwe functies.
    Dat jij dat los wilt zien van de nieuwigheden in de 3GS is je goed recht.

    Wat 3GS VS de N97 aan gaat… daar kan kort over zijn.
    ik heb dat ding nog nooit in mijn handen gehad. Heb het dus ook niet goed kunnen vergelijken.

    Maar ik geloof gewoon niet dat een resitive scher even goed te bedinen is als een capasitive scherm of omgekeerd. alleen vanwege dat verschil al heb je een achterstand met de N97. dan kan de software nog zoveel completer zijn dan die van de iphone. Maar als de bediening *** is houd het op.

    Dat zelfde geld voor het toetsen board waar ik nou niet echt veel positiefs over lees. Maar aan de andere kant dat keyboard van de iphone is ook niet alles. al typ ik er lekker mee weg sinds ie breedbeeld kan.

    over fijne navigatie van het OS kan ik niks zeggen
    dat is persoonlijk. zo zijn er ook nogsteeds mensen die windows (zowel gewoon als mobile) een geweldige bediening vinden hebben… Dus daar brand ik mij niet aan.

    Ik ben dus nog steeds van mening dat de 3GS een flinke stap voor waards is ten opzichte van de 3G. Zowel software 3.0 en de 4 hardware verschillen zorgen daar voor. Het is geen REVOLUTIE zoals men had gehoopt maar dat doet apple nooit. Ze bouwen langzaam beetje bij beetje verder aan wat er als is.

    Maar dat wat ze hebben is REVOLUTIONAIR tegen over dat van de concurrentie. En blijkbaar steekt het de baas van nokia zo erg dat hij tegen de iphone blijft schoppen.

  177. De reactie van nokia is lachwekkend als het revolutionaire karakter van de iPhone 3GS wordt bezien: toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden ingebouwd in het product. Nokia roept veel over toegankelijkheid maar voert de strategie niet door in zijn ontwerppraktijk, Apple roept er niet over maar doet het gewoon, in OSX en in iPod en nu iPhone (VoiceOver) Blijkbaar is Apple de enige die begrepen heeft wat dat is, inclusive design, en waarom het in de huidige markt belangrijk is.

  178. @Lodro:
    idd

    maar jammergenoeg ben je volgens nokia alleen REVOLUTIONAIR wanneer je elk jaar een nieuw frontje op je oude meuk knalt en wat bestaande opties van plek verwisseld binnen je interface.

    Apple weet waar het echt om gaat. USABILLETY
    je kan iets wel vol stoppen met functies en de hoogste specs ooit hebben in je toestel maar als het niet bruikbaar is door dom interface design zoals bij nokia dan ben je nog geen stap verder.

    Maarja ze hebben wel elk jaar meer megapixels dan wie dan ook en een Revolutionair nieuw plastick frontje want daar gaat het blijkbaar om in hun ogen 😛

    dat de massa daar intrapt vind ik nog het stomste van allemaal.

  179. @4saus:

    Je geeft goede voorbeelden. Hou ervan als mensen dat doen, een goed gesprek voeren is soms moeilijk voor sommige mensen 😉

    Ik volg een man ‘jon4lakers’ op Youtube al een tijdje. Hij maakt veel filmpjes over mobieltjes, maar ook over andere producten van Apple bijvoorbeeld. Hij is zelf een iPhone-fan dus ik heb al wat filmpjes gezien van 3GS vs 3G vergelijkingen. De 3GS is idd sneller, dat heb ik gezien. Het filmen met de 3GS is ook prachtig, dat moet ik toegeven. De voice control zou ik ook wel gerbuiken. Maar verder is er voor mij weinig nieuws in de 3GS en kan ik er niet zomaar ‘ff’ een kopen. En ik wou weer eens wat nieuws, want zulke aankopen maak je niet vaak.

    Over de Nokia N97 weet ik niet veel, maar daar gaat dit topic eigenlijk niet over. Het gaat over de vraag of de 3GS een flop is of niet. Na jou argumenten vind ik het geen flop meer, maar nog steeds een beetje tegen vallen.

    Ik kijk in ieder geval uit naar de volgende iPhone en er is een grote kans dat ik er ooit een zal kopen.

  180. Nee, de N97 verkoopt lekker :).

    Geen uitspraken over andermans zaken doen als je ze zelf niet op een rijtje hebt Nokia ;). Foei.

  181. ik ben het helemaal met je eens!

    ik heb ze nu alle twee de 3gs en de n97

    het zijn twee totaal andere gsm’s!

    de iphone is en multimedia gsm

    en de n97 is en smartphone

    voorbeeld ik kijk soms naar het nieuws via mijn n97

    online en daar voor moet je zo wie zo

    en flashplayer hebben en dat kan dus

    de iphone niet openen maar de n97 wel zie das al en

    belangerijk punt. zo kan ik er nog opnoemen.

    voor mij zijn het alle twee top gsm’s.

  182. Origineel geplaatst door anoun
    ik kijk soms naar het nieuws via mijn n97online en daar voor moet je zo wie zoen flashplayer hebben en dat kan dus de iphone niet openen maar de n97 wel zie das al en belangerijk punt.

    Wat is jou definitie van een smartphone?
    En wat is de officiële definitie van een smartphone. Volgens mij is de iPhone die status allang ontstegen.

    Je zegt het zelf al. Twee totaal verschillende GSM’s. In mijn ogen ontwikkeld iets slims zich. Zou je dan kijken wie er smart phones maakt dan zijn Apple Google Android en Palm duidelijk de smartphone bouwers van nu.

    Nokia RIM en Mickysoft borduren voort op verouderde fundamenten. Daarmee zijn ze niet gelijk slechter. Maar ze maken al jaren niet meer de slimmere telefoons.

    Als je je telefoon door het aanboord hebben van flash je in een klap een smartphone mag noemen wat is er dan zo slim aan?

    Apple kiest er bewust voor om geen flash te gebruiken om dat QuickTime beter is in video en minder resources vraagt dan flash.

    Apple kiest er bewust voor om geen flash te gebruiken om dat de Appstore een veel krachtigere en flexibelere manier is om programma’s te distribureren en de apps kunnen veel complexer zijn van aard en dingen doen als geavanceerd 3D. Doe dat maar eens in flash.

    Alles wat intressant was aan flash heeft al een andere oplossing gekregen dankzij QuickTime en de AppStore. Behalve irritante reclames. En daar ben ik blij om. Apple probeert koste wat het kost hun platform stabiel en schoon te houden door onzuivere code buiten de deur te houden tot de dag dat het goed genoeg is bevonden.

    Aan flash moet nog een hoop gebeuren voor Apple het gaat toe laten. Al het andere naast flash wat een telefoon een smartphone maakt heeft de iPhone ook en vaak nog gebruiksvriendelijker uitgewerkt ook. Dat wat nu mist plus een heel hoop nieuwe slimme dingen die nooit eerder mogelijk waren voegt Apple met elke update gratis toe.

    Dus voor games, porno, video en ja ook het nieuws is je gebrek aan flash allang opgelost.

    Open voor de grap eens de AppStore en zoek eens naar Tros uitzending gemist App, journaal App en vele andere AppStore Nieuws Apps en Games.

    Voor Je porno kan je safari gebruiken.
    Deze alternatieven voor flash zijn krachtiger en flexibeler dan flash ooit zal kunnen zijn.

    De N79 en al die andere andere (zogenaamde smart)phones moeten het doen met een brouwser met matige/slechte flash ondersteuning.

    Dat flash niet werkt blijkt keer op keer met elke niewuwe smartphone.

    http://pliep.nl/blog/2009/07/htc_hero_heeft_flash_player…_soort_van

    maargoed blijf lekker volhouden dat de N79 beter is en leef voort in onwetendheid.

  183. de iphone is de beste en mooiste telefoon die er is

  184. Origineel geplaatst door steven
    de iphone is de beste en mooiste telefoon die er is

    nou niet gaan overdrijven he. De iPhone is echt niet de beste telefoon hoor en imo ook niet de mooiste telefoon, maar dit zal voor iedereen anders zijn

  185. Origineel geplaatst door Mauze
    Iedereen wil iets leuks in handen, met een Nokia heb je iets gewoons in handen, met een iPhone daarintegen heb je wel een exclusief iets in handen, en de 3GS is echt wel beter dan de voorloper, de camera is tevens ook niet bedoeld om een trouwreportage mee te maken.Nokia is ook niet echt vernieuwend met de N95, N96 en de N97 de specs zijn niet veel veranderd en het blijft een Nokia… meningen verschillen.. Apple rules!!

    Dus je zegt hiermee dat OF een Nokia N97 leuk is, of dat iedereen een iPhone wil omdat alleen die leuk is. Nou, lekker exclusief dan, als iedereen hetzelfde wil.

    Bovendien moet je niet vergeten dat Nokia een veelzijdige serie produkten heeft. Hoewel ze nog geen OMAP3 telefoons hebben, en Symbian oorspronkelijk voor non-touchscreen was bedoelt hebben de diverse produkten allen zo hun voor- en nadelen.

    Zo gebruik ik persoonlijk een E-Series; en het hardware toetsenbord is voor mij subliem. Stukken prettiger dan dat van mijn iPod touch. Terwijl de N97 de eerste N-Series (muv de op Maemo gebaseerde N810) toestel is welke ook een hardware toetsenbord heeft.

    En nog iets… het aantal MP zegt geen zak over de kwaliteit van de camera. Puur marketingpraat. Er zijn Nokia toestellen die een prima camera hebben; er zijn er ook die een bar slechte hebben. Er zit veel verschil tussen; maar het aantal MP zegt weinig tot niets. Het gaat o.a. om de CCD, optische zoom, xenon flash, en andere factoren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.