Eerste iDev Meetup was een groot succes

Rond de 50 iPhone-ontwikkelaars kwamen bijeen op de eerste iDev Meetup in Utrecht.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

idevmeetupGisteravond kwamen rond de 50 iPhone-ontwikkelaars bijeen in Utrecht voor de eerste iDev Meetup. Het idee was simpel: gewoon een biertje drinken met andere ontwikkelaars, kijken naar applicaties van anderen en praten over de uitdagingen waar je als ontwikkelaar tegenaan loopt. We dachten dat zo’n bijeenkomst wel een stuk of twintig diehard developers zou trekken, maar de opkomst was boven verwachting: de 50 meegebrachte naambordjes waren binnen een mum van tijd op en het afgehuurde werfterras van stadskasteel Oudaen in Utrecht was maar net groot genoeg voor alle aanwezigen.

Wat mij opviel in de verhalen van de ontwikkelaars is dat ze het werk nauwelijks aankunnen: natuurlijk is niet elke applicatie is een financieel succes maar mensen die het slim aanpakken hebben de projecten voor het uitkiezen. Zo waren de ontwikkelaars van Bus Utrecht aanwezig, die inmiddels al een hoop andere apps hebben uitgebracht, zoals de Rabo iTour.

naambordjesDe applicatie die de meeste aandacht trok was bChamp van Monodomo, waarbij de ontwikkelaars een draagbare versterker hadden meegenomen om de demonstratie te geven. Die kwam ook goed van pas bij andere demonstraties van muziekinstrumenten, spelletjes en ‘geheime’ projecten die de ontwikkelaars liever aan elkaar lieten zien dan aan een schrijfgrage iPhoneclub-reporter 😉

Ontwikkelaars moesten bij de aanmelding aangeven welke applicaties ze al (bijna) in de App Store hebben staan. Dat leverde een indrukwekkende lijst van applicaties op (in willekeurige volgorde): FML, Dart Anyone, Bus Utrecht, Rabo iTour, Uforoids, iFeelYou, iStart, iFacts, 9292OV, TvGidsje, Volkskrant, CashMS, Slider, Pinautomaat, VK Puzzels, FeedCount, Python, Masterbrain, TXXI, iNap, Lyrics, Oplaadpunten, Uitzending Gemist, TROS Gemist, Mupps, Trein, Star Defense, Television, Newspapers, Free WiFi, Hyves, Telegraaf, CookieCombo, bChamp, Flitspalen, HydroTilt XL, MrMovie, Journaal, NU, eBuddy, Schilders, KretelogieMixer en Attagolo.

Hieronder zie je een korte video-impressie (gemaakt met de iPhone 3GS) waarin ontwikkelaars hun applicaties demonstreren:

Voor mij was dit hét bewijs hoe leuk een spontaan georganiseerde bijeenkomst kan zijn, zonder gedoe met sponsors en sprekers. En ook het bewijs dat ontwikkelaars gezellige mensen zijn, die best bereid zijn om achter hun computer vandaan te komen om een zelfgebrouwen Oudaen-biertje te drinken (eigenlijk wist ik dat natuurlijk wel).

idev meetupAan de reacties van de aanwezige developers te horen is er wel behoefte aan een vervolg, zodat het bijvoorbeeld mogelijk is om je applicatie te pitchen en workshops te volgen.

Dat vervolg komt er! Rotterdamse ontwikkelaars hebben plannen om deze zomer een iPhone-barcamp te organiseren en na de zomervakantie gaan we aan de slag met een wat groter ontwikkelaarsevenement met presentaties.

Dank aan alle ontwikkelaars die aanwezig waren! En dank ook dat iedereen een bijdrage in de drankpot heeft gedaan, zodat we zo’n beetje quitte hebben gedraaid.

Wie de reacties van de bezoekers wil lezen: op Twitter zijn er een hoop te vinden via de zoekactie #idevmeet en #idevmeetup.

idev meetup   idev meetup

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2009, 23:44
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerpen evenement, meetup, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.