Reacties voor: Gerucht: ‘2019 iPhones behouden Lightning, worden geleverd met 5W-oplader’

Apple is volgens bronnen van plan om de Lightning-aansluiting te behouden in de 2019 iPhones. Bovendien lijkt het erop dat je er nog steeds een 5W-oplader bij krijgt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. 5WAT oplader bij een toestel van +1000 euro in 2019? Schandalig!!! Begin steeds meer een afkeer te krijgen tegen Apple. Hoewel het prima spullen en software levert is de houding verre van klantvriendelijk.

  2. Origineel geplaatst door Cihan
    5WAT oplader bij een toestel van +1000 euro in 2019? Schandalig!!! Begin steeds meer een afkeer te krijgen tegen Apple. Hoewel het prima spullen en software levert is de houding verre van klantvriendelijk.

    En toch kies je er steeds weer voor!

  3. Een batterij gaat toch langer mee als die “rustig” oplaadt i.p.v. altijd die overkill met hogere spanning. Goed voor als het is nodig is, maar 99% van de tijd kom je met traag laden toe.
    Mss ook daarom dat Apple kiest voor de “trage” lader. Lange levensduur is prioriteit bij Apple; tenminste dat laten ze toch uitschijnen.

  4. Mooi dat de Lightning misschien blijft. En ik gebruik de oplader van mijn huidige iPad Pro 10.5” wel.

  5. Origineel geplaatst door Cihan
    5WAT oplader bij een toestel van +1000 euro in 2019? Schandalig!!! Begin steeds meer een afkeer te krijgen tegen Apple. Hoewel het prima spullen en software levert is de houding verre van klantvriendelijk.

    Helemaal niet schandalig: en super klantvriendelijk, ze willen dat je iPhone toch wel zijn 6 jaar meegaat zoals ze beloven… Niemand schijnt te beseffen dat de levensduur van de batterij minimum HALVEERT bij gebruik van snelladen, maar daar wordt nauwelijks over gesproken… je kan dit makkelijk testen door twee identieke iPhones in je gezin te hebben, één die altijd normaal laadt met 5 watt lader, en één die altijd snellaadt. Na drie jaar is de batterij die normaal laadt nog bete dan de ‘snellaadbatterij’ na slechts één jaar. Gewone slijtage t.o.v. supersnelle slijtage van de chemicaliën in de batterij.
    Getuige ook àlle mensen rondom mij met android toestellen met jaren snelladen, batterij snel defect, maar wordt in de media in alle talen verzwegen.

  6. Ik heb me altijd laten vertellen dat, hoe sneller het opladen gaat, hoe sneller de batterij ook slijt.

  7. Lightning is de helft dunner vergeleken met USB-C dus de keuze voor lightning kan wat dat betreft begrijpen.

    Ik vermoed dat Apple uiteindelijk de USB-poort geheel gaat verwijderen (zoals met de headphone jack) en dat opladen dan 100% draadloos gaat. En synchronisatie over BT/WiFi.

  8. Ik gebruik vaak de lader vd iPad , ik lijk er niet veel snellere slijtage van te hebben, mijn SE is er drie jaar mee geworden en nu adviseerde het toestel zelf om hem te vervangen hij zit op 86 % ik denk niet dat het heel anders was geweest als ik steeds de platte stekker gebruikt had. En als je zes jaar met een iPhone doet zul je er keertje nieuwe accu in moeten zetten, maar dat kan ook best ala je ziet wat dat kost en wat het kopen van een nieuw toestel kost…..

  9. Ik ben nog ZO tevreden met mijn iPhone X dat ik voor het eerst aan het eind van mijn 2 jaar mijn toestel behoudt en nog even langer wacht op volgende upgrades. En dus even geen iPhone XI. 🙈 Kan ik rustig wachten op iPhone #13, wat dan weer nummer 12 is, of gaat er nog een 9 uitkomen. 😵

  10. Nou ik ik nog een 6s+ en die doet het nog steeds heel goed.
    Wacht wel tot er een telefoon zonder notch komt en voor een gunstigere prijs.
    Ik vind Apple spullen mooi, maar de de prijzen beginnen de pan uit te rijzen. En je vraagt je wel eens af of de telefoon al aan t eind van zijn ontwikkeling is gekomen.
    Ja volgende met 1TB geheugen en een nog snellere chipset en nog meer megapixels. Als dat de innovatie is tja.

  11. over gaan naar usb c poort is niet logisch! er wordt op de kubieke mm bespaard en toch wil Apple usb c gaan gebruiken, terwijl de lightning compaccter is en zich al heeft bewezen.
    wat wel een vooruitgang zou zijn is een accu met een grotere capaciteit, die dan ook langer de hogere piek stromen kan blijven leveren, de accu hoeft niet meer eerder vervangen te worden.
    Al dat snellere laden, als een toestel onder vol gebruik minstens 16 uur mee gaat, is dat ook niet nodig.
    Apple zegt toch, dat het millieu voor hen so belangrijk is!

  12. Het zijn geruchten maar 5 wat lader om geld te besparen dat kan echt niet kloppen. Wie komt nou ooit met de echte reden, wie gaat praten bij Apple, het is gewoon niet te verkopen bij mensen, 5 watt🥵🥵🥵🥵

  13. @Pim: 5 watt kan nog steeds prima, niet iedereen wil snelladen.

  14. Origineel geplaatst door Pim
    Het zijn geruchten maar 5 wat lader om geld te besparen dat kan echt niet kloppen. Wie komt nou ooit met de echte reden, wie gaat praten bij Apple, het is gewoon niet te verkopen bij mensen, 5 watt🥵🥵🥵🥵

    Ik heb ook liever een lage wattage lader. Met de iPhone X heb ik het zelf ondervonden. Mijn zakelijke alleen maar snelgeladen en na 1 jaar was de accu aanzienlijk minder lang vol. De consequenties van snelladen worden totaal niet vermeld door fabrikanten. Waarschijnlijk hun omzet kunstmatig proberen hoog te houden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.